Jessie en Bas zijn weer vrienden

Jessie en Bas zijn weer vrienden

Er was wat spanning tussen Jessie en Bas. Jessie vond dat Bas nooit zijn mening liet horen en dat hij zich altijd verschuilde in discussies, omdat hij er anders slecht uit kon komen. Dat heeft hij in een gesprek met Bas ook duidelijk laten weten. Hij vroeg zich af wie Bas eigenlijk werkelijk is en heeft dat op de man af gevraagd aan Bas. Jessie was echt boos en had niets positiefs meer te zeggen over Bas. Hij vond Bas een grote egoïst. Hij liet volgens Jessie nooit zichzelf van zijn echte kant zijn en vermeed altijd discussies.

Inmiddels is het een aantal dagen verder en is de spanning tussen de twee bewoners weer verdwenen. Er is nu zelfs ruimte voor een goed gesprek tussen de twee. Jessie probeert aan Bas uit te leggen waarom hij zo boos was. Bas kan hem enigszins begrijpen. Het zit Jessie dwars dat Bas niet altijd zijn mening laat horen. Bas geeft aan dat hij niet altijd zin heeft om zichzelf in discussies te mengen, die keer op keer plaatsvinden. Bas geeft aan dat hij de meeste discussies al een keer meegemaakt heeft en daar daardoor geen zin meer heeft. Bovendien vindt Bas dat hij zichzelf heus wel laat horen voor de dingen die hem aangaan. Jessie snapt wat Bas bedoelt.

Bas kan het overigens gewoon goed vinden met Jessie. Hij zegt dat hij en Jessie op veel vlakken juist op dezelfde lijn zitten. Jessie moet daar even nadenken of hij dat ook vindt. Uiteindelijk komt hij tot de conclusie dat Bas inderdaad gelijk is. Bas en Jessie eindigen het gesprek door te zeggen dat het niet erg is als ze het niet altijd met elkaar eens zijn, dat kan altijd gebeuren. Het belangrijkste is dat Jessie en Bas het hebben bijgelegd en dat ze nu weer door kunnen.

Wie vonden jullie dat gelijk had in deze kwestie, Jessie of Bas?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *