De pitches om geld te verdienen

De pitches om geld te verdienen

Tijd voor de pitches, eerder kwam er een mysterieuze koffer met daarin geld die Bas mag verdelen onder de bewoners. Iedereen komt bij elkaar en de bewoners die graag geld willen verdienen geven een pitch.
Bas geeft Do als eerste het woord. Do deelt mede dat ze in zichzelf wil investeren. Presenteren is mijn ding en wil graag een opleiding volgen, om nog sterker in mijn schoenen te kunnen staan. En om een nog betere presentatrice te worden. En bij een presentatrice hoort mooie kleding. Do wil dus graag een opleiding volgen en nieuwe kleding kopen om de sterke onafhankelijke presentatrice te worden die ze zo graag wil zijn. Ze denkt hier € 2.500,- voor nodig te hebben.

Billy neemt het woord over. Ze legt uit dat ze veel geld heeft verdiend met haar Billy Jeans. Hier heb ik veel geïnvesteerd in de bv, maar niet in mijzelf. En legt uit dat ze vroeger een hockeystick tegen haar gezicht heeft gekregen en dit heeft zijn sporen nagelaten. Daarom wil ze een neuscorrectie, een beugel en daarnaast een luxe garderobe. Maar haar neus en haar gebit staan bovenaan. Billy gaat voor de €5.000,-

Na Billy krijgt Rowena het woord. Ze vertelt dat ze de afgelopen maanden veel heeft geïnvesteerd in Ruud, maar nu wil ze in zichzelf investeren. Rowena zou graag een songwriter en een dj-cursus willen volgen in Utopia. Volgens Rowena zijn er nog andere bewoners die ambitie hebben om te zingen. Daarom wil ze ook investeren in zangles. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar mede bewoners. Rowena wil graag de € 1.000,-.

Romy gaat daarna voor de groep staan en legt uit dat ze graag een eigen atelier willen hebben. Ik merk dat ik veel spullen ben kwijtraakt en daarom wil ik een eigen plek. Ook zou ik graag een echte kunstenares willen uitnodigen om mij de fijne kneepjes van het vak te kunnen leren. Ook vraagt Romy om een nieuw paar schoenen, omdat die van haar kapot zijn gegaan. Romy heeft € 1.900,- nodig voor haar eigen atelier en nieuwe schoenen.
Dan stapt Boyd naar voren en gaat voor alle geldbedragen. Boyd legt uit dat hij tijdens zijn nog maar korte verblijf in Utopia erg veel geld heeft verdiend voor de bv. Ook de aankomende weken is mijn tattooshop helemaal volgeboekt. Ik ga het bedrag gebruiken voor een privé-investering. Dat is erg egoïstisch, maar ik heb zelfkennis. Ik vind mij het toppunt van egoïsme en daarom ben ik van mening dat ik het grootste bedrag verdien. Bas hangt aan zijn lippen en vraagt of hij het penthouse kan bouwen met € 5.000,-. Ja absoluut antwoordt Boyd vol zelfvertrouwen.
Een penthouse voor € 5.000,- of een nieuw begin voor € 5.000,-? begint Ramona haar pitch. Ze legt vervolgens uit dat ze erg trots is dat ze 46 kilo is afgevallen. Toch zie ik er nog niet helemaal uit zoals ik eruit wil zien. Daarom wil ik een metamorfose en vraag de andere vrouwelijke bewoners om mij daarmee te helpen om een nieuwe garderobe in te richten. Daarnaast wil Ramona mensen uitnodigen om nog beter te worden in het maken van theater. En tot slot wenst ze  haar rijbewijs.

Vervolgens komt Gina aan het woord. Haar droom is om een eigen kledingcollectie op te zetten, maar dit kan ze niet alleen. Daarom wil ik een ontwerper naar Utopia halen om mij de fijne kneepjes van het vak te leren. Het ontwerpen, de uitvoering en de marketing. Gina wil aanspraak maken op de € 2.500 of de € 5.000 euro. Maar dat is nog niet alles. Ze wil één dag een echte prinses zijn. Mark kan er niet bij zijn. En daarom mag Bas die dag haar prins zijn. Gina wil dat zij en Bas één dag een royaal leven mogen lijden. Met diamanten kroontjes, een jurk, narren en een groot feest.
Op naar Kevin. Voor € 1.000 wil hij  meerdere keren professionele dansers laten langskomen om hem les te geven. Maar voor € 2.500 kan ik nog veel meer, legt hij uit. Daarmee zou ik een dansruimte willen creëren waar deze sport professioneel kan worden beoefend. En met € 5.000,- wil ik aan de bovenstaande wensen verwezenlijken en er een grote dansshow aan toe willen voegen.
Jessie legt daarna uit dat hij een plekje in zijn boot heeft vrijgehouden voor de bokaal van de titel Utopiaan van het Jaar. Nu is er dus een lege plek in Jessie zijn boot en daar wil hij graag een vitrine bouwen. Deze vitrine wil ik vullen met allerlei soorten goud, een aantal gouden munten en een gouden tientje. Maar mocht de € 2.500 al vergeven zijn, dan wil ik aanspraak maken op de € 5.000,-. Hiermee wil ik een heel duur horloge kopen. Het uurwerk is wit van kleur en dit past volgens hem goed bij het interieur van zijn schip.

Karin heeft nogal wat problemen met haar gebit gehad en daarom vraagt ze Bas om een investering van € 2.500,-. Met dit geld wil ze investeren in een nieuw gebit, en met het geld wat overblijft wil ze een feest organiseren.

Jacco richt zich op muziek en Utopia biedt niet alle middelen die hij daarvoor nodig heeft. Hij heeft nu een standaard mengpaneel en deze wil hij graag uitbreiden. Jacco wil een nieuw mengpaneel, een laptop met een muziekprogramma, nieuwe kleding en visagie voor een fotokaart. Hij doet beroep op het bedrag van € 2.500,-.

Cemal wil investeren in zijn uiterlijk en wil een stylist langs laten komen om zichzelf er tiptop uit te laten zien. Cemal wil fotoshoots doen om een portfolio op te bouwen en te groeien in de modellenwereld. Daarnaast wil hij een nieuw bed, hippe kleding en begeleid worden met zijn gezondheid.
Vervolgens komt Rob de nieuwste bewoner aan het woord. Hij legt uit dat hij arm is in Utopia en nog niets heeft. Rob wil graag een eigen slaapruimte, een bed, eigen beddengoed, een kast, een lamp en iemand die zijn was doet. Vervolgens noemt de nieuweling allerlei zaken die behoren tot een luxe leven. Een jacuzzi, een maatpak en iemand die hem komt begeleiden met sporten. En als er nog een beetje geld over is gaat Rob verder. Dan wil ik een aantal goede sportproducten om de sportschool uit te breiden.
Victoria is de laatste die aan het woord komt. Ze legt uit dat vandaag een dag is om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ze wil ook vooral naar volgend jaar kijken. Ik verwacht dat Utopia gaat groeien als nooit tevoren. Kapitalisme wordt de afgelopen dagen veel genoemd. Maar ik verkies intellectueel kapitaal boven materieel. Daarom wil ik een eigen plek op de akker waar ik mijzeld – en mijn mede bewoners kan verrijken. Een veilige plek waar bewoners tot rust kunnen komen en hun gedachtegang de vrije loop kunnen laten gaan. Victoria wil dat er vanuit kennis gehandeld gaat worden, want dat wordt volgens haar te weinig gedaan. Een plek van inspiratie en rust, dat is wat zij wil.
Nadat alle pitches zijn geweest neemt Bas het woord weer hij legt uit dat hij mooie dingen heeft gehoord en dat hij goed gaat nadenken over zijn besluit. Toch wil hij iedereen een boodschap meegeven, en dat is om zijn of haar doelen na te streven. Ongeacht of zij een geldbedrag krijgen. Nog een fijne avond eindigt hij zijn speech. Wie zal het geld krijgen? We komen er nog op terug!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 28    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Jojanneke at 07:04

    Ik hoop sowieso Karin…dat is echt nodig.
    Do zal ook een bedrag krijgen natuurlijk, maar haar doel acteerlessen heeft ze niet nodig.
    moeilijk kiezen verder..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *