Wat vinden de vrijwilligers van hun werk in Utopia?

Wat vinden de vrijwilligers van hun werk in Utopia?

We schreven al over vrijwilligers Anne en Petra die afgelopen avond in Utopia waren. Naast relatieadvies hebben de twee ook nog met Gert-Jan en Jessie gesproken. Wat vinden de twee van hun werkzaamheden en hoe ervaren ze Utopia?

In de keuken zat de groep te kletsen. Ze willen de afgelopen periode evalueren. Gert-Jan opent de “bespreking” zodra iedereen er klaar voor is. We zitten hier niet om te zeggen wat wij vinden maar wij zijn juist nieuwsgierig naar jullie ervaringen. En stelt vervolgens de vraag hoe het is om vrijwilliger te zijn en de bewoners te helpen. Krijgen jullie leuke reacties van de buitenwereld? M’n hele Facebook staat vol met leuke reacties, antwoordt Anne. Ik was laatst bij de Toppers en ik werd bij het toilet herkend door twee pissende mannen”, vervolgt ze. Er volgt hard gelach aan tafel. Gert-Jan vraagt vervolgens of de vrijwilligers  het werk leuk vinden en of zij er tevreden mee zijn. Beide dames zijn tevreden maar Petra heeft toch wel iets op te merken. Als je de hele dag in de luifel staat, dan ontgaat de rest, want je ziet alleen de mensen die patat komen halen en dat is het. Ik zou dus wat meer afwisseling willen. Anne laat weten tevreden te zijn met het schoonmaak werk en dan mag ook gewoon lekker zo blijven van haar.

Verder adviseren de vrijwilligers om de boel eens wat beter schoon te maken omdat zij vinden dat het er soms wat rommelig uitziet. Jessie schrijft alles op en geeft ook aan om alles met de groep te bespreken.Wat vinden jullie van de samenwerking? gaat Gert-Jan verder. Anne reageert dat de samenwerking heel goed verloopt. Iedereen werkt keihard en dat kunnen beide dames goed waarderen. Toch hebben ze wel een opmerking, wees ook eens wat liever voor elkaar en toon wat meer respect begint Petra. Jullie moeten een samenleving vormen en dan moeten jullie ook meer respect naar elkaar tonen. Zet de groep op de eerste plaats en niet jezelf want dat zien wij te vaak voegt ze eraan toe. Zouden de bewoners iets met deze input gaan doen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *