Het centraal van 8 september

Het centraal van 8 september

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om wat te bespreken. Je leest hier alle besproken punten terug.
Terwijl iedereen klaar zit voor het centraal, begint er een discussie of Cees wakker gemaakt moet worden. Uiteindelijk besluiten de bewoners dat Cees er niet bij hoeft te zijn en kan het centraal beginnen. Tijd voor de financiën, de bewoners staan nu 12.603 euro in de min. Het gaat goed omdat er niks bij komt en omdat er geen kosten worden gemaakt. Jessie benadrukt dat het de goede kant op gaat.
Het geld wat over is van de pitches, 1.400 euro, gaat niet naar de facturen. Jessie laat weten dat als iemand met een goed idee komt daar het geld heen kan gaan.

Romy vertelt daarna dat haar passie voor nagels doen vervlogen is. Ze laat weten dat ze haar best gaat doen om de investering terug te verdienen. Er staat nog 600 of 700 euro aan facturen open. Ze heeft al plannen voor een veiling en laat weten dat ze nog twee bestellingen open heeft staan. Ze geeft toe dat ze te snel een keuze heeft gemaakt en dat ze dom is geweest. Ze zal wel haar opleiding afmaken. Jessie reageert dat Romy haar investering met schilderen mag terugverdienen. Met als voorwaarde dat ze drie schilderijen schildert en pas met een nieuw schilderij begint als die drie zijn verkocht. Hij stelt ook voor dat ze pas een nieuwe investering krijgt, als ze winst heeft gemaakt. Hier stemt Romy mee in. Ramona laat weten dat zij en Karin nog apart door zullen gaan met massages en visagie.
Karin heeft een idee om kookschorten te laten maken. Ze heeft schorten gezien waar een foto ingeschoven kan worden. Ze stelt voor om zulke schorten te verkopen, waar foto’s van bewoners ingeschoven kunnen worden. De groep vindt het een leuk idee en besluiten later naar Karin te gaan als ze een toevoeging hebben.

Benjamin merkt op dat er een hoop borden, messen en kratten missen. Dit vindt hij zonde, omdat deze spullen gebruikt moeten worden als er mensen langskomen of als er diners worden gegeven. Hij vertelt dat ze na Benji’s Brein 500 euro aan de rode kruis hebben kunnen doneren

Bas vertelt dat er morgen een bodybuilder langskomt, die plantaardig leeft. Hij komt vertellen over zijn levenstijl.

Ramona laat weten dat zondag de fotoshoots voor de kalender zullen plaats vinden, ook voor de ansichtkaarten en de poster. Deze producten kunnen online worden verkocht en op het 1000 dagen feest. Dit kan gefinancierd worden uit het potje van de kunstfonds.

Cemal begint over de akker, hij wil deze verbouwen. En wil er een creatieve kunsttuin van maken.
Billy laat weten dat er meerdere dingen kunnen plaatsvinden en de akker in stukken kan worden verdeeld. Ze wilt Cemal erbij helpen. Victoria wilt concrete plannen horen, omdat ze vindt dat mensen te snel in nieuwe projecten springen. Cemal laat weten dat het nog maar een idee is. Benjamin en Rowena betwijfelen ook het idee en zijn het er niet mee eens om de beelden weg te halen. Jessie stelt voor dat Cemal maandag een tekening laat zien.

Rowena vindt dat het te rommelig is op het buitenterrein. En stelt voor om met zijn allen de rotzooi buiten op te ruimen. Gina is het ermee eens en vindt dat ook belangrijk voor het 1000 dagen feest. Cemal vindt dit ook en besluit een rooster te maken, zodat het terrein schoon gehouden wordt voor het 1000 dagen feest. Victoria laat weten dat ze er geen zin in heeft om andermans rommel op te ruimen en omdat ze eerder hadden afgesproken om het terrein schoon te houden. Ze wordt er moe van dat de groep regels blijft maken en niemand zich hieraan houdt
De groep bespreekt daarna nog dat de dieren alle bloemen opeten, omdat ze los kunnen lopen. Rowena laat weten dat de grote koeien altijd in de stal worden gezet, tenzij ze zelf ontsnappen. Rowena zegt ervan te genieten als de dieren loslopen. Ze vindt ook dat de groep zelf ook verantwoordelijk is voor het buitenterrein. Benjamin laat weten dat hij het leuk vindt dat de dieren loslopen, maar hij is niet blij met alle dierenpoep op het terrein. Hij stelt voor om dit op te ruimen en er een taak van te maken. Ramona besluit dat er naar een bepaalde middenweg gezocht moet worden. Ze stelt voor dat team Buiten Do, Bas, Romy, Rowena en Ruud, naar het buitenterrein gaan kijken na zullen denken over de loslopende dieren.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *