Cees wil een totale drooglegging, anders een referendum

Cees wil een totale drooglegging, anders een referendum

Het is bekend dat Cees tegen alcoholgebruik is. En aangezien dat redelijk vaak gebeurd in Utopia is hij iets van plan. Zit er een referendum aan te komen?

Tijdens het exit / welkomsfeest werd er veel drank gebruikt waar we al over schreven. Cees besloot daar met Bas over te praten. Een president in Utopia die niet van de drank kan afblijven begint hij sarcastisch. Tijdens het afscheidsfeest van Rob had Jessie ‘m namelijk flink zitten. Volgens Ruud kraamde Jessie de meest idiote dingen uit. En Jessie maakte zoveel lawaai dat Cees er wakker van werd. Cees sprak de president  en een aantal andere bewoners hierop aan, maar dit hielp niet echt. Ik ben er helemaal klaar mee! Dat gezeik in Utopia! vervolgd hij. En oppert een totale drooglegging. Kortom geen alcohol meer. Voor niemand. En dus ook niet voor de bezoekers? vraagt Bas. Volgens Cees is het dan anders, er dient dan geld verdient te worden. Bas vraagt zich op zijn beurt af hoe hij dit aan wil pakken. Want als er alcohol wordt verkocht is het tenslotte ook op het terrein aanwezig. Anderen kunnen zich hier dus aan vergrijpen denkt hij. Cees wil een harde aanpak zo laat hij weten, diegene die de fout in gaan naar huis stemmen. En is benieuwd wat Bas hiervan vindt. Bas antwoordt dat hij in eerste instantie niet voor zou stemmen. Hij wil er later wel op terug komen. Maar ik hou wel van een testje voegt hij eraan toe.  Cees sluit af door te vertellen dat als alle bewoners tegen stemmen hij zijn joker gaat inzetten. Dan maar een referendum zegt hij vastberaden. Bas vraagt waarom Cees niet gewoon de loods verlaat als hij zoveel moeite heeft met alcoholgebruik in Utopia. Maar Cees ziet dat niet als een oplossing.  Zal er een referendum over alcohol komen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. boerderijbert at 15:26

    Als Bas al tegen het zinloze voorstel van Cees gaat stemmen is uniek. Bas tegen Cees. Ik had er alleen maar op mogen hopen. Als ze nu ook nog tegen het roken stemmen is het helemaal bonje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *