Het centraal van 11 oktober

Het centraal van 11 oktober

De bewoners hebben vandaag ook weer van alles besproken. Er is namelijk een centraal geweest. In dit bericht vindt je alle besproken punten van 11 oktober terug.

Opening centraal
Jessie sluit als laatste bij de groep aan, hij heeft een monteur gebeld voor de kapotte verwarming. Met een beetje geluk wordt de kachel in de loods vandaag nog gerepareerd.

De BV
Victoria neemt dan het woord en vat samen wat er is verteld tijdens de eerste vergadering van de BV. Ze legt uit dat het even wennen was met de nieuwe samenstelling van deze tak. En geeft dit keer een korte update van wat er is besproken, maar in het vervolg zal Jessie deze taak op zich nemen. Het boodschappenbudget bedraagt nu 400 euro per week. In het weekend worden er drie flessen drank beschikbaar gesteld voor de groep. Als iemand doordeweeks een drankje wil nuttigen dan zal hij dit moeten aangeven bij Bas, die over de boodschappen gaat. De desbetreffende bewoner zal dit wel zelf moeten bekostigen met zijn of haar zakgeld. De BV hoopt op deze manier het drankgebruik binnen beperking te houden. Tot slot is de Utopia bonuskaart besproken. Victoria legt uit dat klanten dat er in de toekomst een strippenkaart zal komen. Hiermee kunnen punten worden gespaard voor exclusieve kortingen.

Samenleving
Rowena begint dan met haar praatje over het schoonmaakrooster. Gina en Cemal zullen in de gaten houden of iedereen zijn of haar taken nakomt. Kan iemand door wat voor reden de taak niet uitvoeren? Dan moet hij of zij dit even aangeven bij Karin of Victoria. Cemal is ook verantwoordelijk voor de schoonmaak van het buitenterrein. Dit doet hij samen met Romy, Bas en Do. Benjamin voegt eraan toe dat dit niet betekent dat dit viertal alles alleen moet doen. Eens in de zoveel tijd  en vooral na evenementen  zal de hele groep mee moeten helpen met de grote schoonmaak. Om te beginnen morgenochtend. Op deze manier kan al het zwerfafval worden opgeruimd en vervolgens kan het vierkoppige buitenteam de boel in de gaten houden.

Gina legt daarna uit dat slingerende eigendommen niet langer zullen worden gespaard. Ik kom vaak spullen tegen op onlogische plekken, zoals bijvoorbeeld de map van Jessie legt ze uit. Niemand ruimt het op en ondertussen wordt de loods wel een puinhoop. Alles wordt na twee dagen weggegooid. Wanneer iemand er twee dagen langsloopt zonder er naar om te kijken, gaat Gina er vanaf dit moment van uit dat de persoon er dan toch geen waarde aan hecht. Op deze manier hoopt Gina het bewustzijn te vergroten met als doel dat iedereen zijn of haar spullen opruimt. Zo niet? Dan kun je het terugvinden in de container.

Rondleidingen van Cees
Met het vertrek van Cees is er ook een einde gekomen aan de rondleidingen, maar Billy stelt voor dat zij deze taak graag op zich wil nemen. Ik kan veel vertellen over de geschiedenis van het terrein en tegelijkertijd wil ik de immens populaire rondleidingen van Cees in leven houden benadrukt ze.

Fotopaal
Do vertelt dat er een fotopaal op de rotonde komt te staan. Hiermee kunnen bezoekers een foto van zichzelf maken met de loods op de achtergrond, die tevens meteen wordt afgedrukt. Foto’s met de bewoners zullen nog wel door één van de fotografen worden gemaakt, want hier zitten kosten aan verbonden.

Crimetopia
Ramona wil een misdaadfilm gaan opnemen in Utopia. En vertelt dat de bewoners vanavond bij haar langs mogen komen om auditie te doen voor een rol. Victoria haakt hierop in, omdat zij vanavond ook iets heeft ingepland. De twee dames zullen na het centraal uitvogelen hoe ze de twee activiteiten kunnen combineren op één avond.  De première van de film gaat wellicht plaatsvinden tijdens de Utopiaanse wintermarkt.

Dichtbundel Victoria
Victoria vertelt trots dat haar nieuwe dichtbundel misschien vandaag wordt afgeleverd. Mocht dit zo zijn, dan wil ze na het avondeten graag met iedereen bij elkaar komen bij de open haard. Verschillende bewoners zullen dan een passage uit het boek voorlezen, waaronder het zogenaamde ‘pornogedicht’.

Draag Je Steentje Bij & einde centraal
Enkele weken geleden deed Victoria een oproep aan iedereen om zijn of haar steentje bij te dragen voor de vluchtelingen op Lesbos en in de rest van de wereld. Dit naar aanleiding van de onmenselijke leefomstandigheden in vluchtelingenkampen. Ze vertelt dat ze hier nog steeds mee bezig is en dat ze er een groot project van wil maken.  En daarna eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *