Jessie: Utopia BV komt maandelijks 400 euro tekort

Jessie: Utopia BV komt maandelijks 400 euro tekort

Nog meer nieuws van afgelopen avond, zo sprak Jessie met Bas na de Utopia markt. Maandelijks lijkt de BV nogal een tekort te hebben. Maar wat moet eraan gebeuren om dit op te lossen?

Jessie zit samen met Bas op een marktkraampje en bespreken wat geldzaken. Jessie zegt dat de maandelijks vierhonderd euro tekort zijn voor de BV. Of de bezoekers moeten meer geld betalen voor de foto’s, wat dan direct de BV in gaat en dan verandert er verder niks. Of het toegangskaartje moet een euro omhoog en dan hoeft niemand meer te betalen voor een foto vervolgd hij. Ook zou het een optie kunnen zijn dat het dierenfonds zelfstandig moet worden, maar dat vindt Bas nergens op slaan. Jessie vindt dat ze inkomsten missen door foto’s die naar het dierenfonds gaan en dat de dieren veel geld per maand kosten. Zo wordt er dus aan twee kanten gesneden van de BV legt Jessie verder uit. Het liefst heb ik dat een toegangskaartje een euro meer kost gaat hij verder. Met vijfhonderd bezoekers hebben we dus die vijfhonderd euro extra. En dan maakt Do gratis de foto’s. Volgens Jessie is de stap van één euro duurder maken een goede zet. Wat je dan hebt is dat dan elke bezoeker een extra euro moet betalen, omdat Ruud geen geld wil krijgen voor zijn foto’s. En daarom moet ineens elke bezoeker betalen, terwijl niet elke bezoeker op de foto kan en daar misschien ook geen behoefte aan heeft. Snap je wat een gezeik het nu al is? Bas knikt en zegt maar jou praatje over de financiën was het de bedoeling dat van elk evenement er vijf procent naar het dierenfonds gaat en vijf procent naar de foundation. Waardoor er uiteindelijk de BV verlicht in de kosten van het voer. Dus niet dat het dierenfonds zelf nog moet bij betalen voor het voer voegt hij eraan toe. Ook denkt Bas dat Jessie daar wat in wil veranderen, maar hij verzekert Bas dat dat niet zijn bedoeling is. Ik opper het als optie, omdat er geld misgelopen wordt benadrukt hij.

Ruud komt er ook bij zitten en Jessie legt uit waar hij het met Bas over heeft. Ruud reageert vervolgens dat je volgens hem niet op kan leggen om geld te vangen voor een foto. Echter denkt Jessie van wel. Uiteindelijk zijn we hier met zijn allen. Maar ik wil nu in andere opties denken, zoals het verhogen van het toegangskaartje. Oke zegt Bas terwijl hij opstaat. Maar je kan niet van het dierenfonds verwachten dat het zes- zevenhonderd euro per maand ophoest. Kijk antwoordt Jessie, nu komt er extra geld in het dierenfonds en dat loopt de BV uiteindelijk mis. En dat vind ik helemaal prima, want als er meer geld zit in het dierenfonds, dan kan het zelf dierenvoer betalen. En dat hoeft dan de BV niet meer te doen. De enige afspraak die ik dan wil maken is dat er dan geen extra dieren bij komen voegt hij eraan toe. En Ruud merkt op dat er weinig is veranderd. Het enige wat anders is, is dat ik geen geld vraag voor een foto. Veertien mensen wel. Lopen we daarom nu ineens zoveel geld mis? Jessie bevestigd dat, blijkbaar wel. Normaal gesproken hebben we tussen de vierhonderd en zeshonderd euro. Ik zie het namelijk gebeuren dat er straks van het geld extra dieren gekocht gaan worden. En hun voer zou het dierenfonds niet kunnen betalen en komt dat dus uit de BV. Ruud zegt dat het in een centraal aangekaart moet worden en Bas benadrukt aan het einde van het gesprek nogmaals dat het dierenfonds niet is opgericht om voer te kopen, maar om de dierenarts en zo te betalen en zieke dieren te behandelen. De rest is gewoon voor de BV.  Uiteindelijk wordt er in het centraal over de markt besloten dat de prijs waarschijnlijk met één euro verhoogd wordt. Hier kun je er meer over terug lezen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 22:42

    Ik zie geen lijst met wat de luifel en de rondleiding en de bar en foto’s op gebracht hebben .
    Alleen het totaal bedrag , was bij Cees anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *