Jessie sprak met Billy over zijn alcoholgebruik

Jessie sprak met Billy over zijn alcoholgebruik

Jessie gaf gisteren tegenover de groep aan dat hij wil stoppen met de drank. Afgelopen avond besloot Billy het er nog eens met hem over te hebben…

Billy vraagt Jessie of hij het vervelend vindt dat hij dit besluit heeft moeten nemen. Jessie antwoordt van niet, ik had geen andere keuze. Telkens als ik drink wordt het een bende en dat wil ik niet meer voegt hij eraan toe. Ik moet gewoon niet meer drinken benadrukt hij. Als Billy hem vraagt waarom hij dan telkens toch weer naar de alcohol grijpt, zegt Jessie dat hij elke keer denkt dat hij zichzelf wel in bedwang kan houden. Maar dat blijkt dus niet te lukken. Billy vraagt vervolgens wat hij zoekt als hij alcohol drinkt. Ben je op zoek naar een lekker gevoel? Jessie zegt dat zijn grenzen vervagen en hij minder nadenkt als hij drinkt. Mijn verstand gaat dan op nul en dat vind ik prettig. Ik vind het moeilijk om dat gevoel te bereiken zonder alcohol legt hij verder uit. Billy denkt op haar beurt dat Jessie door te drinken bepaalde dingen uit de weg gaat die hij niet goed zelf kan oplossen. Ze denkt dat Jessie’s alcoholgebruik een achterliggende reden heeft en dat het niet alleen uit de hand loopt omdat hij niet kan stoppen. Daarna adviseert ze Jessie om daarover na te denken en om erover te praten met anderen. Jessie knikt instemmend en het tweetal zit nog een tijdje zwijgend tegenover elkaar voordat Billy wegloopt.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. Ron de Weijze at 15:19

  “Ik vind het moeilijk om dat gevoel te bereiken zonder … ” waarschijnlijk HET argument van iedere verslaafde.

  Interessant om te zien hoe leefstijlen elkaar aantrekken en afstoten:
  instinct – Ruud
  intuïtie – Billy
  intellect – Jessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *