Het centraal van 15 september

Het centraal van 15 september

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om wat te bespreken. Hier lees je alle besproken punten terug.

Jessie begint het centraal met de opmerking dat hij de financiën heeft bijgewerkt. De bv staat nu 14.200 in de min. Dit komt omdat er een aantal facturen zijn binnengekomen, voor bijvoorbeeld het 1000 dagen feest.

Karin neemt het woord over en laat weten dat er een aantal kledingstukken zijn binnengekomen met grote maten. Ramona laat weten dat het leuke stukken en accesoires zijn. Ze zullen een deel verkopen bij het 1000 dagen feest en de rest op de website.

Victoria laat vervolgens weten dat haar bundel af is. Ze heeft gister een enthousiast bericht teruggekregen van de drukkerij. Uiterlijke donderdag is de proefdruk binnen. De werkelijke versie zal dus niet bij het 1000 dagen feest te zien zijn. Er zal wel een inkijkmodel bij het 1000 dagen feest neergezet worden, zodat mensen alvast kunnen zien hoe de bundel eruit ziet. Zo kunnen de bundels wel alvast gereserveerd worden bij het 1000 dagen feest.

Vanavond komt de directeur langs van stichting Heppie. Hij zal vertellen over de organisatie. Ook zullen er twee kinderen komen. Zij zullen vertellen over hun ervaring en willen de bewoners graag interviewen.

Benjamin begint over het 1000 dagen feest en laat weten dat er nog een aantal dingen moeten gebeuren. Twee patatbakkers, die in 2010 een prijs hebben gewonnen, willen graag bij het 1000 dagen feest patat bakken. Gina en Rianne laten weten dat er een grote schoonmaak zal plaatsvinden. Rianne laat het schema zien die zij en Victoria heeft gemaakt. Morgen zullen ze aan de gang gaan om het terrein mooi te maken. Rowena complimenteert daarna Gina, Rianne en Benjamin over het werk die ze hebben verzet voor het 1000 dagen feest. De groep geeft een luidt applaus.

Bas heeft maandag een afspraak gemaakt met Animal World Protection, terwijl de barbecue al gepland staat maandag. Ik zag niks in de agenda staan en zegt dat de afspraak niet verplaatst kan worden. Gina antwoordt dat de barbecue ook niet verplaatst zal worden, dit zal het startsein zijn voor de feestweek. Ze merkt op dat er dingen uit de agenda worden gewist.

Rianne legt uit dat de feestweek in het kader staat van het 1000 dagen feest. Een week waar naar het 1000 dagen feest toegeleefd wordt en waar elke dag een andere activiteit zal plaatsvinden. Maandag is de barbecue, dinsdag is een broodbuffet voor ouderen, woensdag zullen de bewoners op vier doeken 1000 woorden schrijven die te maken hebben met hun Utopia en ’s avonds zal er een quiz plaatsvinden. Donderdag zal een luxe plaatsvinden en zullen de puntjes op de i gezet worden voor het grote feest.

Daarna ontstaat er een discussie over toiletten. De bewoners zijn het niet over eens of er betaald moet worden voor de toiletten. Ook de bemanning en schoonmaak van de toiletten worden onder de loep genomen. En spreken uiteindelijk af om de mensen niet te laten betalen voor de toiletten, er zal wel een potje voor de foundation neergezet worden. Zo kunnen mensen zelf bepalen of ze iets willen doneren voor de schone wc’s. Jessie en Cees zijn het niet hier mee eens.

Rianne vertelt dat de laatste dingen over het 1000 dagen feest en het terrein. De bewoners stellen om de beurt vragen over de optredens, foodtrucks en de markt. Ze hebben veel zin in het grote feest.

Romy zegt dat ze drie schilderijen heeft verkocht. Ramona voegt hier aan toe dat het kunstfonds nu genoeg geld heeft om de misdaadserie op te nemen.
Dan begint Benjamin over een nieuwe structuur voor Utopia. Hij denkt dat het nodig is, naar aanleiding van het nachtelijke spoed centraal. Hij legt uit hoe hij het koninkrijk voor zich ziet. Zelf zal hij de rol van koning op zich nemen, hij is verantwoordelijk voor eindbeslissingen. Daarnaast zullen er ministeries komen. Hij is er mee bezig en zal het plan later uitwerken. Ramona vindt het goed dat Benjamin zich als kandidaat stelt en vertelt dat ze al een tijd denkt dat de groep meer structuur nodig heeft. Ruud en Billy zijn het niet eens met dit idee. Ruud vindt Benjamin niet de juiste persoon om een leider te zijn. Billy blikt terug op het presidentschap van Jessie en vertelt dat dit idee er erg op lijkt en waarschijnlijk ook zal mislukken. Jessie wijst Benjamin erop dat hij de eindverantwoordelijke zal zijn en dat hij uiteindelijk alle beslissingen kan maken. Benjamin antwoordt hierop dat hij goede bedoelingen heeft. Hij voegt erbij toe dat de bewoners hem goed genoeg kennen en weten dat hij geen verkeerde beslissingen zal maken. Ook Cees wil zijn mening geven. Hij vindt Benjamin geen geschikte kandidaat om Koning van Utopia te worden. Hij denkt dat Benjamin niet genoeg betrokkenheid heeft. De negatieve uitspatting van Cees zorgt voor een kleine discussie. Rowena loopt uiteindelijk boos weg. Do stelt voor om te wachten op Benjamin’s uiteindelijke plan. Benjamin legt daarna aan Cees uit dat hij geschikt is als koning, omdat hij betrokken is bij alle bewoners en omdat hij inzicht heeft in alle zaken.

Bas vertelt vervolgens dat hij het dierenfonds gaat veranderen in de Babyface Foundation. Hierbij zal de focus liggen op baby dieren. Het centraal wordt daarna beëindigd en de bewoners schrijven zich in op het schoonmaakschema van Rianne.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *