Het centraal van 27 augustus

Het centraal van 27 augustus

We schreven er net al even over, de bewoners hebben namelijk een centraal gehad. In dit bericht hebben we in het kort beschreven wat er vandaag 27 augustus besproken is. Maar daarnaast kun je ook nog het gehele centraal terugkijken via onderstaande video’s.

Opening centraal
Do opent het centraal door nogmaals de bezetting van de markt te bespreken. Daarna wordt er door de groep besloten morgen om acht uur op te staan. Dit omdat de eerste standhouders al vanaf halftien zullen arriveren. Cemal krijgt opnieuw de verantwoordelijkheid om de muziek die onder andere ook functioneert als wekker te verzorgen.

Een idee van Do
Do heeft een nieuw idee en legt dit uit aan de groep. De bewoners kunnen kleding die zij zelf niet meer dragen, morgen op de markt verkopen voor een klein prijsje. Het geld wat zij hiermee verdienen wordt niet uitgekeerd als zakgeld maar zal als investeringsgeld aan een bewoner worden gegeven. Via deze weg worden nieuwe ideeën gestimuleerd en kunnen er ondanks het geld tekort nog steeds investeringen gedaan worden. De andere bewoners vinden het een goed idee. Maar om dit idee uit te kunnen voeren is er ruimte nodig. Ze had eerst
bedacht om de persoonlijke verkoop bij de merchandise te doen. Ramona waarschuwt haar dat er vrij weinig ruimte is om extra spullen uit te stallen of op te hangen. Ook vraagt ze aan de groep of iemand een grote zak met houten kledinghangers geeft gezien. Deze zijn twee markten terug overgenomen, speciaal voor de merchandise, maar zijn onvindbaar.

1000 dagen feest
Gina vertelt vervolgens aan de groep dat iedereen morgen het 1000 dagen feest moet promoten onder de bezoekers. Dat kan van het feest noemen tijdens een gesprekje tot het serieus verkopen van kaarten. Ook zal Gina de studio aan gaan kleden met ballonnen en witte vellen ter promotie van dit speciale feest.

180 euro aan drank
Victoria wil graag iets met de bewoners bespreken. En zet vervolgens een doos op tafel met allemaal lege drankflessen. Daarna vertelt ze de groep dat het glaswerk wat in de doos zit, van slechts één avond Utopia is en een waarde heeft van 180 euro. Dat is meer dan wat er op dit moment per week aan boodschappen uitgegeven wordt. Gina vindt het krom dat er overal op bezuinigd moet worden maar wanneer het weekend is de bewoners volop gratis gebruik maken van de bar.

De bv staat er nog slechter voor
Benjamin benadrukt dat de bv er op dit moment nog slechter voor staat dan bij het vorige centraal. Hij wil dat de bewoners zich beseffen hoe slecht ze er met zijn allen voor staan. Jessie meldt dat bij de huidige stand nog een aantal grote facturen zullen komen, dus dat het serieus niet goed gaat met de bv.

Verspilling van voedsel
Nadat de verspillen van alcohol besproken is, vertelt Cees dat hij van mening is dat er té veel voedsel verspild wordt in Utopia. Hij vindt dat de bewoners verwend zijn tot op de draad. Want volgens Cees gaat juist met díe verspilling heel veel geld verloren. Rowena oppert om voortaan samen elke dag om één uur te lunchen met de restjes die er nog zijn van de voorgaande dagen. De bewoners vinden dit een goed idee en een goede start om de voedselverspilling voortaan tegen te gaan.

B&B
De groep heeft het op het einde van het centraal nog even over de B&B. Ze besluiten uiteindelijk om het all-in concept aan te passen. Voortaan kunnen mensen voor 125 per nacht komen slapen in Utopia. Deze prijs is inclusief een frietje, een snack, frisdrank en het ontbijt, maar exclusief alcoholistische dranken. Deze moeten voortaan los betaald worden. Na het centraal zullen alle gasten die al een boeking hebben geplaatst worden geïnformeerd over de nieuwe voorwaarden. Met de verandering van de B&B wordt het centraal afgesloten en gaan de bewoners aan het werk.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *