Het centraal van 12 september

Het centraal van 12 september

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om wat te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 12 september terug.

Opening centraal

Jessie opent het centraal en begint over de financiën. Hij vertelt de groep dat ze nu in totaal 13.000 euro in de min staan. Dit is dus iets meer dan de vorige keer. En heeft volgens hem te maken met de boodschappen die er nog vanaf zijn gegaan. Positief is dan weer wel dat er verder geen nieuwe kosten bij zijn gekomen. Ook heeft kroegtopia een mooi bedrag opgeleverd. Vervolgens gaat hij verder over de financiën van het 1000 dagen feest. Jessie vindt het vervelend dat hij pas zeer recent van Rianne heeft gehoord dat er voor de artiesten een flinke aanbetaling moet worden gedaan. Ze hopen hiervoor een regeling te kunnen treffen om de kosten te beperken.

Meer positiviteit

Jessie en Billy hebben een idee om wat positiviteit in de groep te brengen. Ze willen dat Cees de hele groep meeneemt over het terrein om eens te kijken naar wat ze allemaal wél hebben bereikt. Ook lijkt het ze leuk om de doelen van iedere Utopiaan te bespreken. Dit is volgens Jessie motiverend.

Stilte voor 9/11 

Dan neemt Cemal het woord over. Gisteren was een hectische dag, daarom wil Cemal vandaag nog even stilstaan bij de slachtoffers van 9/11. Na een mooi gedicht over geweld, terrorisme, en moed volgt er een minuut stilte. Na deze minuut stilte zegt Cemal dat hij het vervelend vindt dat hij hier gisteren niet bij heeft kunnen stilstaan. De bewoners complimenteren hem voor deze bewustwording.

Culturele lockdown voor Victoria

Victoria vertelt daarna aan de groep waar ze mee bezig is. Ze gaat vannacht in haar eentje een soort van culturele lockdown houden. Dit doe ik om zo geconcentreerd aan mijn bundel te kunnen werken legt ze uit. Daarna leest ze. aan de groep een gedicht uit haar bundel voor.

Een emotionele Do

Na Victoria neemt Do het woord. Ze gaat er voor staan. En begint een betoog over pesten. Ze noemt een aantal heftige, erg confronterende cijfer op. Na het benoemen van deze cijfers begint haar stem te trillen. Ik heb heimwee geeft ze dan toe. En laat weten het gevoel te hebben dat ze zichzelf tekort doet. Erg emotioneel vertelt ze dat ze het verschrikkelijk vindt dat het niet goed gaat in de groep. Volgens Do maken de bewoners het elkaar te moeilijk. Snikkend herhaalt ze nogmaals dat ze heimwee heeft en dat ze haar familie mist en dat ze haar vrijheid mist. Maar toch verzoekt ze de groep haar niet weg te stemmen. Ik wil strijden en ben nog niet klaar is in Utopia. Ik wil vechten tegen pesten. We zijn een familie, niemand hoeft zich eenzaam te voelen gaat ze verder. Karin pinkt ondertussen ook een traantje weg. Na het verhaal van Do klinkt er een applaus. Romy benadrukt haar hoe trots ze op Do is dat ze dit heeft gezegd.

1000 dagen feest en discussie 
Na het verhaal van Do gaat Rianne verder met het volgende onderwerp de evenementen. Rianne zegt  dat ze het moeilijk vindt om om te schakelen naar zo iets zakelijks na de emotie van Do. Maar toch vertelt Rianne over de evenementen. Tijdens haar verhaal loopt Karin, die erg emotioneel is geworden door het verhaal van Do eveb weg weg. Do volgt haar. Rianne vertelt dat er nog niet genoeg kaarten zijn verkocht voor het 1000 dagen feest. Er zijn dus nog kaarten.  Vervolgens vertelt ze dat de hoofdsponsor, die het terrein zou gaan aankleden voor het evenement, de samenwerking stop heeft gezet. De reden hiervoor houdt Rianne graag voor zich. Maar na enig aandringen vertelt Rianne dat dit te maken heeft met het gedrag van de bewoners. Jessie vraagt of Rianne een schrifelijke bevestiging aan hem kan laten zien. Jessie antwoordt hierop door te zeggen dat hij Rianne niet gelooft. Hij gelooft niet dat Rianne uberhaupt al een samenwerking geregeld had. Cees vertelt daarna over een ander evenement dat eraan zit te komen. Het gaat hier om een groot diner. En vraagt aan Bas of hij hem wil helpen omdat er een aantal verganisten naar het diner komen. Bas zegt niet in dezelfde keuken, waarin Cees zijn vlees klaarmaakt, te willen koken. Ook wil Cees zijn laatste theaterstuk bespreken. Er is namelijk een probleem de theatervoorstelling is uit de agenda verdwenen. Nu staat er op die bewuste dag een evenement van Romy in de agenda. Er ontstaat verwarring in de groep. Vele bewoners dachten dat Cees zijn voorstelling niet meer zou gaan uitvoeren. Cees is boos dat Ramona aangeeft hem niet te willen helpen. Ramona zegt dat ze dit al eerder heeft aangegeven omdat ze het niet red qua tijd. Ze vindt het erg moeilijk dat ze Cees niet kan helpen. Er ontstaat een kleine discussie over dit misverstand. Benjamin biedt zijn excuses aan Cees aan omdat hij de persoon is geweest die Cees uit de agenda heeft verwijderd. Al snel praten alle bewoners door elkaar heen. De kleine discussie loopt uit tot een grote discussie. Iedereen bemoeit zich er nu mee. Ramona loopt vervolgens weg. En besluit de rest van de groep om een pauze in te lassen.

Billy maakt een einde aan de discussie

Na de pauze gaat de discussie verder waar deze was gebleven. Maar Billy zorgt ervoor dat de groep verder gaat met het volgende agendapunt. Het gaat weer over het 1000 dagen feest. De bewoners zijn zich ervan bewust dat ze dit evenement nog flink moeten promoten. Gina vertelt verder dat de look-a-likes vandaag komen. De bewoners reageren enthousiast.

Hottub voor bezoekers

De hottub staat vanaf vandaag ook open voor bezoekers. De bezokers krijgen een welkomsdrankje en mogen vervolgens een uur in de hottub zitten. Ondertussen kan de bezoeker ook zijn auto laten wassen of een patatje eten in Le Luifel.

De akker verbouwen en einde centraal

Cemal wil de akker gaan verbouwen. Hij spreekt de groep aan omdat hij wil dat er meer transpirantie komt over waar iedereen mee bezig is. Verder vertelt hij wat hij precies met de akker van plan is. Hij wil dit stuk grond opdelen in vier stukken. Elk stuk moet een seizoen uitstralen. Jessie is het hier niet mee eens. Hij wil een grasveld op de akker neerleggen. Dit zorgt ervoor dat er een nieuwe discussie ontstaat. Billy stopt deze discussie wederom en daarmee eindigt het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *