Rony drukt op de zoemer om haar frustraties te uiten

Rony drukt op de zoemer om haar frustraties te uiten

Het is vandaag vrij rustig zoals je al gemerkt hebt. Toch is er weer wat gebeurd. Romy heeft op de zoemer gedrukt.

Romy loopt namelijk al een enige tijd met frustraties rond. Vandaag houdt de ze het niet meer en drukt ze op de toeter. Als de groep bij elkaar is gekomen gooit Romy alles eruit. Ik heb op de toeter gedrukt omdat ik spanning en frustratie voel begint ze. En het stoort mij dat het verschil tussen de ondernemers en de idealisten zo groot is. Ik merk dat er overal veel geheime gesprekjes worden gevoerd en dat er veel stiekem gedoe is. Ik wil eerlijk tegen jullie zijn gaat ze verder terwijl de andere bewoners aandachtig naar haar luisteren. Ze probeert vervolgens onder woorden te brengen hoe ze zich voelt en benadruktdat ze het zat is hoe het momenteel gaat. Wel sta ik nog achter de structuur die er momenteel is, maar de manier waarop de structuur wordt uitgevoerd, met al het geheimzinnige gedrag van de bewoners, vind ik niet fijn. Ramona reageert als eerste op de woorden van Romy. Ze begrijpt Romy maar dat de onderlinge gesprekken die de ondernemers hebben altijd positief zijn en niet negatief moeten worden opgevat door de idealisten. Ook Jessie laat weten dat hij Romy begrijpt, en hij vindt dat het goed is dat ze haar frustraties uit. Toch vindt hij dat zowel de ondernemers als de idealisten de ruimte moeten krijgen om onderling gesprekken te voeren. Niet elk gesprek is volgens hem negatief of zakelijk omdat er ook vriendschappen zijn in Utopia en het logisch is dat deze mensen elkaar opzoeken en dingen met elkaar bespreken. Kevin staat achter Romy. Ik heb het idee dat we de laatste tijd meer een bedrijf zijn in plaats van een samenleving. Ik vind het belangrijk om ieder individu als een persoon te blijven zien en niet als een ondernemer of idealist. We moeten wel gewoon een samenleving blijven voegt hij eraan toe. De groep praat nog een tijdje door over deze kwestie. Het is een rustig, en respectvol gesprek en aan het einde is Romy opgelucht dat ze de lucht heeft geklaard. Maar of er ook verbetering zal komen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. annelies at 10:42

    vergeet het maar dat er een verbetering komt, daar volgens mij mensen zijn die denken dat zij god zijn en vergeten dat zij ook een paar handen hebben om te werken. rob en jessie hebben dan wel de vloer besteld maar de ondernemers hebben nog niks eraan gedaan. de enige die ik heb zien werken zijn cemal, romy, jacco en bas.

  2. Marja at 10:39

    Nee, want het drietal rob Jesse en boyd minachten de idealisten en praten erg laatdunkend over ze.
    Kevin heeft een goed punt naar voren gebracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *