Utopia 4.0 de nieuwe structuur nog eens goed uitgelegd

Utopia 4.0 de nieuwe structuur nog eens goed uitgelegd

Over de nieuwe structuur hebben we al eens geschreven. In dit bericht gaan we nog een dieper in op de structuur, want wat is nou precies de bedoeling?

Jessie en Boyd hebben daarom “Utopia 4.0” gepresenteerd, een structuur waarin onderscheid wordt gemaakt tussen de minimalisten en de ondernemers. In de nieuwe structuur staat financiële gezondheid voorop. Er mag volgens hen nooit meer crisis zijn in Utopia. De bv zal in de nieuwe situatie alleen zorgdragen voor de maandelijkse kosten. Van al het geld dat verdiend wordt, gaat een vast percentage naar de bv. Het overige geld,  de winst gaat naar de twee nieuwe structuren, namelijk de minimalisten en de ondernemers. Aan de hand van die twee structuren wordt het zakgeld verdeeld. Dit komt dus niet meer uit de bv.

De minimalisten zijn bewoners zonder winstoogmerk. Zij hebben een passie voor goede doelen en geen intentie om op korte termijn veel geld te verdienen. Omdat de minimalisten geen winst nastreven, hebben zij buiten evenementen en roosters om geen verplichting om te werken. Hierdoor hebben zij meer tijd voor activiteiten zonder winstoogmerk. Hun zakgeld is een vast bedrag van 100 euro per maand, ongeacht wat zij verdienen. Als er winst wordt gemaakt door de minimalisten, zijn zij vrij dit bedrag te schenken aan een goed doel. De minimalisten in Utopia zijn op dit moment Romy, Cemal, Jacco, Karin, Kevin, Rowena en Victoria.

De ondernemers zijn bewoners met een winstoogmerk. Hoe meer winst, hoe beter. De ondernemer heeft een passie voor geld verdienen en wil zijn eigen tijd investeren voor zakelijke doeleinden. Hij biedt financiële zekerheid voor de minimalisten, is stressbestendig en heeft kennis van ondernemen. Het zakgeld van de ondernemer bestaat uit een percentage van de inkomsten die zij zelf genereren. Dit bedrag kan dus verschillen per maand. De ondernemers in Utopia zijn op dit moment Bas, Billy, Boyd, Gina, Do, Rob, Ramona en Jessie.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 37    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *