Het centraal van 31 oktober

Het centraal van 31 oktober

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van het centraal van 31 oktober terug.

Opening centraal
Gina wil graag het centraal openen en vertelt enthousiast dat het referendum over de 40-urige werkweek een uur en een kwartier online staat. Ik ben blij dat de meeste bewoners voor zijn. Ook heeft ze een opmerking voor het bord. Ze wil graag dat alleen de verdiensten die op de dag zelf zijn binnengehaald worden opgeschreven. Billy vindt op haar beurt dat de bewoners nu op het goede pad zitten en moedigt iedereen aan om door te knallen. Hierop haakt Rianne in en vertelt dat ze leuk nieuws voor Romy heeft. Via de mail is een aanvraag binnengekomen voor een schilderij.

In de min
De bv staat nog altijd 12.552 euro in de min, hierbij moeten de bewoners wel bedenken dat de dag na de markt het beste moment van de maand is zo laat Jessie weten.

Live in de loods
Een aantal bewoners zullen optreden tijdens de aankomende Live in de loods. Ze spreken daarna af om vandaag te oefenen en morgen aan elkaar te laten zien wat ze hebben voorbereid. De bewoners maken zich zorgen of het evenement genoeg zal opleveren.

Pasar Malam
Rowena zegt dat ze het idee heeft om een Pasar Malam te organiseren, oftewel een avondmarkt. Ze stelt voor om de avondmarkt de avond voor de normale markt te doen en benadrukt dat de kosten laag zullen zijn.

Samenleving
Kevin neemt het woord over en vertelt een aantal punten die zijn besproken in de samenleving vergadering. Zo laat hij weten dat de keuken vaak een rommel is en vraagt of de bewoners erop willen letten. Ook stelt hij voor om met zijn allen zich goed aan het schoonmaakrooster te houden en elkaar op elkaars taken te attenderen. Cemal wil graag een tijd aan de taken binden, zodat ze makkelijker elkaar kunnen aanspreken. Hij wordt onderbroken door Gina, ze vertelt hem dat als het referendum door zal gaan, zij en Victoria het schoonmaakwerk zullen oppakken.

Merchandise
Romy wil dat er graag paskamers komen of dat er een andere oplossing kan komen zodat de bezoekers niet in de groene slaapkamers hoeven om te kleden. Gina stelt voor om mensen te laten omkleden in de kapsalon. Bas en Do willen dat de merchandise voor de loods komt te staan, in solidariteit met de andere standhouders. Doordat de merchandise binnen werd verkocht, waren er te veel mensen binnen en te weinig mensen buiten. Victoria is het hier op haar beurt niet mee eens, ze vindt dat de merchandise wel binnen in de loods verkocht zal moeten worden. De bewoners discussiëren over de diversiteit van de kraampjes en waar de kramen voortaan moeten staan.

Invalide toilet
Na de discussie stelt Victoria voor om een grote tafel bij het invalide toilet te zetten, omdat daar over is geklaagd. Jessie reageert hierop en wil graag een speciaal verschoningstafeltje neer te zetten.

Lesbos
Victoria heeft een filmpje ontvangen over Lesbos. Het is een korte documentaire over de vluchtelingen. Ze wil graag de maker van deze documentaire uitnodigen om de bewoners te vertellen over dit verhaal. Bas reageert dat er veel gefocust wordt op Lesbos, maar dat de vluchtelingen in Athene het even zwaar hebben.

Het goud van Jessie
Jessie heeft een mededeling, hij gaat zijn goud verkopen. Ik vind het erg jammer, maar het is noodzakelijk om geld te krijgen benadrukt hij. Ik zal dit geld niet alleen gebruiken, ik zal ook voor anderen dingen kopen als dat nodig is.

High wine & einde centraal
Kevin zal samen met Gina en Karin het idee van een high wine uit te werken. Gina laat weten dat ze in december graag een evenement willen organiseren, waarbij een de high tea en high wine worden gecombineerd. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *