Het centraal van vandaag

Het centraal van vandaag

Vandaag wordt er weer een centraal gehouden in Utopia. Het is inmiddels duidelijk dat er veel problemen zijn in Utopia. Vooral financieel staat Utopia er op dit moment erg slecht voor. Mede daarover moet gepraat worden.

Victoria opent het centraal. Ze wilt even de groep bedanken over hoe het de laatste dagen in Utopia gaat. Toch vindt ze het jammer dat er nog niet echt een structuur is binnen Utopia. Ze is van mening dat deze structuur moet terugkomen. Ze denkt dat dit mogelijk is door een eindverantwoordelijke aan te wijzen op verschillende vakken. Dit is al eerder geopperd, maar toen was er weinig interesse voor. Nu wordt er in kaart gebracht wie er interesse heeft in welke verantwoordelijkheid. Ze komen tot de conclusie dat er een eindverantwoordelijke moet komen voor de Samenleving, de Foundation en de BV. Ruud vraagt zich daarbij af in hoeverre er nog vertrouwen is dat er afspraken nagekomen worden.

Gina vindt het belangrijk dat de bewoners elkaar aanspreken op hun verantwoordelijkheden. Ze denkt dat sommige bewoners sturing nodig hebben en het dan ook moeten accepteren als ze soms gestuurd worden. Jessie is het met Gina eens. Ook hij vindt dat mensen elkaar moeten aanspreken op hun verantwoordelijkheden, omdat anders afspraken nooit gaan lukken. Rowena is het er niet mee eens. Ze vindt namelijk dat er vaak een ‘pot verwijt de ketel’ situatie ontstaat wanneer mensen op hun verantwoordelijkheden worden aangespreken.

Ramona maakt zich druk over het imago van Utopia. Ze vraagt zich hardop af wat Utopia afstraalt. Ze zitten namelijk in een crisis, maar elke dag kan de buitenwereld zien dat er alcohol genuttigd wordt. Cemal mengt zich in de discussie. Cemal is van mening dat alle luxeproducten in Utopia weg moeten, omdat het crisis is. Ramona vindt het niet belangrijk wat ze uitstralen op TV, maar wat ze uitstralen als groep.

Jessie heeft een voorstel. Hij wil geen alcohol meer, stoppen met het turven voor de koffie, teruggaan naar 20 euro zakgeld en dat de bewoners de rest van hun zakgeld in de pot doen. Rowena is van mening dat er geen beslissingen genomen kunnen worden, totdat de hele groep er weer bij is. Jessie stelt dan ook voor om later met zijn allen bij elkaar te komen om beslissingen te nemen. Hij zal de bewoners die het centraal gemist hebben inlichten. Er is nu een korte pauze.

De korte pauze is voorbij en het centraal gaat weer verder. De financiën zijn nog steeds niet op orde in Utopia. De BV heeft inmiddels een schuld van ruim 12000 euro. Daarentegen gaan de verkopen via de webshop wel goed. Afgelopen maand hebben ze de meeste omzet gehaald tot nu toe.

Bas is nu aan het woord. Hij wilt het hebben over zijn idealen. Bas zegt dat hij zich met het Dierenfonds niet meer enkel op de bio-industrie wil richten, maar ook op de dolfijnen- en robbenjacht en dierenparken waar dieren gefokt en afgemaakt worden. Hij heeft het ook over Team Plantaardig. Dit team bestaat uit teamleden: Dominique, Benjamin, Gina, Romy, Victoria, Ramona, Rowena en hijzelf. Zij zullen de komende 2 maanden plantaardig eten.

Ramona heeft ook nog een leuk nieuwtje. Utopia Inside komt terug! Ze gaat zich daarnaast focussen op een Utopia serie, die gebaseerd is op een moordspel wat ze eerder gespeeld hebben. Het centraal wordt afgerond en later zullen ze nog een centraal houden en bij elkaar komen.

Wat vonden jullie van het centraal?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *