Het centraal van 19 september

Het centraal van 19 september

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 19 september terug.

Opening centraal
Jessie start het centraal en begint over Rianne, zij komt wat later. Dit omdat ze nog bezig is met voorbereidingen voor het 1000 dagen feest. Als zij aanschuift zullen we het hebben over de evenementen, nu kunnen ze alvast de financiën bespreken.

Financiën
Jessie vertelt daarna dat er geen facturen bij zijn gekomen. Wel moesten er wat dingen betaald worden. Hierdoor staat de bv op dit moment 14.500 in de min. Ramona geeft aan dat het lijkt alsof het helemaal niet opschiet.

Geen koning meer
Benjamin begint dan nog een keer zijn ideeën over een nieuwe structuur aan. Hij besluit dat er geen koning meer nodig is, maar een overviewer. Ik vind het jammer dat niemand zich aan de afspraken houdt. De afspraken zijn niet helder, dit omdat er niet één persoon is die overzicht heeft op alles.

Geld
Benjamin begint dan over het zakgeld. Hij zou willen dat iedereen zijn zakgeld weer terugkrijgt, zodat niemand meer zo op elkaar hoeft te letten. Jessie reageert dit geen goed idee te vinden op dit moment. En adviseert om het eerst aan te kijken hoe het 1000 dagen feest verloopt en het daarna nog een keer bespreken.  Ramona stelt voor om meer boodschappen te doen, zodat er meer gekookt kan worden en er niet te weinig avond eten is. Bas vindt het op zijn beurt krom dit omdat er geen zakgeld teruggeven mag worden, maar dat er wel drank uit de bar gepakt wordt. Ik vind het beter als het zakgeld deels wordt teruggegeven, zodat iedereen zelf zijn alcohol en eten kan kopen voegt hij eraan toe. Jessie stelt dat het innemen van het zakgeld voor gelijkheid moest zorgen en dat dit weer niet is gelukt.

Alcoholgebruik in Utopia
Ramona vraagt zich vervolgens af wat er mis is gegaan met de afspraak om geen alcohol te drinken. En kaart aan dat er was afgesproken om één dagje alcohol te drinken, maar dat vanaf die dag de afspraak verdwenen lijkt te zijn.  Er volgen daarna verschillende voorstellen over het alcoholgebruik. De bewoners worden het niet eens met elkaar. Alles is al geprobeerd en er zal nooit volledige gelijkheid heersen is de conclusie. Benjamin oppert dan dat het budget omhoog gaat, als sommigen toch iets extra’s willen, kunnen ze dat in overleg beslissen. De bewoners worden het maar niet met elkaar eens en blijven discussiëren. Cemal en Victoria vragen zich af waarom iedereen zo op elkaar let en elkaar niets gunt.

Het 1000 dagen feest
Gina vindt dat deze week om gezelligheid en het feest draait. Ze stelt daarom voor om met het 1000 dagen feest gewoon alcohol te drinken, maar wel met mate. Na het feest zullen ze dan bekijken hoe het verder moet gaan. De groep stemt hiermee in. Gina en Victoria vertellen daarna nog iets over over goodiebags. Bezoekers kunnen deze op het 1000 dagen feest kopen. Elk tasje is uniek en bevat leuke prijzen en items. Rianne vertelt dat alles geregeld is voor het feest. Ze laat aan de groep weten welke foodtrucks er komen. Rianne krijgt daarna luid gejuich en een applaus. De aftrap voor de feestweek is begonnen. En daarmee sluit het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. zo maar een lezer at 05:45

    Leuk hoor, een goodiebag bij het 100-dagen feest. Alleen in Utopia moet je die wel kopen.
    Dus naast de toegangsprijs, fikse prijzen voor eten en drinken én toiletgebruik dan ook nog betalen voor een goodiebag

    Normaal is echt dat je een goodiebag ontvangt bij het afscheid, als dank voor je aanwezigheid.

  2. Druif at 13:46

    Haha drinken met mate ! Nou dat kunnen ze daar niet hoor. De meeste zijn drinkebroers en zussen . Gina luste er ook pap van ik denk niet dat is verandert !zeker niet wat alchohol betreft . De goede niet te na gesproken .conclusie de ideale wereld bestaat niet . Al is het als je in Nederland woond niet de slechtste plek om te leven en wonen. Maar daar zijn ze nog steeds niet achter. We zullen het zien op het feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *