Reacties na het referendum over een alcoholvrij Utopia

Reacties na het referendum over een alcoholvrij Utopia

Cees heeft zojuist gepleit voor een alcoholvrij Utopia. Niemand mag meer alcohol drinken is zijn bedoeling. Enkel tijdens evenementen. Er is een stemming gehouden maar het merendeel was tegen Cees heeft toen zijn joker ingezet voor een referendum. En deze komt er… Het publiek mag dus kiezen of de bewoners wel of geen alcohol mogen drinken. Maar wat vinden andere bewoners hiervan?

Momenteel zijn er twee “kampen” de voor en tegenstanders. De voorstanders zijn Ruud, Gert-Jan, Jessie en Rianne. Karin hoort bij de tegenstanders, ze is het niet met het mogelijke verbod eens. Zo vind ze het  belachelijk dat een groep volwassen mensen iets opgelegd krijgt. Ze wil zelf kunnen bepalen of zij een wijntje drinkt of niet. Ook Benjamin is het niet eens. Hij vindt dat als Cees een statement wil maken hij helemaal geen alcohol meer moet toelaten in Utopia. Dus ook niet voor de bezoekers. Volgens hem moet je bij jezelf beginnen. Gina hoort hetgeen wat Benjamin zegt en merkt op dat wat de kijker ook kiest er serieus mee omgegaan moet worden. En Ruud roept alle mensen op om te stemmen. En dan vooral een ja te geven voor het verbod. Hij is namelijk wel benieuwd wat het verbod zal brengen. Ik moet ook mijn plezier ergens vandaan halen. Het is heel egoïstisch, maar ik ga toekijken en genieten voegt hij eraan toe. Cemal en Benjamin zijn niet blij met de uitspraak van Ruud. De twee vinden dat Ruud nu het beeld schets dat de bewoners elkaar in de haren vliegen als zij niet mogen drinken. Ruud vindt op zijn beurt weer dat Cemal en Benjamin aannames doen. Dat heb ik toch helemaal niet gezegd voegt hij er geïrriteerd aan toe. De bewoners praten nog een tijdje na. De meningen blijven verdeelt. Ben jij wel voor het verbod?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 33    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 15 reacties op dit artikel
 1. wilmageurtsen at 18:54

  nou ik ben wilma kijk van af dag een en vind het erg op een straf kamp gaan lijken en kijk ik om dat ik het allemaal hebt zien groeien en zo gezelig maar als ik me eigen moetgaan ieriteeren stop ik moet kijk ruud heeft gelijk jessy en kees weg er mee groetjes wilma

 2. Mariet at 09:46

  Beste Cees, als je zo graag een voorbeeld stelt, dan zou je dat niet met een shagzak in je handen moeten doen! Slecht voorbeeld voor de kinderen! Als tip voor je slechte slapen, oordopjes!

 3. frans loohuis at 19:15

  laten ze dan niet drinken door de week ,maar alleen in het weekend wat drinken .
  zoiets kun je niet afschaffen ,laat hij dan het voorbeeld geven om niet meer te roken.

 4. Eve at 18:41

  Belachelijk….rookt zichzelf helemaal naar de mallemoer en dan wel wat zeggen over drinken. Dit ook omdat hij vroeger dingen heeft meegemaakt,Hmm laat je verleden even lekker thuis. Misbruik s nooit goed maar laat ze dan ook lekker stoppen met t paffen!!

 5. W.janssen at 21:39

  De grootste onzin die bestaat. Misbruik van alcohol is uit Den boze, dat moet ook gelden buiten Utopia. cees moet met andere en betere voorstellen als hij zich populair wil maken. Als hij het niet naar het zin heeft in Utopia kan hij vrijwillig uitstappen en zijn gezijk zonder camera in de buitenwereld voortzetten. Stem daarom tegen TEGEN TEGEN TEGEN!!!!!!

 6. Jamiejoy7 at 16:36

  Het wordt zo langzamerhand een kleuterschool o.l.v. Cees de roker. En maar klagen dat hij niet slaapt, giet zijn mik vol met koffie totdat hij naar bed gaat. Dombo! Door niet of nauwelijks te slapen, kan zich ook een gedragsverandering voordoen ouwe gek!

 7. J Meines at 22:26

  Utopia moet een voorbeeld zijn , geen drank te drinken !! Ze werken drankgebruik in de hand! Verslaving is dan het gevolg : de ellende die dan ontstaat is niet te beschrijven!!
  In Utopia wordt meer kapot gemaakt dan men denkt ! Het lijkt hier dat er zonder drank geen leven is . Stop voor het te laat is
  Veel jongeren denken dat Utopia een voorbeeld functie heeft …….helaas ?!

 8. wanda at 19:19

  Elke dag drank is niet nodig maar in het weekend of een verjaardag moet een drankje voor wie dat wil echt wel kunnen

 9. jer at 19:15

  Cees praat over een goed voorbeeld naar buiten uit te dragen, maar zit zelf wel elk uur te roken. Als je dan zo een goed voorbeeld wil geven Cees, stop dan ook met roken.

 10. Edwin at 11:19

  Vind alcohol niet zo storend als elke keer het beeld van rokende mensen, volgens mij is dat veel meer een mastschappelijke discussie. Lijkt wel of de vereiste om bewoner te worden is dat je moet roken.

 11. Andre at 09:18

  Nee natuurlijk niet. Je mag toch zeker nog wel een biertje drinken!! Als men merkt dat er iemand teveel aan het drinken is moet men zorgen dat diegene geen alcohol meer krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *