Rob, Benjamin en Cees zijn genomineerd

Rob, Benjamin en Cees zijn genomineerd

Tijd voor de stemming, iedereen zit bijeen voor de nominatie. Alle bewoners mogen hun stem uitbrengen en uiteindelijk zullen er een aantal genomineerden overblijven. Één van de potentiële bewoners mag uiteindelijk kiezen wie van de vaste bewoners Utopia definitief moet verlaten. Zover is het nog niet, eerst de stemming.

Gert-Jan presenteert de nominatie, hij haalt dan ook de publieksstemmen uit de brievenbus. Als iedereen er klaar voor is neemt hij het woord. We hebben elkaar leren kennen, er zijn spanningen geweest maar elke 8 weken zijn er stemmingsrondes. Daarna legt Gert-Jan nog eens de spelregels uit. De dames mogen beginnen, in dit geval mag Victoria beginnen. Rowena is er niet in verband met de uitvaart van haar oom. Haar stemmen worden uiteraard toch meegenomen. Maar de publieksstemmen worden eerst nog even bekend gemaakt. De eerste publieksstem gaat naar Victoria, de tweede gaat naar Rob en de laatste stem gaat naar Cees.

Dan neemt Victoria het woord, ze zegt dat de publieksstem haar niet verbaasd. Ik kwam hier binnen om alleen maar liefde te brengen. Het benadrukken dat ik mensen kom helpen en begeleiden. In een rationele wereld waarin we leven is dat een risico. Deze stemming was bewogen, veel ruis. Do die ook veel informatie geef over een bepaald complot tegen haar. Ik heb met haar gesproken en dat is opgelost. Ik heb ook gesprekken gehad met Gert-Jan. Hij mist zijn kids, maar je hebt veel om hier te halen. Dus ik stem niet op je. Ik heb ook strugles gehad met Jessie. We hebben twee verschillende perspectieven. ik heb de stem gehad omdat de dictatuur is ingevoerd. Ik blijf naar mijzelf kijken, kan eindeloos groeien. Ik ben hier niet om iemand anders zijn leegte te vullen. Ik moet dus ook mijn grenzen stellen. Soms geef ik teveel en ga mezelf voorbij. Ik moet mijn energie erin beschermen. Lieve Rob, ik ben trots op je. Dat je de liefde in jezelf bent gaan zoeken. Je bent grote processen aangegaan. Maar Utopia is er te klein voor. Maar mijn drie stemmen gaan naar jou vanuit liefde.

Romy zegt te stemmen op iemand die in haar hart zit. Mijn eerste stem gaat naar diegene omdat ik veel negativiteit heb ervaren. Die is voor Cees en mijn tweede stem gaat wederom naar Cees. Mijn laatste stem gaat naar Rob. Verdere uitleg geeft ze niet omdat ze emotioneel wordt.

Gina gaat beginnen met een hele lastige, heeft lang getwijfeld. Rob ik geef je één stem, je bent veel op jezelf. Je staat dicht naast me. Mijn andere twee stemmen gaan naar Do. We hebben een gesprek gehad. Ik zie je alleen met afwassen en één dag voor de markt. En tijdens de stemming ben je ineens wat meer in de groep. Er is meer dan alleen Bas, zie het als een waarschuwing.

Ramona vindt het de moeilijkste stemming tot nu toe. Ik ga stemmen op mensen die in mijn hart zitten. Het is een f*cking slangenkuil. Het wordt de komende maanden heftig. Wees scherp en zie wat er gebeurd. Focus je op jezelf. Ik vond het lastig omdat ik niet weet wie ik kan vertrouwen. Er waren allemaal complotten, allemaal bullsh*t. Ik moet drie stemmen geven maar heb er eigenlijk te weinig. Rob, ik geef je er maar één. We hebben strugels gehad. Maar je bent de enige geweest hoe het met mij ging. Dat waardeer ik. Ik denk dat je gaat maar weet dat ik het fijn vindt dat je mij hebt gezien. De tweede gaat naar iemand dicht in mijn hart, die persoon weet dat. Je bent te negatief in het groepsproces. Dat vind ik jammer maar ik ga je helpen. Cees één voor jou. Do de laatste is voor jou. Je bent gegroeid in het bouwen van dingen maar ik mis je eigen stem. Je hebt zo veel ideeën. Het enige wat ik heb gezien is dat je Bas versterkt. Je komt alleen en gaat alleen, maar wat is Do haar ding?

Karin gaat voor haar eerste stemming naar voren. Ze vind het helemaal niets, maar het moet. Het was voor mij al heel duidelijk. Mijn drie stemmen gaan naar Rob. Ik heb je weinig gezien, waardeer je als mens, maar je bent klaar om verder te gaan.

Do zegt dat ze toch getwijfeld heeft. Maar mijn drie stemmen gaan naar Rob. Ik heb veel steun van je gehad, maar dit landje is te klein. Je moet naar buiten en nieuwe inspiratie vinden.

Gert-Jan neemt het woord voor Rowena en opent haar enveloppe waarin de brief zit. lieve mede Utopianen ik hou het kort maar krachtig. Ik moet stemmen wat mijn gevoel mij ingeeft. Lieve Robbedob. Mijn drie stemmen gaan naar jou. Je zag me, dank hiervoor. Je weet hoe ik erover denk. Je Utopia zit erop. Daarom kies ik ervoor dat iemand anders die lang wil blijven de kans te geven. Ik ben van je gaan houden wat we beide niet verwacht hadden. Dikke knuffel voor jou en succes met de stemming.

Gert-Jan houdt het kort en krachtig. Utopia bouwt aan een nieuwe samenleving. Dat is de rede dat ik op Rob ga stemmen. Je bent aan het bouwen aan jezelf. Je bood me wel steun. Hou je aan de mensen buiten de poort vast.

Rob vindt het een lastige stemming. Niemand wil naar huis, er zijn veel nieuwe en jonge mensen in de groep. Utopia is een harde leerschool maar het is het waard. Ik heb gekeken naar het leerproces. Cees je bent een prima kerel, heb niets tegen je. Je bent gegroeid maar valt soms terug. Het is niets vergeleken het begin. Persoonlijk denk ik dat het het minst erg zou zijn als je naar buiten gaat mocht je Utopia verlaten.

Benjamin stemt op iemand met een sterke persoonlijkheid. Ruud jij gaat ze krijgen van mij. Ik respecteer je heel erg. Maar een beetje aanpassing is een beetje nodig in deze samenleving.

Cemal zegt dat hij twee maanden verder is. Er zijn mooie dingen neergezet. Ik zie iedereen hard werken maar Rob gemist. Mijn Utopia is compleet als iedereen iets verder wil bouwen. Je hebt me wel goed geholpen toen ik er tegenaan zat. Drie stemmen voor Rob dus.

Jessie ziet Utopia als een plek waar je een persoonlijke reis kunt maken. Je bent er aan begonnen Rob. Maar het is geen vakantiereis. Ik heb het je vertelt dat ik op je ging stemmen, bij deze dus drie stemmen.

Bas gaat dan vooraan staan. Rob ik ga niet op je stemmen. Benji ik ga op jou stemmen. Verandering is nodig om te verbeteren. Ik denk dat je door de Utopia moeheid vergeten bent dat we verandering nodig hebben om te verbeteren. Zie het als een wake up call. Drie voor Benjamin.

Cees vond het makkelijk, Rob jij hebt het me makkelijk gemaakt. Je weet waarom. Ik heb het twee maanden geleden al gezegd. Het ging goed maar dat was van korte duur door bepaalde opmerkingen die je gemaakt hebt. Je bent niet meer naar mij toe gekomen om hierover te praten. Je hebt me min of meer ontweken. Je bent een prima kerel met een goed hart. Je rol is wat uitgespeeld. Ik wens je buiten als je mocht gaan, veel succes. Drie stemmen voor Rob.

Ruud stemt op Rob voor twee stemmen. Je tijd is om in Utpoia. Je bent wel super aardig. Mijn derde stem gaat naar Benjamin. Je bent af en toe wat hypocriet.

Gert-Jan zegt dat alle stemmen gegeven zijn. En somt op wie er genomineerd zijn. En dat zijn:

Rob 30 stemmen

Benjamin 4 stemmen

Cees 7 stemmen

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 60    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
  1. Henny Verheij at 12:34

    Dat Cees genomineerd is verbaasd mij niet echt, maar Rob en Benjamin wel. Maar goed, je kon het aan zien komen, want er zijn groepjes gevormd die elkaar helemaal gek lullen. Jammer als Rob of Benjamin naar huis zal moeten, want persoonlijk zie ik liever die Do of Jessie vertrekken. In mijn ogen is dit stemming makerij, en Utopia wordt er met dit soort types niet echt leuker op. Maar goed, da’s mijn mening…

  2. anneke at 12:17

    Ik hoop dan echt dat Rob weg gestuurd wordt door de gene die iemand mag weg sturen want dit zegt genoeg.
    Cees kan ik nog wel 2 maanden aan maar Rob mag van mij al heel lang weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *