Bas zet zijn joker in voor een plantaardig Utopia

Bas zet zijn joker in voor een plantaardig Utopia

Bas roept de groep bijeen voor een presentatie die voor veel opheft zorgt.

Zodra iedereen zit vertelt hij dat hij een presentatie over het dierenleed in de huidige wereld heeft gemaakt. Zo behandeld hij onder andere het jagen op zeldzame dieren, de dolfijnenhandel en de walvisjacht. De filmpjes die Bas bij de onderwerpen laat zien raken de bewoners. Ze kijken verschrikt naar de gruwelijke beelden en zien flink wat emoties. Bas stelt vervolgens voor om na de markt twee maanden veganistisch te gaan leven. Om zo het goede voorbeeld te geven. Dit idee zorgt voor gemengde reacties bij zijn mede bewoners. Cemal geeft gelijk aan dat hij daar niet in mee gaat, omdat hij simpelweg gewoon een liefhebber is van vlees. Billy reageert dat ze best vlees wil laten staan, maar ze vindt veganisme wel heel drastisch. Ook Jessie wil geen veganistische lifestyle aannemen. Ramona merkt op dat ze zoveel mogelijk vegetarisch wil gaan eten, maar veganistisch is voor haar een stap te ver. De groep blijft een tijdje door discussiëren. Op dat moment doet Bas iets onverwachts, hij zet zijn joker in voor een plantaardig Utopia. Hiermee bedoelt hij dat de bewoners geen dierlijke producten meer zullen eten en gebruiken, maar óók niet meer zullen verkopen. Het referendum zorgt voor ophef onder de bewoners. Een aantal van hen vinden dat Bas hen niet kan verplichten om veganistisch te worden. Cemal loopt boos weg hij vindt niet dat Bas het recht heeft om de andere bewoners iets op te leggen. Het is nu aan de mensen thuis. Er komt dus een referendum waar vanaf maandag op gestemd kan worden. Wat vindt jij van dit idee?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 32    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. boerderijbert at 20:26

    Ik vind het een slecht idee. Iedereen moet dit voor zichzelf weten en niet worden opgedrongen. Straks zet iemand zijn joker in om alleen vlees te eten. Zo blijf je lekker bezig. Maar het wordt wel steeds minder leuk om er naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *