Romy wil meer betrokkenheid, anders geen relatie meer

Romy wil meer betrokkenheid, anders geen relatie meer

Nog meer nieuws van afgelopen avond. Cemal heeft gisteren een brief van zijn vader gehad. Dit was nogal heftig maar Romy vindt dat ze niet genoeg betrokken wordt bij de situatie.

Victoria staat bij het rokersbankje als Romy langs loopt. Alles goed? vraagt ze aan Romy. Ja hoor antwoordt Romy terug. Victoria zegt dat ze niet mag liegen, omdat ze aan haar hoofd ziet dat er iets aan de hand is. Ik ben gewoon een beetje gefrustreerd geeft Romy dan toe. Ik kan die Cees niet uitstaan voegt ze eraan toe. Victoria vindt dat Romy dat moet uitspreken. Ik bemoei me maar niet meer met het vader verhaal gaat Romy verder. Ik word er helemaal niet bij betrokken, dus dan donder je toch op. Op deze manier hoef ik geen relatie hoor voegt ze er nog aan toe. Victoria antwoordt dat ze Cemal er niet op moet afrekenen, omdat hij op dit moment in een waas zit. Dat begrijpt Romy, maar ik voel me toch buitengesloten. Ik probeer toenadering te zoeken gaat ze verder. Cemal moet aanvoelen dat ik toenadering zoek. Zij hebben geen relatie met hem hoor. Ik wel benadrukt ze. Victoria probeert haar te overtuigen dat ze het niet om hem moet afreageren. Cees claimt hem gewoon zegt ze. Daar moet je boven staan. Heeft Romy gelijk?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. lena at 11:18

  Alle situaties zijn anders. Er zijn ook moeders die het kind bewust weghouden bij de vader of dingen verzinnen. Ik vind dat cemal het goed gedaan heeft. Zijn moeder weet dat hij op zoek was naar zijn vader en heeft hier geen geheimen van gemaakt. En misschien wil zijn moeder er wel niks mee temaken hebben. Cees helpt hem gewoon. Jullie kennen het hele verhaal niet. Jullie kennen alleen het verhaal van jullie zelf. En dat kun je niet gaan vergelijken met iedereen. Dat zijn vader er niet was wil niet zeggen dat hij er ook niet wilde zijn. Nooit oordelen als je de kern van het verhaal niet kent.

 2. Harlequin at 13:31

  Ik was al bang dat ik de enige was die zich ergerde aan de aanhef van de brief HALLO MIJN VADER.
  Ook ik ben een gescheiden moeder, inmiddels weer heel gelukkig getrouwd. Mijn ex is niet in beeld als vader van mijn inmiddels meerderjarige kinderen. Mijn jongste zoon heeft wel contact met hem gezocht(ze hebben hem alle 3 toch tussen de 7 en de 10 jaar meegemaakt)mijn zoon is er niet gelukkiger op geworden. Het ging mijn zoon ook niet om zijn verwekker, maar om zijn halfbroertje. Aangezien dit manneke niet meer bij zijn vader en zijn moeder woont, is dit contact niet gelukt.
  Mijn kinderen zien hun verwekker niet als vader. Ze zeggen een vader geeft liefde, speelt, maakt huiswerk, is ongerust en daar kan je altijd bij terecht. Dat kunnen we niet bij hem, daar hebben we iemand anders voor(mijn huidige man).

  • Jojanneke at 10:22

   Nee hoor je bent niet de enige..
   Mijn dochter was anderhalf toen haar sperma donor zo noemt ze hem verdween…
   Maar zoiets hoor je niet op tv te doen zonder je moeder. Ik vind cees hier echt niet netjes in, hij moet respect hebben voor de moeder van Cemal.

 3. Jojanneke at 08:54

  Als alleenstaande moeder walg ik ook van de bemoeienis Cees hierin. Ook mijn dochter heeft 17 jaar haar vader niet gekend maar wist wel wie het was. Toen ze haar vader wilde leren kennen heeft ze dat met mij besproken en ook hoe we dat zouden aanpakken want ook ik moest daar klaar voor zijn om ineens na 17 jaar weer geconfronteerd met hem te worden.
  17 jaar sta je er alleen voor. Dus hebben we dit voorzichtig aangepakt, ook voor zijn “nieuwe” gezin. De 2de brief begint hij met “hallo mijn vader”. Een vader is iemand die je opvoed, niet degene die je heeft verwekt en dan gedumpt zo zie ik dat.
  Dat Cemal in Utopia op zoek gaat naar zijn “vader” zonder dat zijn moeder die hem 22 jaar alleen heeft opgevoed daar niet bij betrokken wordt, vind ik totaal Respectloos.
  En dat had Cees ook moeten weten, en moeten bespreken met Cemal. Zij wordt daar nu op tv mee geconfronteerd. Aangezien Cemal wist wie zijn “vader” was heeft zijn moeder er nooit een geheim van gemaakt. Als mijn dochter dit op deze manier had gedaan ook zo publiekelijk dat iedereen mee kon genieten zou ik daar niet blij mee zijn geweest.
  Cees bekijkt het weer vanuit de mannelijke kant, de kant die er nota bene van door gaat en moeder er mee laat zitten. Zijn dit frustratie’s van hem?
  Mijn dochter en ik hebben het samen gedaan, zij kon met mij daar over praten gelukkig maar want bij haar ging het mis, ze was een geheim, zijn “nieuwe” kinderen wisten niets van mijn dochters bestaan, net zo als zijn vader(gescheiden ouders) niet, zijn oma’s niet niemand in zijn omgeving behalve zijn moeder, broer en vrouw, wisten dat hij nog een kind had.
  Hij was blij toen mijn dochter hem zocht en wilde wel contact, maar alles moest stiekem. 10 jaar later weten zijn kinderen nog steeds niets. Er is allang geen contact meer, mijn dochter wil geen geheim zijn en heeft alle contact verbroken. En Gelukkig heeft ze met dat verdriet bij mij kunnen zijn, het met mij kunnen delen. Als moeder voel je je dan ook k** maar we hebben het samen gedaan daar gaat het om.
  Ik hoop voor Cemal dat het lukt. Maar Cees had beter moeten weten en ook de kant van zijn moeder moeten bekijken en bespreken met Cemal. Ik vind dit echt respectloos naar zijn moeder toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *