Victoria roept de groep bijeen voor nog een centraal

Victoria roept de groep bijeen voor nog een centraal

We hebben al over het centraal van vandaag geschreven echter heeft er zojuist nog een centraal plaats gevonden. Victoria is het namelijk spuugzat en besluit op de zoemer te drukken.

Zodra iedereen weer zit vertelt Victoria dat ze gisteren de bar schoon heeft achtergelaten. Vervolgens wijst ze naar het aanrecht, waar een grote stapel vieze vaat staat.  Vanochtend zitten we allemaal ja en amen te knikken. En nu, twee dier uur later, is het een grote teringbende voegt ze eraan toe. Vervolgens legt ze uit dat ze dit al vaker ter sprake heeft gebracht, maar vandaag is het genoeg.  Ik schaam me kapot voor wat wij aan de buitenwereld laten zien gaat ze verder. Cees die bij dit “centraal” wel aanwezig is heeft er iets op toe te voegen en zegt dat hij de bewoners al veertien maanden wijst op hun eigen verantwoordelijkheid, maar tevergeefs.  Is er iemand die niet snapt wat ik zeg? vraagt Victoria vervolgens maar de groep blijft stil.

De crisis
Rowena zegt dat ze trots is op Utopia, maar het het nu niet de plek is waar ze liever niet wil zijn. Er zijn zoveel onderlinge spanningen en vooral de crisis raakt mij diep. Het is niet duidelijk welke boodschappen ik wel en welke ik niet mag bestellen. Gina stelt voor om op te schrijven welke primaire levensbehoeftes de BV bestelt, en welke luxe goederen de bewoners zelf moeten aanschaffen. Cees is het hier echter niet mee eens. Hij stelt voor om een nieuw budget op te stellen en niet op elkaar te letten om discussies te voorkomen. Vervolgens wordt de piramide van Maslow erbij gepakt.  Eten, drinken en sex. Daar gaat het om in het leven, daar moeten we niet mee kloten sluit Cees zijn speech af. Victoria vindt het op haar beurt hoog tijd om alle neuzen dezelfde kant op te richten. Alle bewoners moeten hun gevoel uitspreken om weer op dezelfde lijn te komen. Pas dan kan er gewerkt worden een gemeenschappelijke doelen, waaronder een schone loods en een positief banksaldo. Vervolgens wordt er verder gebrainstormd over hoe Utopia bovenop deze crisis kan komen.

Het boodschappenlijstje
Gina stelt nogmaals voor om een lijst op te stellen met wat de BV bestelt. Benjamin is het hiermee eens, en ook Jessie laat van zich horen. Hij is van mening dat wanneer bewoners vandaag ergens voor stemmen, dat ze morgen niet meer weten waar ze voor gestemd hebben. Daarom is het tijd om alles op papier te zetten benadrukt hij. Ik wil hiermee voorkomen dat er nog discussies kunnen ontstaan rondom dit onderwerp. Rowena is klaar met de boodschappen nadat ze dit gehoord heeft. Volgens haar is er maar een kleine groep bewoners die elkaar helpen. Maar waar is de rest? Het zijn altijd dezelfde mensen die opstaan. Benjamin stelt voor dat hij in het vervolg de boodschappen zal doen met een budget van honderd euro. Hij vraagt de groep om dit vertrouwen zodat er achteraf geen scheve gezichten kunnen ontstaan. Producten zoals bijvoorbeeld wijn, sigaretten en snoep vallen niet on dit budget. Wil je iets bestellen buiten het budget om? Dat kan, maar dan zul je het uit eigen zak moeten betalen.

De samenleving
Vanaf nu zal iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moeten pakken. Victoria legt uit dat Benjamin zich ontfermt over de boodschappen, maar iedereen zal ook zijn steentje bij moeten dragen. Om te beginnen met het schoonhouden van de loods. Vanaf morgen beginnen we weer in de ochtend benadrukt ze. Vervolgens stelt ze voor dat iedereen gaat opschrijven wat zijn of haar basisbehoeftes zijn, zodat Benjamin hier inzicht in heeft. Het negatieve banksaldo en de vieze loods zijn echter niet de enige problemen. De sfeer in de groep is te snijden en hier moet ook per direct verandering in komen. De reden waarom we hier zitten is omdat er geen vertrouwen is in de groep gaat Victoria verder. En deze mening wordt gedeeld door iedereen. Het is tijd om de handen ineen te slaan en schoon schip te maken. Zo snel mogelijk. Maar gaat dat na dit tweede centraal ook echt lukken?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *