Het centraal van 19 januari

Het centraal van 19 januari

Een nieuwe dag is weer begonnen en de bewoners hebben alweer van alles besproken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 19 januari terug.

Opening & financiën
De bv staat op dit moment ruim 9.000 euro in de plus,  hier zijn de kosten van o.a. de pomp al vanaf gehaald. Op het bord laat Jessie zien hoeveel winst de twee groepen hebben behaald en hoeveel van dat aantal verdeeld zal worden door de 25-75-regel. Romy wil graag 50 euro voor twee warmtelampen voor in de stal en het kippenhok krijgen. En voegt eraan toe dat de twee jonge kippen het erg koud hebben. Jessie kijkt vervolgens Bas aan, want het is hem niet duidelijk of dit nodig is. Bas antwoordt dat hij na het centraal een kijkje in de stal nemen en ze anders naar het hok te verplaatsen.

Fajah Lourens komt!
Ramona neemt het woord en vertelt over de catwalkshow van de streetwear, die plaats zal vinden tijdens de markt. Britt zal meelopen en ook de modellen die gecast zijn zijn uitgenodigd. De bewoners zijn het erover eens dat Cemal eigenlijk ook mee zal moeten lopen, aangezien hij een modellencarrière wil nastreven. Maar dit zal betekenen dat Le Luifel onbemand zal zijn. Ramona stelt daarom voor om Cemal in ieder geval een half uur vrij te geven bij Le Luifel, zodat hij de modeshow kan lopen. Daarbij heeft ze nog meer leuk nieuws Fajah Lourens zal gaan draaien tijdens de derde shift!

Een kromme situatie
Jessie maakt zich zorgen over de verdeling en de planning van de markt. Volgens hem kan het snel gebeuren dat er plekken onderbezet zullen zijn, aangezien er naast de markt ook een modeshow plaatsvindt waardoor ze veel man missen. Maar Gina vindt het allemaal maar krom. Ze neemt het voor Cemal op en zegt dat hij al een jaar in Utopia woont en iedereen weet dat hij graag model wil worden. Ze vindt het niet eerlijk dat Britt wel de hele modeshow mag lopen en van haar plek af mag, terwijl Cemal maar een half uur de modeshow mag bijwonen. Do, Ramona en Kevin beloven dat ze alles strak zullen plannen en het allemaal wel goed komt.

Verwachtingen van merchandise
Ramona vraagt aan de bewoners wat ze van haar verwachten, aangezien in haar winkel nu alle merchandise komt te hangen. Ze wil dit graag duidelijk weten. Daarbij wil ze graag weten wat dit betekent voor de inkomsten, aangezien ze veel dingen tegelijk doet. Maar Jessie is het hiermee niet eens. Hij vindt dat dit niet vanuit de bv gefinancierd moet worden. De twee belanden al snel in een verhitte discussie, waarbij ze het maar niet eens worden.

Boyd is het zat
Boyd onderbreekt de discussie, want hij is de onprofessionele houding van de bewoners zat. Het feit dat ik bijna als enige stipt om negen uur op de bank zit voor het centraal, ergert mij enorm. Daarom heb ik aan het begin van dit centraal besloten om er niet bij te zitten. Verder spreekt hij de groep streng toe en vindt dat er hier verandering in moet komen.

Sollicitaties
Uiteindelijk stellen Jessie, Boyd en Rob zich beschikbaar om af en toe een handje te helpen in de winkel, als deze eenmaal open gaat voor het publiek. Rob heeft natuurlijk veel ervaring in de detailhandel en grapt dat hij binnenkort zal solliciteren bij de haar.

Gina is klaar met Le Luifel
Gina laat weten dat ze niet meer in Le Luifel zal staan en ook de bijhorende zaken niet meer zal regelen. Ik ben helemaal uitgeluifeld en wil graag dat het door anderen wordt overgenomen. Cemal heeft aangegeven alleen tijdens evenementen in Le Luifel te willen staan, maar er komen natuurlijk ook klanten buiten Utopia om een patatje te eten. Gelukkig laat Jacco al gelijk weten dat hij dit wel wil doen.

Persoonlijke projecten
Jacco en Cemal zijn met een nieuw project begonnen. De twee maken namelijk sinds kort boeketten die mensen kunnen bestellen. Ook Victoria en Bas zijn druk bezig met een project. De twee gaan namelijk een kinderboek uitbrengen, die zich richt op het eten van dieren en de liefde voor dieren, op een kindvriendelijke manier. Als laatste laat Billy weten dat ze graag een beautydag wil organiseren, waar klanten hun wenkbrauwen en andere schoonheidsbehandelingen kunnen laten doen. Daarbij is het natuurlijk ook mogelijk om te winkelen bij de merchandise winkel.

Modellen & einde centraal
Britt en Cemal introduceren een nieuw idee voor een evenement, Become a model. Ze willen aankomende modellen of mensen die graag model willen worden uitnodigen voor dit evenement. Daarnaast zullen er modellenbureaus aanwezig zijn, die tips en tricks kunnen geven, maar ook om modellen kunnen scouten. Tijdens dit evenement zal er onder andere een catwalktraining worden gegeven, maar bijvoorbeeld ook training- en voedseladvies. Aan het einde van de dag zal er bekend worden gemaakt welke modellenbureaus geïnteresseerd zijn in welke modellen. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *