Het centraal van 14 juli

Het centraal van 14 juli

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 14 juli terug.

Opening centraal
Do opent het centraal en vertelt over de aankomende markt. Het gaat erg goed met de organisatie de kaarten worden goed verkocht en er komen veel leuke stands, zoals bijvoorbeeld een henna artiest en iemand met bonzai boompjes. Tot slot vertelt ze iets over het busje van Gert-Jan. Deze mogen de bewoners zelf verven in hippie style voor de markt.

Training
Jessie neemt dan het woord en vertelt dat Rianne de taak van Arjuna zou overnemen, maar hij heeft de dames vandaag niet zien sporten. Ramona vindt het lief dat Jessie zich zo druk maakt over de bewoners en legt uit dat ze morgen gaat trainen met Rianne.

Vergoeding
Karin en Cees zijn verantwoordelijk voor de B&B en Karin wil graag tien procent ontvangen van de winst. Jessie wil zijn handen niet vuil maken aan deze kwestie, omdat anderen anders ook bij hem aan zullen kloppen voor een vergoeding. Hij vindt dit niet de bedoeling en daarom laat hij de groep beslissen. Cees legt vervolgens uit dat alle bewoners ruim worden voorzien in hun primaire behoeften. De bewoners van Utopia hebben het volgens hem niet zo moeilijk en daarom is het onnodig om een extra beloning uit te keren. Hij vindt het niet meer dan logisch dat bewoners diensten leveren zonder hun hand op te houden. Victoria voegt zich ook in de discussie en vindt het moeilijk om te bepalen wanneer iemand wel of niet een vergoeding verdient. Ze vindt dat hard werk beloond moet worden. De vraag is alleen hoe.

Discussie over vergoeding
De discussie over vergoedingen gaat nog even door. Even kort samengevat, Karin mag schoenen bestellen op kosten van de BV en de bewoners moet er samen voor zorgen dat de suite en de cordwood netjes blijven. Slaapt een bewoner een nacht in de cordwood? Dan moet diegene er als tegenprestatie voor zorgen dat het huisje de volgende dag er weer netjes bij ligt. Tot slot legt Jessie uit dat de B&B een gemeenschappelijke dienst is dus net zoals de markt. Het extra zakcentje is alleen bedoeld voor bewoners die creatief zijn en een nieuw project starten. Of te wel zijn fase 2 plan. Echter vindt de groep dat de meer hardwerkende bewoners een bonus mogen verdienen. Cees stelt voor om dit onderwerp te laten bezinken en er op een ander moment op terug te komen.

Sporten met Rianne
Gina vindt het jammer dat er vandaag niet gesport is. Arjuna komt niet meer en Rianne zou deze taak dus overnemen. Ik mis nu mijn wekelijkse workout voegt ze eraan toe.  Rianne legt uit dat ze alleen Ramona wil coachen, één op één. Dit omdat ze het lastig vindt om de hele groep op sleeptouw te nemen. Gina begrijpt dit maar dat neemt niet weg dat ze nog steeds elke donderdag wil sporten. En stelt vervolgens voor om elke donderdag te gaan sporten met de bewoners die hier ook belang bij hebben. Er gaan een aantal vingers omhoog, waaronder die van Bas en Rowena. Zij willen graag de trainingen leidden.

Opening Ramomy’s
Aanstaande 16 juli is de opening van Ramomy’s en er zijn nog genoeg kaartjes verkrijgbaar. Romy, Karin en Ramona verzekeren dat het een geweldig evenement gaat worden waar alles draait om beauty. Rianne voegt eraan toe dat ze een houten bord gemaakt heeft met een logo voor de nieuwe beautysalon. De groep vindt het en applaudisseren ervoor.

Yoga & einde centraal
De bewoners sluiten het centraal af en gaan zich klaarmaken voor een yogales. Dat waren de besproken punten van vandaag!

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 4.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *