De Utopiaan van het jaar verkiezing 2016

De Utopiaan van het jaar verkiezing 2016

Tijd voor de belangrijkste verkiezing van een heel Utopia jaar. De Utopiaan van het jaar verkiezing! De bewoners komen bijeen om de winnaar van Utopia 2016 te kiezen.

Victoria neemt de presentatie op zich. Ze kondigt aan dat het nu eindelijk gaat beginnen. Vrijwel meteen geeft ze het woord aan Jessie. Hij spreekt de groep toe over de financiële status. Hij wil daarbij zeggen dat ze volgend jaar even hard moeten werken om geld te verdienen. Het prijzengeld voor de Utopiaan van het Jaar zal zijn: 15.941 euro. Dan neemt Victoria het woord weer over. Ze vertelt over de campagnes van de afgelopen weken. Ze vindt het mooi dat mensen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor elkaar gestreden hebben. Daarna blikt ze nog even terug op het afgelopen jaar. De mooie en minder mooie momenten komen aan bod.

Hierna is het tijd om te stemmen. Victoria brengt als eerst drie stemmen uit. En vertelt hierbij ook weer een mooi verhaal. Haar drie stemmen komen vanuit haar hart en gaan naar Gina. De volgende is Billy. Ze neemt een momentje om Ruud te bedanken voor het feit dat hij haar heeft terug gehaald. Maar ze wil haar stemmen niet meer baseren op het verleden maar op de toekomst. Haar eerste stem gaat dan ook naar Ramona. Haar andere twee stemmen gaat naar Jessie. Na Billy is Romy aan de beurt. Ze is ontzettend zenuwachtig voor dit moment. Met trillende stem vertelt ze dat haar eerste stem naar Gina gaat. Haar tweede stem gaat naar Ruud dit omdat hij een grote rol heeft gespeeld in het oplossen van de crisis. En de laatste stem gaat naar Ramona. Op dit moment breekt Romy en rollen de tranen over haar wangen. Ze richt zich tot Ramona en zegt haar hoe erg ze het verdient om Utopiaan van het Jaar te worden. Je hebt mij laten zien dat ik een sterke vrouw ben, je verdient het. Je bent een toppertje benadrukt ze. Gina is de volgende die haar stemmen uitbrengt. Ze geeft haar drie stemmen aan Victoria. Ondanks dat Victoria heeft aangegeven niet voor de titel te gaan vindt Gina dat ze wel stemmen verdient. Na Gina is Rowena aan de beurt. Ze vertelt hoe trots ze is dat ze een Utopiaan is. We zijn allemaal winnaars voegt ze eraan toe. Ze geeft haar drie stemmen aan Ruud. Dan is Ramona. Ze wordt al snel emotioneel. En benoemt hoe goed de vrouwen het, het afgelopen jaar hebben gedaan. Na een mooie speech verdeelt ze haar drie stemmen over Gina, Bas en Ruud. Do neemt het krijtje van Ramona over. Ze heeft wat op papier gezet en begint voor te lezen. Al gauw richt ze zich persoonlijk tot Bas. Ze spreekt hem mooie woorden toe en geeft hem dan ook drie stemmen. Karin is de volgende die haar stemmen mag verdelen. Ze geeft één stem aan Gina en twee aan Ramona.

Jessie is de eerste man die zijn stemmen mag verdelen. Omdat hij niet op zichzelf kan stemmen geeft hij zijn stemmen aan iemand met dezelfde visie en dat is Boyd. De volgende is Kevin. Kevin richt zich tot Victoria. Hij wil haar een groot compliment geven maar geeft haar geen stem omdat Victoria niet in de race is. Vervolgens zegt hij dat hij wil dat Gina Utopiaan van het Jaar wordt en hij geeft dan ook twee stemmen aan haar. Zijn derde stem gaat naar Ramona. Cemal neemt het woord over. En vertelt over de reis naar zijn vader en spreekt de dankbaarheid uit naar de groep. Na zijn mooie verhaal waar hard om wordt gelachen verdeelt hij zijn stemmen. Zijn eerste stem gaat naar Gina, zijn tweede gaat naar Ramona en zijn derde gaat naar Bas. Na Cemal is de beurt aan Jacco. Zijn eerste stem gaat naar Gina, zijn tweede gaat naar Ramona en zijn laatste stem gaat naar Bas. Bas houdt vervolgens zijn praatje.  Zijn eerste stem gaat naar Ramona. Ook Do krijgt een stem van hem en ook Victoria kan op een stem rekenen. Boyd is de volgende man die zijn stemmen mag verdelen. Hij geeft drie stemmen aan Jessie. Dan is Ruud als laatste aan de beurt. Hij geeft twee stemmen aan zijn vriendin Rowena, zijn derde stem gaat naar Ramona.

Victoria sluit vervolgens het stemmen af door te zeggen dat ze blij is met de mooie woorden die vandaag gesproken zijn. De tussenstand is momenteel het volgende:
Gina: 10
Ramona: 9
Bas: 6
Jessie: 5
Ruud: 5
Victoria: 4
Boyd: 3
Rowena: 2
Do: 1

Victoria vertrekt daarna om de envelop uit de brievenbus te halen. In deze envelop zitten vijf stemmen van de paspoorthouders. Dit zijn de vijf bewoners waar de paspoorthouders het meest op hebben gestemd. De eerste stem gaat naar Jessie. De tweede stem is voor Boyd. De derde stem gaat naar Ramona. Dit haar veel. De vierde stem gaat naar Bas en de laatste stem is voor Gina. Op dit moment is vijftig procent van de stemmen bekend. Na een break zal zo meteen de overige vijftig procent van de stemmen, die via SMS zijn binnengekomen bekend worden gemaakt.

Uiteindelijk loopt Victoria weer richting de brievenbus voor de enveloppe met daarin de uitslag van de SMS-ers. In de loods maakt ze de stemmen bekend:
Kevin: 0,05%
Romy: 0,2%
Billy: 0,2%
Rowena: 0,3%
Karin: 0,45%
Do: 0,75%
Jacco: 0,9%
Cemal: 0,95
Victoria: 1,1
Ramona: 2
Ruud: 3,3
Boyd: 4,65

Jessie: 8,25
Gina: 10,35
En Bas de overige stemmen, 16.55% wat betekend dat hij dus Utopiaan van het jaar 2016 is! Gina feliciteert hem hartelijk en benadrukt dat hij het verdient heeft. Ook de rest van de groep feliciteert hem. Als trotse Utopiaan van het Jaar gaat Bas vervolgens voor de groep staan. Hij wil de groep bedanken maar één iemand in het bijzonder, Do. Ook bedankt hij de mensen thuis waaronder zijn ouders, vrienden en familie. Ook de streamers en de kijkers worden door Bas benoemd. Bas ontvangt daarna het prijzengeld en de houten bokaal en mag zich winnaar van Utopia 2016 noemen!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 78    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
  1. joke rommens at 18:52

    Ik vind het heel leuk voor bas maar ik had het ramona zeker gegund zei is voor mijn een toppertje gelukkig is het niet jessie die mag van mijn vertrekken

  2. jan visser at 17:33

    Bas vind ik wat overdreven.Dier vriendelijk is goed maar je moet niet overdrijven.Dieren eten ook elkaar op zie tygers jagen op zielige hertjes.Nee bas je overdrijft mij wat te veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *