Jessie wil een rechtbank in Utopia

Jessie wil een rechtbank in Utopia

Jessie heeft een nieuw plan wat hij mogelijk wil doorvoeren. Afgelopen avond besprak hij dit met zijn mede bewoner Do.

Jessie is namelijk druk bezig met het uitwerken van zijn plan. Do gaat naar hem toe en zegt dat ze toch wel benieuwd is naar waar hij mee bezig is. Jessie antwoordt dat hij het haar beloofd uit te leggen als ze het maar wel stil houd. Dus ook niet aan Bas. Do lijkt dit te beloven en Jessie begint te vertellen. Hij wil voor dit idee geen referendum inzetten. Volgens hem moet dit gewoon vanwege het mogelijk invoeren van het alcoholverbod. Ik heb nagedacht over sancties wanneer er niet naar een referendum geluisterd wordt gaat hij verder. En vertelt dat hij een rechtbank in Utopia wil opzetten. De rechtbank zal als rechter de president hebben. In dit geval Jessie dus. Gert-Jan en Victoria zullen advocaten zijn en Cees neemt de rol van openbaar aanklager op zich. Volgens hem is het idee nodig omdat er sancties moeten komen wanneer een bewoners zich niet houdt aan de uitslag van een referendum. En wil hier dan ook alles op alles voor zetten om de stemmen van de kijker thuis te waarborgen. Er zullen verschillende gradaties in straffen komen mocht een bewoner meerdere malen in de fout gaan. Zo is bij een lichte overtreding een taakstraf  van vijf tot vijftien uur de straf. Mocht een bewoner een grotere overtreding maken, dan komt er een financiële sanctie. Deze kan uiteen lopen van één tot drie maanden géén zakgeld. Als hoogste sanctie heeft hij de verwijdering van een bewoner uit Utopia. En ik help ze dan met alle liefde hun kist inpakken sluit hij zijn uitleg af. Do kijkt wat geschokt zeker na het horen van de straffen. Maar Jessie zet zijn plan door, het moet voor vrijdag af zijn… Wat vindt jij van dit idee?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 2.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Bufie-60 at 09:25

    Wat ’n prima idee. Hadden ze veel eerder moeten komen, vooral het verwijderen van een persoon die zich niet aan de regels houd vind ik geweldig. Er zijn er al te veel die alleen hun gang gaan ongeacht of dit tegen de regels is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *