De pitches over zakgeld

De pitches over zakgeld

Jessie begint met de pitches door aan te geven dat er 2.400 euro te besteden valt, hij benadrukt.v daarbij wel dat niet alles uitgegeven hoeft te worden.

Pitch van Victoria
Victoria heeft twee verschillende producten waar ze een investering voor nodig heeft, namelijk haar sokken en haar bundels. Ze legt uit dat de investering voor de sokken maar 100 euro kost en voorspelt dat de winst 200 euro wordt.VDaarna wordt er gevraagd om hoeveel bundels het gaat, Victoria antwoordt dat dat er 50 zijn. De naam van haar nieuwe bundel heet ‘Tussen de regels door’. Ze zal de bundels verkopen voor 20 euro. Ze heeft geen voorkeur voor een product, beide producten hebben genoeg potentie om winst te geven. Haar producten hebben twee of drie weken nodig voor ze verkocht kunnen worden. Jessie voorspelt dat als ze hier actief mee bezig gaan, ze binnen no-time de investering terug hebben verdient en daarna winst kunnen behalen.

Pitch Gina
Gina wil een verjaardagskalender met foto’s van de Utopianen en zal 12,50 euro gaan kosten. Ze zit eraan te denken om 100 stuks te gaan maken. Ze is ervan verzekerd dat mensen bij evenementen de handtekeningen op de foto’s van de verjaardagskalender willen. Jessie vraagt zich af of het bezoekers uitmaakt dat Cees in de kalender zal staan, terwijl hij al uit de loods gaat over een paar maanden. Gina antwoordt daarop dat kalenders altijd verkocht worden, ook met oud bewoners.

Ook wil Gina haar droom voor een eigen kledinglijn gaan verwezelijken. Ze heeft met een aantal bedrijven gesproken en heeft er drie die enthousiast willen meewerken. Ze laat haar kledingstukken aan de groep laat zien en legt uit wat voor stoffen ze gaat gebruiken. De sample’s van Gina zullen rond de 200 euro kosten. Daar zitten de kosten voor de stoffen ook bij in. Jessie wil kijken of mensen die de producten willen kopen kunnen investeren. Hij stelt voor een crowdfunding op te starten en hiermee een groot deel van de lijn te betalen.

Pitch Ramona
Ramona wil een korte misdaadfilm van maximaal 10 minuten gaan produceren. Het plan is om eerst een pilot te schieten en daarna de serie verder uit te werken. In Ramona’s serie zullen bewoners meespelen, maar ook acteurs van buitenaf. Ze heeft mensen van haar oude theaterschool kunnen regelen, die haar zullen helpen met de pilot. Dit zullen ze geheel gratis doen. Ze heeft wel een investering nodig voor reiskosten en catering voor de crew. De pilot wordt verkocht in de vorm van DVD’s, ze wilt hiervan 50 verkopen. Deze DVD’s worden verkocht voor 10 tot 15 euro. Ramona schat dat de reiskosten maximaal 150 euro zullen kosten en de catering 50 euro. Het aanschaffen van de DVD’s zullen ook maximaal 50 euro kosten. De apparatuur kan ze lenen van de toneelschool. In totaal zal ze dus 250 euro nodig hebben om haar serie te verwezelijken. Cees stelt voor om dit bedrag te verdubbelen, om onvoorziene kosten te dekken. Hiermee stemt Ramona in.

Pitch van Bas
Bas wil vier puzzels gaan maken.  Een puzzel voor de BV, een puzzel voor de dieren, een puzzel voor de kunstfonds en een puzzel voor de foundation. Deze vier puzzels kunnen samen één puzzel vormen. Er worden dus 4 aparte foto’s genomen, die wel bij elkaar passen en één geheel kunnen vormen. Ze zullen wel los verkocht worden en bestaan uit 24 puzzelstukjes per puzzel. De beoners zullen verdeeld over de vier puzzels staan. Bas stelt vervolgens voor om 1000 of 500 puzzels te maken. Niet iedereen is het hiermee eens en sommigen vinden het een te hoog aantal. Jessie stelt voor om 200 puzzels te verkopen, Bas legt uit dat de prijs per stuk dan ook omhoog gaat. Hij voorspelt dat het concept van het sparen van vier verschillende puzzels die één geheel vormen goed zal verkopen. Bas heeft 1200 euro nodig, maar voegt eraan toe dat er vanuit de foundation en het dierenfonds 600 euro betaald kan worden. Dit komt er dus op neer dat er nog 600 euro aan investeringen nodig is voor de puzzels. Ramona geeft aan dat het kunstfonds ook geld kan leveren in ieder geval deels.

Toch geen investeringen?
Ruud onderbeekt de discussie over de puzzels door te zeggen dat deze ideeën de BV waarschijnlijk niet gaan redden. Cees sluit zich hierbij aan, hij vindt het zonde om 2.400 euro aan zakgeld te investeren in producten die geen winst gaan geven. Hij stelt voor om in oude producten meer te investeren. Victoria voegt hieraan toe dat ze zich afvraagt wat er dan wel gaat gebeuren om de BV te redden. Jessie laat weten dat deze ideeën inderdaad de BV niet zullen redden, maar dat elk klein beetje zal helpen. Hij noemt als voorbeeld de kalender, die wel geld zal opleveren.

Afsluiting
Jessie vat het samen en stelt voor dat de kalenders en bundels de investeringen zullen krijgen. Hij voorspelt dat de kalenders tijdens het 1000 dagen feest goed zullen verkopen. De bundels zullen na het 1000 dagen feest binnenkomen en daar zal een avond voor georganiseerd kunnen worden. Victoria stelt daarna voor om samen als groep later nog een keer te gaan zitten om te bespreken hoe oude spullen verkocht kunnen worden. Gina reageert hier boos op dat sommigen spullen wel een emotionele waarde hebben, die niet veel zullen opleveren. Victoria legt uit dat niet alles weg hoeft, maar dat er paar spullen die niet meer gebruikt worden wel verkocht kunnen worden. De groep spreekt af om een andere keer op dit onderwerp in te gaan. De bewoners stemmen op de bundels en kalenders om in te investeren. Jessie stelt voor dat de sample’s voor de vesten gefinancierd worden, met als voorwaarde dat mensen die de vesten willen kopen vooraf betalen. Ramona besluit tenslotte dat de misdaadserie uit het potje van de kunstfonds betaald zal worden.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *