Hoe is het met Rowena in Nepal?

Hoe is het met Rowena in Nepal?

Rowena is naar Nepal vertrokken, gisteren is ze daar aangekomen. Hoe is het nu met haar? Dat lees je in dit bericht terug.

Na negen uur vliegen is Rowena aangekomen in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hier wonen bijna 1 miljoen mensen en meer dan de helft van deze mensen leeft in zware armoede. De armoede zorgt ervoor dat gezinnen geen geld hebben en is daarmee de grootste reden waarom jonge meisjes in de gedwongen prostitutie belanden. Samen met de stichting Free a Girl gaat Rowena de komende dagen met eigen ogen zien wat voor werk de stichting doet en waarom dit zo hard nodig is. Gisteren is Rowena bij het busstation net buiten Kathmandu. Daar werken meisjes, die Free a Girl heeft gered uit de gedwongen prostitutie als beveiliger. Per bus reizen meisjes alleen naar India. Deze meisjes worden door de beveiligers uit de bussen gehaald en gescreend wat zij gaan doen in India. Het grotendeel van deze meisjes wordt namelijk in India in een bordeel geplaatst. Per dag worden er één tot drie meisjes uit de bussen gehaald door de beveiligers. Gisteren liep ze een dagje mee met één van deze beveiligers in de bussen. Zo krijgt ze een indruk van wat deze werkzaamheden inhouden. Uiteraard komen we binnenkort bij je terug met het vervolg van deze reis die Rowena maakt.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *