Victoria verzint een actie voor Lesbos

Victoria verzint een actie voor Lesbos

Gisteren schreven we al over Victoria die emotioneel werd toen ze een mailtje ontving. Ze kreeg te horen dat het er op Lesbos niet zo goed aan ging. Zo vonden er zelfs rellen plaats in het vluchtelingenkamp waar zij ook is geweest. Hierdoor besloot Victoria een dag in hongerstaking te gaan. Afgelopen avond besloot ze de groep nog eens bijeen te roepen voor een belangrijke mededeling.

Victoria vertelt dat ze heeft stil gestaan bij de vraag wat zouden we nog kunnen doen? En vraagt de groep of iedereen letterlijk een steentje bij wil dragen. Haar idee is om 116 Utopiaanse stenen te voorzien van versieringen en kunst. Het nummer 16 staat voor alle individuele bewoners en de andere 100 gaan in de goodiebags voor het 1000 dagen feest. Victoria wil ook filmpjes maken waarin de bewoners laten zien dat zij hun steentje bijdragen en vraagt dan ook van de kijkers thuis om ook filmpjes te maken. Zoek naar een steen en draag een steentje bij, om te laten zien dat we het niet eens zijn met de manier waarop er met vluchtelingen wordt omgegaan en dat het tijd is voor verandering legt ze uit. Een simpele en gratis manier om aandacht te krijgen voor de vluchtingen op Lesbos voegt ze eraan toe. Als Victoria uitgesproken is, gaan de bewoners uiteen om stenen te zoeken. Victoria neemt ondertussen de individuele video’s op met een aantal bewoners. De rest gaat met kwasten en spuitbussen aan de slag om stenen te versieren. Wat vindt jij van dit gebaar?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Martje at 10:35

    Ben het helemaal met Bardy247 eens. Had haar al een hele tijd niet over Lesbos gehoord en nu moet het ineens. Natuurlijk moet er iets gebeuren in de wereld tav vluchtelingen, maar wat Vic doet is jezelf heel belangrijk maken.

  2. Bardy247 at 09:36

    Na haar bezoek aan Lesbos is haar interesse heel snel vervaagd. Nu er iets gebeurd is, loopt ze weer aandacht te vragen. helaas is alle aandacht die ze geeft en in dit geval geeft altijd ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Kijk eens hoe goed ik ben.
    Toepasselijk is wel het gegeven steen.
    Utopia is verworden tot een steen des aanstoots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *