Het centraal van 29 september

Het centraal van 29 september

De bewoners zijn weer bijeen gekomen voor een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 29 september terug.

Opening centraal
Jessie begint het centraal met het financiële gedeelte. En vertelt de groep waar Cees niet bij zit, dat er gisteravond tijdens de dinner show verlies is gedraaid. De bewoners reageren gechoqueerd. Victoria vindt dat de communicatie tijdens de dinner show niet goed was. De bewoners zijn het erover eens dat ze dit later met Cees moeten bespreken. Vervolgens gaat Jessie verder met de andere financiële zaken.

Centraal van één uur
Jessie vraagt aan de groep of zij het goed vinden om het centraal te beperken tot een uur. Iedereen is het hiermee eens. Als er nog zaken besproken moeten worden na dit uur zullen zij dit morgen doen.

Komende evenementen
Rianne neemt het woord over en gaat verder met de evenementen. Ze vertelt welke evenementen er op de planning staan. Bas vertelt dat de mensen van World Animal Protection binnenkort ook weer langs komen voor een academie. Ook Ramona heeft nog wat toe te voegen aan de evenementen. En vertelt over het kunstfonds en waar ze mee bezig zijn. Daarna kondigt Rianne ook nog de nieuwe Utopia markt aan. Het thema zal “de parade” zijn.

Kunstfonds
Ramona gaat daarna nog even door over het kunstfonds. Gisteravond tijdens de dinner show is er 30 euro opgehaald. Ook vertelt ze dat er een nieuwe investering komt voor Romy. Er worden doeken en potloden voor haar gekocht. Jessie wil graag nog even benadrukken dat Romy haar schuld nog moet afbetalen. De opbrengst van haar kunstwerken zal dan ook naar de BV gaan. Benjamin antwoordt dat ze het niet over de schuld van Romy moeten hebben maar over de schuld van de hele groep. Ze staan namelijk met z’n allen in de min. Cemal komt op zijn beurt voor Romy op. En spreekt Jessie aan, dit omdat hij vindt dat Jessie zelf ook niet al zijn afspraken nakomt. Ook zegt Cemal dat hij ook nog een schuld heeft lopen. En vindt het dan ook vreemd dat niemand hem daarop aanspreekt.

Een rondje
De bewoners mogen één voor één vertellen waar ze mee bezig zijn. Jacco vertelt over stichting Save Dave. Deze stichting zet zich in voor een jongen met een spierziekte. Deze jongen zal volgende week naar de loods komen.

Een koningschap in Utopia?
Benjamin bespreekt daarna het Koningschap dat hij een tijdje geleden heeft aangekaart. En vertelt de groep dat er nu geen leider is en dat er veel verantwoordelijkheden op elkaar worden afgeschoven.En benadrukt verdrietig te worden van de huidige situatie. Ik vind het niet goed hoe de bewoners met elkaar omgaan benadrukt hij. In de loods hangt een lagere temperatuur dan buiten, en de winter is nog niet eens begonnen voegt hij eraan toe. Daarna laat Benjamin weten dat hij zijn koningschap er niet doorheen wil drukken. Ik wil de bewoners meegeven dat iedereen een Koning is.

Utopia terrein & einde centraal
Victoria vertelt het een en ander over het terrein. Groot nieuws is dat de beelden die nu op het terrein staan er morgen vanaf gaan. Daarom wil Victoria graag een nieuw plan voor de akker hebben. Cemal reageert dat hij het vervelend vindt dat iedereen zijn mening geeft over de akker maar dat hij de enige is die er tijd in steekt. Hij vraagt de groep ook eens de handen uit de mouwen te steken. Bas vertelt daarna dat hij van plan is om samen met Do advocado’s te kweken. De groep reageert enthousiast. Na Bas zijn nog een aantal andere bewoners aan het woord. Iedereen vertelt op zijn of haar beurt waar ze mee bezig zijn. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *