Een bewindsvergadering

Een bewindsvergadering

Vandaag kwam de directie van Utopia, bestaande uit Cees, Victoria, Gert-Jan, Gina en Jessie, bij elkaar om de gang van zaken te bespreken. Er moeten nog enkele afspraken gemaakt worden.

Jessie is president in Utopia. Hij mag beslissingen geheel zelf nemen, maar vind het prettig om te overleggen en samen met een aantal anderen beslissingen te nemen. Daarom heeft hij het bewind gestart. Samen met de bewindvoerders zal de toekomst van Utopia besproken worden. Het is vandaag ontzettend mooi weer en daarom zal het overleg buiten afspelen.

In Utopia moeten stappen gezet worden en daar draait het ook om. Daarom willen de bewindvoerders afspraken maken met elkaar. Er wordt afgesproken dat er vanaf nu maar één iemand de bestellingen gaat doen. Daardoor hopen de Utopianen dat de er een goed overzicht behouden wordt. Jessie is ook van plan om de 2e fase van zijn financiële structuur in te voeren. Dit houdt in dat elke bewoner in Utopia voor elke individueel project, maar liefst 10 procent van de winst zal krijgen. Deze winst kan de bewoner dan weer gebruiken voor een nieuwe investering.

Victoria geeft ook aan bij het bewind dat ze veel klachten heeft ontvangen over bewoners die onderling erg veel last hebben van geluid in de ochtend en in de avond. Victoria vindt dat de bewoners onderling meer met elkaar rekening moeten houden. Er wordt besloten dat de groep dit ook naar de groep gaat communiceren, zodat de onderlinge spanningen en het geluidsoverlast zal minderen.

Doordat het bewind niet met alle bewoners is, kunnen er een stuk makkelijker afspraken gemaakt worden. Het is te merken dat dit ook bij de bewoners gaat spelen en dat het daarom wat fijner werken is, voor de bewindvoerders. Tijdens het centraal is er vaak onrust, praten mensen door elkaar en luisteren de bewoners niet goed naar anderen. Daarom is het werken wat beter.

Wat vinden jullie ervan dat het bewind de beslissingen neemt? Zal dit beter zijn voor de groep?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *