Cees, Rianne en Jessie zijn genomineerd

Cees, Rianne en Jessie zijn genomineerd

Tijd om te stemmen, wie van de bewoners worden genomineerd? In dit bericht lees je het terug, de stemronde is immers net geweest.


Cees loopt als eerst naar de brievenbus. We zullen zien zegt hij als hij bijna bij de brievenbus is. Vervolgens loopt hij met de zwarte envelop in zijn hand terug naar de loods. De spanning stijgt! zegt hij. Als hij de loods in loopt klinkt er gejuich. Cees opent vervolgens de stemronde. En vertelt dat hij heel erg blij en trots is dat hij de presentatie weer op zich mag nemen. Vervolgens houdt hij nog een praatje over 4 oktober. Het is niet alleen dierendag, maar 24 jaar geleden is er ook een vliegtuig neergestort in de Bijlmermeer. Hier wil hij graag bij stilstaan. Daarna legt hij de regels nogmaals uit. Iedereen mag drie stemmen uitdelen. Ook zijn er drie publieksstemmen te verdelen. Laat elkaar uitpraten benadrukt hij. Tijd voor de publieksstemmen. De eerste is voor Cees, lachend voegt hij eraan toe er blij mee te zijn. De tweede stem gaat naar Ramona. En de laatste naar Rowena.

Dan is het tijd dat de bewoners mogen stemmen. Victoria neemt als eerste het woord. En vertelt dat het voor haar de moeilijkste stemming is die ze in Utopia heeft gehad. Ze geeft aan dat er in de afgelopen maanden heel veel is gebeurd waardoor ze ontzettend getwijfeld heeft. Maar ze heeft haar keuze kunnen maken. Ze wil nog even benoemen dat de stemmen die ze uitdeelt niet gebaseerd zijn op de persoon zelf maar op het gedrag. Haar eerste twee stemmen gaan naar Cees. Cees toont geen emoties terwijl Victoria zich tot hem richt. Haar derde stem gaat naar Rianne. Motivatie hiervoor is dat ze hoopt dat Rianne haar muur eindelijk eens afbreekt.

De volgende die aan de beurt is, is Gina. Gina vertelt dat ze kijkt naar de afgelopen twee maanden. Ze richt zich tot Cees en benoemt dat ze het zonde vindt dat Cees zo vaak negatief is geweest. Ze vindt het zonden hoe het is gelopen maar geeft Cees toch drie stemmen. Ook Billy geeft haar stemmen aan Cees. In haar praatje feliciteert ze Cees, omdat hij, mocht hij weggaan, toch 15 maanden heeft weten vol te houden. Na Billy is Romy aan de beurt. Ze pakt er een briefje bij en richt zich tot Jessie. Ze benoemt het incident van gisteravond. Ze wijst hem erop dat hij nog veel moet leren maar dat haar stemmen niet naar hem gaan. Naar wie haar stemmen wel gaan is Rianne. Ze geeft aan dat ze zich vaak aan haar irriteert. Ze denkt dat dit komt doordat ze elkaar niet begrijpen. Wel vertelt ze dat ze het een moeilijke keuze vond maar dat ze toch naar haar onderbuikgevoel luistert.

De volgende is Rianne. In mijn Utopia staat hard werken centraal begint ze haar verhaal. En kaatst de bal terug naar Romy. Ze geeft aan dat ze niet goed weet hoe ze moet omgaan met de wispelturigheid van Romy. Om deze reden gaan er drie stemmen naar Romy. Haar laatste stem gaat naar Jacco.

Rowena neemt het krijtje van Rianne over. Ook zij pakt er een briefje bij die ze voorleest. In deze brief staat dat ze haar grens aangeeft. Ze verwijst terug naar de ruzie van een tijdje geleden met Billy en Jessie. Omdat ze het gedrag van Billy niet accepteert gaan er twee stemmen naar Billy. De derde stem geeft ze aan Jessie. De volgende stemmer is Ramona. Ook zij houdt eerst een mooi, algemeen praatje. Vervolgens vertelt ze dat haar drie stemmen naar Cees gaan, ondanks dat ze dit erg moeilijk vindt. Wel wil ze Rianne nog op hart drukken dat Rianne zich meer open moet stellen.

Vervolgens is Karin aan de beurt. Haar eerste stem gaat naar Rianne. Haar tweede stem gaat naar Cees en haar derde stem gaat naar Jessie. Na Karin neemt Dominique het over. Ook zij leest een brief voor. Ze richt zich tot Cees en begint met lezen. Cees heeft moeite om zijn emoties te verbergen. Drie stemmen van Dominique gaan naar Cees.

Als eerste man is Jessie aan de beurt. Ook zijn stemmen gaan naar Cees. Reden hiervoor is dat Cees binnenkort, bij het behalen van zijn vijftien maanden, toch zou vertrekken. Jessie gunt iemand anders de ontwikkeling. De volgende is Benjamin. Ook hij zet twee stemmen in op Cees. Maar Benjamin heeft een andere reden, namelijk de negativiteit van Cees. Zijn derde stem gaat naar Rianne. Hij adviseert haar om ook meer rekening te houden met de mensen om haar heen. Ook zou hij het fijn vinden als ze zich wat meer openstelt.

Vervolgens is Cemal aan de beurt. Hij wil eerst wat algemeens over de groep vertellen. Hij hoopt dat de groep weer meer samenkomt. Daanra vertelt hij dat zijn stemmen naar niet naar Cees gaan. “Ik kan niet op je stemmen!”, gaat hij verder. Daarom gaan zijn drie stemmen naar Jessie. Hij vindt dat Jessie zijn doelen uit het oog is verloren.

Jacco is de volgende die aan de beurt is. Het is zijn eerste nominatie en hij vindt het dan ook moeilijk. Zijn eerste stem gaat naar Cees toe. De andere twee stemmen geeft hij aan Rianne. Dit heeft te maken met de conflicten die hij met haar heeft gehad. Ook geeft hij haar het advies om te werken aan een betere samenwerking. Na Jacco is Cees aan de beurt. “Dit gaat heel lang duren”, grapt hij. Hij geeft aan dat hij het moeilijk vindt zijn emoties opzij te zetten, maar dit doet hij toch. Zijn eerste stem gaat naar Jacco. Reden hiervoor is dat hij vindt dat Jacco te vaak een wijntje drinkt. Zijn tweede stem gaat naar Ramona. Hij geeft aan dat hij graag ziet dat ze ook daadwerkelijk doet wat ze zegt. Ramona accepteert de stem. De derde stem van Cees gaat naar Karin. Reden hiervoor is dat hij haar voor de groep te aardig vindt.

Bas neemt het krijtje van Cees over. Alle drie zijn stemmen gaan naar Cees. Reden hiervoor is de negativiteit die Bas teveel is geworden. Als laatste is Ruud aan de beurt. Hij houdt het kort: drie stemmen voor Jessie.

Cees wil daarna iedereen bedanken voor de positieve woorden die hij heeft mogen ontvangen. Wel heeft hij nog een mededeling voor de groep. Ik ga maandag naar huis! gaat hij verder. Hij gunt iemand anders de ontwikkeling die hij zelf ook heeft mogen ondergaan. Vooral Jessie en Rianne luisteren aandachtig naar hem, want dit betekent dat zij dan goed wegkomen!


Cees telt de stemmen en komt tot de volgende uitslag:

Cees: 25 stemmen
Rianne: 8 stemmen
Jessie: 8 stemmen
Billy: 2 stemmen
Jacco: 2 stemmen
Ramona: 2 stemmen
Romy: 2 stemmen
Rowena: 1 stem
Karin: 1 stem

Dat betekend dus dat Cees, Rianne en Jessie genomineerd zijn. De potentiële bewoner die uiteindelijk mag blijven zal beslissen wie Utopia moet verlaten.

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Ruud at 15:04

  Ik snap nog steeds niet dat BILLY der in zit Ruud had gevraagd voor de terug komst
  daar is over gestemd maar dat geld, toch maar voor twee maanden of zie ik dat nu verkeerd!!!!!

  • Jojanneke at 09:59

   Nee ze was als extra bewoner totdat er iemand uit zich zelf weg zou gaan..
   Als Jessie of Rianne eruit gaan en Cees een paar dagen later zelf gaat komt er geen nieuwe bewoner, maar krijgt Billy haar officiele paspoort pas. Als je heel eerlijk zou zijn zou ze eigenlijk nu ook niet mogen stemmen, omdat ze nog steeds geen officiele bewoonster is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *