Het tweede centraal van vandaag

Het tweede centraal van vandaag

Eerder vandaag was al te lezen dat er een centraal was. In dit centraal zijn een aantal belangrijke zaken besproken, echter waren niet alle bewoners aanwezig. De bewoners wilde niet belangrijke beslissingen maken, zonder dat iedereen er was en daarom is er nog een centraal ingelast. De groep heeft zich inmiddels verzameld bij de banken. Jessie begint het centraal. De bewoners willen knopen doorhakken over het zakgeld. Rianne geeft aan dat ze graag de BV wil helpen, maar dat ze eerst duidelijkheid wilt over waar ze heen willen met de BV. Ze wil dat iedereen gelukkig wordt van de situatie en vraagt zich af hoe ze dat kunnen regelen.

Jessie legt in het kort uit wat de situatie is. Jessie legt uit dat het voorstel is om geen alcohol meer te nuttigen en dat het zakgeld ingeleverd wordt voor investeringen. Iedereen mag in die situatie maximaal 20 euro van het zakgeld houden. Daarna kan er gepitcht worden voor nieuwe investeringen. Op het moment dat ze weer 5000 euro in de plus staan, wordt het gegeven zakgeld weer teruggegeven. Daarnaast mag er op dat moment weer alcohol genuttigd worden. Ook tijdens evenementen is het niet mogelijk om alcohol te nuttigen.

Benjamin vindt het voorstel van Jessie goed. Hij vindt het een fijne gedachte als iedereen weer in een gelijke situatie verkeert. Cees was niet aanwezig tijdens het eerdere centraal van vandaag en snapt de gedachte ook niet. Hij vindt dat de aandacht uit moet gaan naar de bed and breakfast, de evenementen en andere dingen moet gaan. Als de aandacht daarop wordt gevestigd, kan er meer geld verdient worden. Daarnaast wordt er volgens Cees veel eten weggegooid en kan ook daarop bezuinigd worden. Cees wil niet dat hij moet lijden door de andere bewoners. Als iemand een investering nodig heeft, mag die bij Cees aankloppen, zegt hij. Hij is een fel tegenstander van het inleveren van het zakgeld.

Benjamin kan zich niet vinden in het standpunt van Cees. Hij vindt juist dat de bewoners bewuster moeten worden van de situatie waarin de groep zich bevindt. Volgens hem is het een goede oplossing om het zakgeld tijdelijk in te leveren. Victoria vindt het vervelend dat er opnieuw een discussie ontstaat, terwijl er nu knopen doorgehakt moeten worden. Jessie stelt voor om te gaan stemmen. Cees wil nog door met de discussie en Dominique kan het eigenlijk wel vinden in Cees zijn standpunt. Bas kan de groep uiteindelijk overtuigen om te beginnen met stemmen. Jessie vraagt wie er voor is en de meerderheid van de groep steekt zijn vinger omhoog. Jessie zegt dat het duidelijk is en dat iedereen nu het best gelijk zijn zakgeld kan gaan pakken. Iedereen staat op en is op weg naar zijn zakgeld.

Denken jullie dat dit de BV gaat helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *