Spoedberaad in Utopia

Spoedberaad in Utopia

Er is vandaag een vergadering gevoerd door het bewind. Daaruit zijn een aantal belangrijke conclusies en plannen gekomen, waarover de groep geïnformeerd zal moeten worden. Daarom heeft Jessie een centraal ingepland, om de groep op de hoogte te houden over de plannen.

Jessie begint het centraal. Hij begint met de financiën. Hij legt uit dat alles wat betaald moet worden in Utopia, met hem overlegd moet worden. Nadat hij dit verteld heeft, gaat hij verder met het nieuwe beloningssysteem, wat ingevoerd zal worden. Hij legt uit wat dat precies inhoudt. Ramona haakt daar gelijk op in. Ze vindt dat het in Utopia te veel over geld gaat, waardoor het gevoel van de groep verloren gaat. Dat vindt ze een slechte zaak. Jessie probeert zich te verdedigen door te vertellen over het volkslied van Utopia en het plan om van Utopia een meer zelfvoorzienende plek te maken. Ramona is nog steeds niet tevreden en uit haar onvrede direct. Ze vindt dat Utopia niet meer de plek is waar zij wilt zijn, als het zo doorgaat.

Nadat het centraal is afgelopen, blijven een aantal bewoners zitten op de banken. Onder andere Victoria en Rowena blijven zitten. Victoria vraagt zich af waar de aversie van Rowena vandaan komt. Rowena merkt op dat Utopia steeds meer aan het veranderen is. Ze vindt dat Utopia steeds meer op het buitenland gaat lijken. Dat vindt ze geen prettige zaak. Rob zit naast Rowena en legt aan Rowena uit dat geld een belangrijke zaak in Utopia is. Anders is het namelijk niet mogelijk om de dromen van mensen te verwezenlijken. Victoria vindt dat Rowena zich niets moet aantrekken van het nieuwe beloningssysteem. Ze legt uit dat dit systeem er alleen voor zorgt dat bepaalde mensen in Utopia nu net wat harder gaan werken dan voorheen. Het beloningssysteem is er enkel voor wat extra motivatie.

Rowena geeft aan dat ze moet wennen aan de nieuwe structuur binnen Utopia. Ramona komt er ook bij zitten en uit ook haar onvrede. Ze zegt dat deze onvrede niet naar Jessie is gericht, want ze vindt dat hij zijn functie goed uitvoert. Alleen vindt ze dat het saamhorigheidsgevoel niet verloren mag raken in Utopia en dat lijkt wel het geval nu. Ook al vindt ze geld verdienen een belangrijk onderdeel. Jessie voegt zich ook bij het gesprek en zegt dat de basisbehoeften ook erg belangrijk zijn voor het groepsgevoel.

Cees is in gesprek met Jessie en Ruud. Hij vindt het ongelofelijk dat sommige bewoners Utopia een kopie van de samenleving vinden. Volgens hem hebben de bewoners niet door dat binnen Utopia zomaar een CD opgenomen en uitgebracht kan worden en dat er een theatervoorstelling voor 25 man gegeven kan worden. Dit zou buiten Utopia nooit kunnen. Ruud vindt Utopia eigenlijk gewoon een paradijs en een fijne plek om te zijn. Victoria vindt het een goed plan voor Cees om zijn mening op te schrijven en te vertellen.

Wat vinden jullie van de ontwikkelingen binnen Utopia? Gaat het de goede kant op?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 29    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *