Wordt de loods roze, geel of wit?

Wordt de loods roze, geel of wit?

Cemal en Gert-Jan waren gisteren in gesprek over de loods. Deze zou niet mooi zijn en zou wel eens opgeknapt mogen worden na 3 jaar. Ze kwamen op het idee om de loods een andere kleur te geven. Daarom hebben ze Peter langs laten komen. Hij is een adviseur en kan advies geven over de loods.

Het is nog iets voor 11 uur, als we Peter zijn. De adviseur komt langs om de nieuwe kleur van de loods te bepalen, samen met de bewoners van Utopia. Gert-Jan en Cemal nemen de leiding in dit verhaal en vangen hem op. Ze vertellen water moet gebeuren aan de loods. Even later zien we dat ook Jessie zich voegt bij het gesprek tussen de heren. Hij is gelijk benieuwd wat het wordt en vraagt dat. Gert-Jan antwoordt dat ze het nog niet weten en dat het roze of zo wordt. Jessie vraagt of het niet het witte huis wordt.

Gert-Jan geeft aan dat hij niet wilt dat de hele groep in Utopia erbij betrokken zal worden. Dan wilt iedereen namelijk inspraak hebben over de kleur en komt er geen goede uitkomst. Dat is ook mede de reden waarom Gert-Jan en Cemal dit samen hebben opgepakt. Nu kunnen ze zelf de kleur kiezen, wat de heren natuurlijk prettig vinden.

Toch blijkt het dat de andere bewoners in Utopia toch wel wat medezeggenschap willen hebben over de nieuwe kleur van de loods. Dominique komt al snel aanlopen. Ze heeft duidelijk voor ogen wat voor kleur ze wilt, dat is namelijk geel. Kuikentjes-geel, om wel te verstaan. Peter heeft een ander idee in zijn hoofd. Hij wilt namelijk de loods wat moderner maken. Daarbij heeft hij een wat modernere kleur in zijn hoofd. Gert-Jan vindt Oranje met Zwart wel mooi. Romy is er ondertussen ook. Dat is het moment waarop Gert-Jan, Cemal en Peter weer met zijn drieën verder gaan. Ze gaan naar de auto, waar ze het kleurenpaneel aandachtig bekijken.

Vanaf een afstand zijn de andere bewoners nieuwsgierig aan het meekijken. Terwijl ze aan het kijken zijn naar verschillende kleuren, staat een rest op een afstand. Om deze mensen op een dwaalspoor tezetten, roept Gert-Jan dat Oranje wel mooi is. De uiteindelijke keuze van de Utopianen is gevallen op zwart met wat witte accenten. Er worden nog wat details besproken. Het zal een grote klus worden, die uiteraard wel leuk is.

Wat vinden jullie van de gekozen kleuren? Denken jullie dat de loods mooi zal worden?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 4.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 11:17

    Ja hoor geen geld maar toch schilderen, zal niet niks kosten om het de hele loods te schilderen.
    En wie gaat er schilderen misschien Rob om er niet uit gestemd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *