Het centraal over het presidentschap

Het centraal over het presidentschap

De bewoners zijn bijeen gekomen om het presidentschap te evalueren. Hoe gaan de bewoners nu verder? Met of zonder president? En blijft Jessie aan het roer staan? Je leest het hier terug. Ook hebben we video’s in dit bericht geplaatst zodat je het nog eens op je gemak en met nog meer details terug kunt kijken.

Jessie opent het centraal, hij vertelt dat hij gehoord heeft dat er nogal moeite is met de stempel president. Die stempel is niet wat ik wil, het gaat mij om de structuur benadrukt hij.  Deze wil ik waarborgen en daar zal ik alles voor doen. Vervolgens wil Jessie het woord aan Gert-Jan en Cees geven zodat zij hun mening kunnen geven. Jessie geeft aan dat hij het zat is om zelf zijn eigen positie te moeten verdedigen. Gert-Jan neemt als eerst het woord. Hij geeft aan dat het niet uitmaakt hoe het genoemd wordt. En hij vindt dat er stappen gemaakt worden en al gemaakt zijn. Ook vindt Gert-Jan dat Jessie het goed aangepakt heeft. Cees voegt er aan toe dat het belangrijk is om bij jezelf te beginnen. Je moet zelf je verantwoordelijkheid nemen en je afgesproken taken uitvoeren. Als iedereen dit doet, is er niks aan de hand voegt hij eraan toe. Ramona haakt er uiteindelijk op in, zo vindt ze dat Jessie een ontwikkeling heeft doorgemaakt. Maar het gaat om de groep en niet om Jessie zelf. Het voelt voor mij meer als een democratie en ben dan ook tegen het presidentschap. Gina laat ook van zich horen, ze houdt niet van de stempel en benadrukt dat er destijds 13 personen tegen een presidentschap gestemd hebben. Ik denk dat een mix veel beter zou werken voegt ze eraan toe. Do zegt dat ze Jessie niet helemaal snapt, waarom wil je het presidentschap niet uit handen geven? waar vecht je nog voor? Ik vind dat het zoals het nu is, al een democratie is en dat deze discussie nutteloos is. Jessie reageert daarop dat de lijntjes nu kort zijn en ze niet alle beslissingen meer hoeven te overleggen. Ook vindt hij dat er een hoofdverantwoordelijke moet zijn.

De discussie gaat nog even door. Er zijn duidelijk verschillende meningen. Veel bewoners laten deze mening horen. De groep is in tweeën verdeeld. Eén groep die van de stempel van het presidentschap af wil en de groep die achter Jessie staat. Gina, Do, Cees, Jessie en Gert-Jan zijn veel aan het woord. Maar ook Ramona laat van zich horen. Dit leidt tussen een discussie tussen haar en Cees. Ramona heeft het idee dat er niet naar haar wordt geluisterd. Daar gaan we weer zegt Cees als Ramona haar woordje doet. Cees verheft zijn stem en zegt dat Ramona stront in haar oren heeft. Dit leidt tot irritatie bij Ramona. Op dit moment grijpt Jessie in door een pauze in te lassen. Terwijl de groep uit elkaar gaat, gaat de ruzie tussen Cees en Ramona verder. Ramona loopt vervolgens woedend weg.

Na een korte pauze stelt Victoria voor dat iedereen wat mag zeggen en dat de bewoners elkaar laten uitpraten. Gert-Jan voegt eraan toe dat het handig is om te stemmen om zo duidelijkheid te krijgen van wat de groep wil met het presidentschap.  Jessie neemt als eerst het woord. En vertelt de groep dat hij bij deze uit het presidentschap stapt en dat hij zich vanaf maandag hard wil maken voor dezelfde structuur zonder de titel. Dat is waar ik voor sta, dat is wat ik wil voegt hij eraan toe. Ook denkt hij dat hiermee alles gezegd is maar de bewoners willen graag het rondje afmaken en allemaal hun mening geven. Rowena vertelt daarna dat ze blij is omdat een aantal bewoners erg mooi hebben gesproken vandaag. Vervolgens vertelt ze hoe zij denkt dat het moet gaan in Utopia. Ze zou graag een aantal hoofdverantwoordelijke zien in plaats van één. Dan doet Cemal zijn zegje, hij legt uit dat het hem allemaal niet zo veel uitmaakt. Hij vindt het belangrijk dat de teamspirit terug moet komen en dat er gekeken wordt naar persoonlijke doelen. Om deze reden heeft hij een leuke groepsactiviteit voor de avond gepland.

Ramona herhaalt haar mening nogmaals. Ze vertelt dat ze een nieuwe structuur wil zien. Een structuur die voortkomt uit de ervaringen die ze hebben opgedaan. Bas heeft wat op papier gezet. Hij denkt dat het verstandig is om een aantal hoofdverantwoordelijke aan te wijzen. Hij heeft ook al een indeling gemaakt die hij voorleest. Opvallend is dat hij als hoofd overview Benjamin aanwijst. Cees wordt aangewezen als hoofd vakantie. De groep reageert enthousiast op de indeling van Bas. Vervolgens is Victoria aan het woord. Zij sluit zich aan bij de mening van Ramona. Ze geeft aan dat ze blij is dat iedereen nu goed naar elkaar luistert. Ook Romy sluit zich aan bij het idee van meerdere hoofdverantwoordelijken. Ze sluit af door te zeggen dat ze hoopt dat alles goed komt. Rianne sluit zich ook aan. Wel vindt ze dat de bewoners meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Karin voegt er aan toe dat ze de juiste mensen op de juiste plekken moeten zetten. Als Cees aan de beurt is, is al aan zijn gezicht te zien dat hij niet blij is. Hoofd vakantie, dat is het enige wat ik te zeggen heb zegt hij terwijl hij mijn zijn hoofd schudt. Romy reageert boos op de negativiteit van Cees. En Gert-Jan gebruikt zijn woorden om Jessie een groot compliment te geven.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *