De verkiezingstijd breekt weer aan

De verkiezingstijd breekt weer aan

Aangezien de verkiezingstijd over één week van start gaat hebben weer wat belangrijke datums op een rijtje gezet die je niet moet vergeten. Uiteraard zullen we verslag doen van deze gebeurtenissen zoals je van ons gewend bent. Hieronder even een beschrijving van belangrijke datums. Want hoe werkt het ook alweer?

Zaterdag 6 augustus
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur worden de potentiële bewoners bekend gemaakt. Vanaf dan kun je stemmen op de website en in de app tot dinsdag avond 9 augustus 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een tijdelijk Utopia paspoort en zullen zij woensdag 10 augustus Utopia betreden

Maandag 8 augustus
Je hebt 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve streamers, de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste stemmen krijgen dinsdag 9 augustus een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de Utopia app.

Dinsdag 9 augustus
De nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor publiek en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen. De stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner.

Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners blijkbaar de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen. De bewoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 14 augustus wordt gekozen door de groep.

Woensdag 10 augustus
Terug naar het stemmen op de potentiële bewoners. Alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen hun best doen tegenover de huidige bewoners. Op de laatste dag blijft er slechts één vaste bewoner over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 14 augustus
De dag dat één van de potentiële bewoners zijn/haar visum moet inleveren. De bewoners moeten beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis.De blijvende potentiële bewoner mag zijn visum inruilen voor een Utopiaans paspoort. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan. Maar er ligt wel een flinke taak voor hem of haar weggelegd. De blijvende bewoner beslist de volgende dag namelijk over het lot van de genomineerden.

Maandag 15 augustus
De dag van de eliminaties. Wie van de genomineerden moet vertrekken? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt doorhakken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *