Rob staat niet achter het financiële plan van Jessie

Rob staat niet achter het financiële plan van Jessie

We schreven al over het arbeid naar loon systeem wat Jessie bedacht heeft. Inmiddels heeft Jessie ook met Rob gesproken over dit plan. Echter lijkt hij totaal niet achter de plannen van zijn mede bewoner te staan…

Jessie is dus bezig met een nieuw systeem, wat op het volgende neer komt. Een bewoner die veel werkt krijgt meer investeringsgeld dan iemand die minder werkt. Eerder vandaag heeft hij dit idee al met Bas en Gert-Jan besproken, en nu is Rob aan de beurt. De twee zitten samen, in de zon voor het cordwood.  Jessie vertelt daar zijn plan. Als hij is uitgesproken vraagt Rob of geld motiverend is. Hebben we dat wel nodig vraagt hij. Jessie antwoordt van niet. Je kunt het ook als beloning zien voegt hij eraan toe. Echter lijkt Rob toch niet zo te spreken over het plan. Dus je zou iets eerder voor geld doen, dan voor het groepsgevoel? vraagt hij door. Volgens Jessie heeft het echter niks met motivatie om te werken te maken. Ik zou het een eerlijke beloning vinden voegt hij eraan toe. Het idee is dat als je zelf diensten of evenementen gaat organiseren, dat je er dan zelf ook wat aan overhoudt gaat hij verder. Rob denkt alleen dat alle vijftien bewoners nodig zijn om een evenement te organiseren. Dus dan zul je het weer door vijftien moeten delen. Dan kom je op hetzelfde uit als we nu doen aldus Rob. Maar volgens Jessie is dat niet zo, ik wil dat de bv gezond blijft. En er moet een investeringspotje zijn die voor de hardwerkende bewoners groter moet worden. De heren bebbelen nog even verder over verschillende percentages. Het lijkt dus een beetje op een winstuitkering maar verdere uitwerking zal vast en zeker nog komen… Wordt vervolgd.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. lena at 10:54

  Boesta het heeft wel degelijk gewerkt en dan heb ik het over de beginperiode. Toen iedereen zelf geld verdiende en ze het ook oneerlijk vonden als ze niet meer kregen. Maar er was 1 fiasco die ze later invoerde in Utopia het uren systeem waar totaal geen controle op was en iedereen maat zoveel mogelijk uren opschreef. Rob doet niks dus hij is sowieso tegen.

 2. Boesta at 09:10

  Jessie doet net of dit een nieuw plan is maar dit is al diverse malen in diverse uitvoeringen geprobeerd maar het werkt niet..

  Waarom zou het nu ineens wel gaan werken..?

 3. lena at 20:32

  Inderdaad voor hem is dit nadelig. Maar in het begin van utopia werd dit ook gedaan, hoe meer je verdiende hoe meer je kreeg. Wat stimulerend werkt, Mensen komen dan eerder in beweging. Dus rob doe eens wat.

 4. beetje at 20:03

  Ik snap wel dat Rob dit niet wil.
  Hij voert geen ene zak uit.
  Werken heeft meneer nog nooit van gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *