Het Utopia markt centraal van 27 juni

Het Utopia markt centraal van 27 juni

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om de markt en andere zaken te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 27 juni terug.

Jessie begint het centraal met een verbeterpunt. Hij wil het bij de volgende markt anders gaan aanpakken. Hij stelt voor dat er meer mensen bij de voorbereiding worden betrokken. En wil dat er een brainstorm komt voor de hippiemarkt en dat er op basis hiervan een taakverdeling wordt gemaakt waarbij zo veel mogelijk wensen gehoord worden. Daarna wordt de opbrengst besproken en begint Jessie over bezuinigingen. Hij wil namelijk bezuinigen op eten en drinken. Er moeten minder luxe producten worden genuttigd. En adviseert de groep om zuinig te doen met de luxeproducten die nog over zijn van de markt.

We hebben weinig de komende maand. Alle exta’s gaan van je zakgeld af benadrukt hij. Cees wil graag weten wat er onder extra’s valt. Jessie zegt dat de basis bestaat uit brood, chocopasta, pindakaas, fruit en avondeten. Beleg valt dus onder extra’s. Cees is het hier niet mee eens omdat hij geen zoetigheid op zijn brood eet. En denkt dat deze bezuinigingen weinig gaan opleveren. Maar niemand luistert naar Cees. Dit wekt irritatie op. Die paar tientjes in de week die we bezuinigen levert ons zo weinig op. Dat weten we allemaal. Het is onzin gaat hij verder. Maar de bezuinigingen komen er toch.

Ramona neemt dan het woord over, ze geeft aan dat ze het voornamelijk over de voorbereiding van de markt wil hebben.  Ik vind het echt niet kunnen gaat ze verder. Ze doelt hiermee op het feit dat een aantal bewoners heel hard heeft gewerkt, maar een aantal ook niet. Maar wil verder geen namen noemen. Het is maar een dag in de maand. En op het moment dat ik mensen bijna anderhalf uur op de bank zie chillen, denk ik kom op, wat zijn we aan het doen!?  Hiermee doelt Ramona op Bas en Dominique. Wel benadrukt ze dat ze het leuk vond om de markt voor te bereiden. Ik was heel trots. Maar neem wel een stapje terug uit de marktcommissie om Rianne een kans te geven.

Rowena vraagt aan Ramona of ze namen wil noemen, zodat het uitgepraat kan worden. Ramona geeft aan dat ze het vooral heeft over Ruud, Bas en Do. Do voelt zich hierdoor aangevallen. En Ramona legt haar uit dat ze boos is, omdat Bas en Do anderhalf uur op de bank hebben gezeten. Deze opmerking schiet bij Do in het verkeerde keelgat.Er ontstaat een discussie tussen de twee. Do komt voor zichzelf en Bas op. Ik vind het niet eerlijk dat je nu zegt dat ik anderhalf uur op de bank heb gezeten, terwijl ik bijna anderhalve maand bezig ben geweest met het atelier en de vogelvillage. Daarnaast heb ik de ochtend met Bas de bouw schuur gedaan, Baas Beach is netjes gemaakt, vogelvillage is opgeruimd en het atelier is opgeruimd. Dus dan kan je niet de aanname maken dat wij niks hebben gedaan, omdat we heel even zijn gaan zitten. Ik heb jou ook nog gevraagd of ik je kon helpen. Dus als ik anderhalf uur op de bank wil zitten.. dat is dan mijn eigen keuze! voegt ze er kwaad aan toe. Ramona is het op haar beurt niet eens met Do en vindt het belachelijk dat zij is gaan zitten. De twee worden het niet eens, maar hebben allebei kunnen zeggen wat ze kwijt wilden. En daarmee eindigt het rommelige centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 4.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 14:59

    Ramona is en blijft jaloers op Do , omdat ze met Bas is.
    Do is bezig met meubels op knappen , Ramona en anderen moeten eens die Ruud de waarheid vertellen en zeggen dat hij geld moet vragen voor de foto’s en zo niet maatregelen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *