Karin en Cees over kruiden uit de kruidentuin

Karin en Cees over kruiden uit de kruidentuin

Karin en Cees bevinden zich buiten in het zonnetje. Ze zijn samen aan het genieten van de lunch en van het prachtige weer.

Karin heeft opgemerkt dat de planten in Utopia, inmiddels in bloei staan. Ze vindt het ontzettend mooi. Ze heeft het vermoeden dat de planten lavendel planten zijn en vraagt dat aan Cees. Cees antwoordt dat die planten geen lavendel platen zijn, maar dat het om salie planten gaat. Hij voegt daaraan toe dat die planten ook gegeten kunnen worden. Hij had het namelijk ook al in de pastasaus gedaan.

Karin is benieuwd waar salie eigenlijk naar smaakt. Ze vraagt dat aan Cees. Cees weet niet precies hoe hij dat het beste kan omschrijven. Hij staat op en plukt een aantal bloemetjes. Hij stelt voor aan Karin om de salie te proeven, dan weet ze gelijk waarnaar het smaakt. Hij vertelt ook aan Karin dat van alle kruiden die er zijn, de bloemetjes het lekkerst smaken. Dat is dus ook bij de salie het geval.

Nog wat later pakt Cees nog wat kruiden uit de kruidentuin. Dit keer pakt hij tijm. Hij geeft het aan Karin en stelt haar voor om het op te eten. De tijm heeft een hele andere smaak als salie en juist daarom kunnen de kruiden goed gecombineerd worden, volgens Cees. Ook kun je met de bloemetjes van de oregano salie gebruiken om een bord op te vrolijken. Het staat volgens Cees zo mooi op een bord pasta.

Cees zegt tegen Karin dat mensen vreemd op kunnen kijken, als ze opeens een bord met kruiden voor zich geschoteld krijgen. Dan kunnen Cees en Karin echter zeggen dat alle kruiden uit de tuin komen en dat ze gewoon te eten zijn. Karin is enorm enthousiast over de kruiden. Ze vindt het echt leuk en wilt het ook gaan gebruiken.

De twee Utopianen praten nog verder over de kookplannen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *