Gina roept iedereen bijeen voor een spoed centraal

Gina roept iedereen bijeen voor een spoed centraal

We blikken nog even terug op wat Utopia nieuws van afgelopen avond. Er vond namelijk een spoed centraal aan. Dit naar aanleiding van de volgende gebeurtenis. Ruud rook namelijk aan een mok. Tot zijn verbazing ruikt hij wijn. En besluit aan iedereen te vragen wie er wijn heeft gedronken maar iedereen ontkent. Uiteindelijk ontstaat er een discussie bij de hottub waar Karin, Jacco, Romy en Cemal in zitten. Verschillende mensen worden beschuldigd. Gina besluit niet langer te wachten en besloot laat in de avond iedereen bijeen te roepen voor een centraal.

Zodra iedereen zit zegt Gina dat ze het zat is. Ik ben het zat dat we elke keer een centraal hebben waar vervolgens niks mee gedaan wordt. Ik ben het zat dat de bewoners zich niet aan de regels houden en ik ben het zat dat we zo hard moet optreden voegt ze eraan toe.

Wie wil er nog in Utopia zijn? 

Benjamin vraagt vervolgens aan de gehele groep wie er nog in Utopia wil zijn. Een groot deel geeft aan wel in Utopia te willen zijn maar Victoria zegt dat ze het op deze manier niet meer leuk vindt. Ze vraagt zich af of iedereen zichzelf in de spiegel kan aankijken zonder zich schuldig te voelen over regels. Dan steekt Romy haar hand op. En geeft toe dat ze een slokje wijn heeft gedronken. Dan neemt Ruud het woord. Het stoort mij dat er veel gelogen wordt in Utopia. De persoon die net bekend heeft, die heeft daar een handje vol van! gaat hij verder. Romy is hier vanzelfsprekend nogal pissig om.

Uitleg van Romy

Romy wil graag uitleg geven van hoe het vanavond is gelopen. En vertelt dat de fles wijn niet van de BV is maar van Jacco. Jacco, Karin en Romy hebben besloten samen één mok met wijn te nemen. Romy benadrukt dat ze eerlijk wil zijn en dat ze het niet had moeten doen. Vervolgens wil Karin een aanvullig geven op dit verhaal. Ik ben 59 jaar.., maar nog voordat ze haar zin afmaakt valt Ruud haar in de reden. En je liegt nog steeds zegt hij. Vervolgens ontstaat er ruzie tussen Ruud en Karin. De twee scheeuwen enorm tegen elkaar. Karin geeft aan dat ze het kinderachtig van Ruud vindt dat hij aan glazen gaat ruiken. Ik wil niet in zo’n Utopia leven. Ruud antwoordt dat ze dan lekker naar huis moet gaan. Karin reageert op haar beurt weer door enorm tegen Ruud te schreeuwen. Ze is woedend omdat ze voor leugenaar wordt uitgemaakt.

Ramona teleurgesteld in Romy

Dan richt Ramona zich tot Romy. Ze geeft aan dat ze Romy niet meer de hand boven het hoofd kan houden. Ik vind het heel erg hoe jij je vandaag hebt gedragen. Het stoort mik ook dat je gestopt bent met de nagels en dat je nu niet meteen aan de slag gaat met het schilderen voett ze eraan toe. Ik ben teleurgesteld in je.

Gina is kwaad en teleurgesteld in de groep 

Gina laat weten ontzettend kwaad te zijn. Ik vind het vervelend dat er wordt gelogen. Je straalt iets verkeerds uit als je het een zegt en het ander doet legt ze daarna uit. Vervolgens schreeuwt ze tegen de groep en zegt dat het haar pijn doet. Ik zie de bewoners als familie maar ik ben er nu goed klaar mee. Vervolgens begint iedereen door elkaar heen te schreeuwen…

Rust in de groep

Victoria brengt weer wat rust in de groep. Als zij aan het woord is wordt iedereen stil. Victoria vraagt zich af waarom er stiekem gedronken moet worden uit een mok. Ik had het meer kunnen waarderen als iemand dan de ballen had gehad om een fles op tafel te zetten gaat ze verder. Ook geeft ze aan dat het blij is dat deze confrotnatie nu plaatsvindt. Dit moest eens gebeuren!

Geen vertrouwen meer 

De groep komt tot de conclusie dat ze geen vertrouwen meer hebben in elkaar. Ook Jessie zegt het gelieg zat te zijn. Vervolgens neemt Romy het woord weer. Ze richt zich tot Ruud. En geeft toe dat ze heeft gelogen maar ze wil ook even duidelijk maken dat ze vervolgens wel meteen eerlijk is. Ze vindt het daarom ook niet terecht dat Ruud haar een leugenaar noemt. Na Romy doen ook de andere bewoners hun zegje. Rowena stelt dat de groep meer voor elkaar over moet hebben. Cees spreekt vervolgens zijn teleurstelling naar Karin uit. Hij snapt niet waarom ze ontkent dat ze heeft gelogen. Ook benoemt hij dat afspraken in Utopia niks waard zijn.

Nog meer discussie & Jacco’s kant van het verhaal

Romy geeft nogmaals aan dat ze het vervelend vindt dat ze het gevoel heeft dat ze door de hele groep wordt aangevallen. Ze heeft het idee dat ze als enige de fout in is gegaan. Dan spreekt Rowena haar streng aan. Rowena zegt haar dat het niet de eerste keer is dat ze liegt, ookal is ze daarna eerlijk. En adviseert Romy een spiegel voor te houden. De discussie gaat op een rustigere toon verder.  Iedereen geeft zijn of haar mening. Jacco legt ook zijn kant van het verhaal uit. En geeft aan dat hij het er niet mee eens is dat er geen wijn meer gedronken mag worden. Ik wil dat er een tussenweg komt legt hij verder uit. En oppert het idee om twee wijntjes per avond te drinken maar de rest is het er niet mee eens. Jacco geeft daarna aan dat hij de groepsdruk lastig vindt.

Einde centraal? 
Gina rond het centraal af door te zeggen dat iederen naar zichzelf moet kijken en eerlijk moet zijn. Maar dan wil ook Billy nog wat kwijt. Ze zegt dat ze op het punt staat zelfstandig te worden zodat ze met niemand meer rekening hoeft te houden. Do reageert dat ze nog wel vertrouwen heeft in de groep. Na de afronding van Gina laait de discussie toch weer op. Ruud is erg boos op Karin en ook Cees wil zijn mening geven. Als Karin vervolgens toegeeft dat ze gisteren ook heeft gedronken met Jacco loopt Billy woedend weg. Na haar volgen vele anderen. Hiermee is het centraal afgelopen. Laten we hopen dat de bewoners zich vandaag wel aan de afspraken houden!

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *