Billy, Jessie en René zitten in de finale van de Utopia spelen

Billy, Jessie en René zitten in de finale van de Utopia spelen

Het is vrijdag en dit betekent dat het weer tijd is voor de Utopia Spelen. Vandaag staat de halve finale op het programma en de zes winnaars van de voorgaande uitdagingen nemen het tegen elkaar op voor een plek in de grote finale. Billy, Cemal, Demi, Jessie, Jeroen en René zijn de overgebleven kandidaten en slechts drie van hen kunnen door naar de eindstrijd. De winnaars van vandaag zullen volgende week strijden voor de hoofdprijs namelijk een geheel verzorgde reis naar El Gouna in Egypte. Scheidsrechter en oud Utopia bewoner Ivan komt het terrein op met een kruiwagen vol zand. Vervolgens roept hij de bewoners bij elkaar en is het tijd voor de uitleg. Hij vertelt dat de zes deelnemers individueel een zak gaan vullen met zand. Het is de bedoeling dat zij gaan proberen om exact vijfentwintig kilo bij elkaar te scheppen. De drie kandidaten die uiteindelijk het dichtst bij de 25 kilo zitten, gaan door naar de finale. De halve finalisten zullen zich om de beurt bij Ivan melden om het spel te spelen. De andere deelnemers en toeschouwers mogen niet in de buurt komen om het spel eerlijk te houden. Iedere bewoner heeft maar één kans om zijn of haar zak aan de weeghaak te hangen.

Cemal is als eerste aan de beurt. Hij schept de zak vol met zand en legt deze over zijn schouder. Cemal die regelmatig in de gym te vinden is zegt dat hij het gevoel heeft dat het nog niet genoeg is en schept er nog wat zand bij. Vervolgens overhandigt hij de zak aan Ivan die het samen met Bas gaat wegen om vervolgens de score op te schrijven. Jeroen gaat als tweede richting het speelveld. Jeroen vouwt de zak open en raadpleegt een wiskundige formule. Hij beweert dat een zak zand van vijfentwintig kilo een afmeting heeft van 60 bij 40 bij 5 centimeter. Jeroen vult de zak met behulp van een meetlint en vervolgens overhandigt hij hem aan de jury. Billy is als derde aan de beurt. Ze begint met scheppen en lijkt in tegenstelling tot Jeroen niet echt een tactiek te hebben. Ze doet het dus op gevoel net als Cemal. Na enkele minuten overhandigt ze de zak aan Ivan. Dan is Demi zij vergelijkt het zand met suiker en denkt dat twee keer scheppen gelijk staat aan een kilo. Na vijftig keer scheppen levert ze haar zak zand in bij de scheidsrechter. René stapt als één na laatste richting het speelveld. Hij vertelt dat hij vroeger sportte met dumbbells van vierentwintig kilo en hij probeert dit gevoel te herleven. Jessie gaat als laatste ook hij denkt aan een dumbbell net als René. Hij heeft zelfs nog even geoefend en legt uit dat hij een dumbbell in een handdoek heeft gewikkeld en vervolgens met beide handen omhoog heeft gelift. Jessie vertrouwt zoals hij het zelf noemt op zijn spiergeheugen. Hij begint met scheppen en niet veel later levert ook hij zijn zak in.
Nadat de zes halve finalisten de proef hebben volbracht vergelijkt Ivan samen met Bas de scores. Vervolgens roept Ivan iedereen bij elkaar om de uitslag bekend te maken.

Cemal is op de laatste plaats geëindigd met 15,44 kilo en hij valt dus af. Daarna komt Demi. Zij is vijfde geworden met een score van 17,57 kilogram. De nummer vier blijft nog even een verrassing, want eerst maken Ivan en Bas de eerste finalist bekend. René is met een gewicht van 28,75 kilo op de derde plaats geëindigd. Vervolgens wordt de nummer twee onthuld dat is Jessie met 21,81 kilo. Dit betekent dat er nog maar één ticket is voor de finale. De winnaar van vandaag… met een gewicht van 22,79 kilo, is geworden Billy vervolgd Ivan. Dit betekent dat Jeroen vierde is geworden en niet meer zal meedoen voor de hoofdprijs. Billy, Jessie en René zijn de finalisten en volgende week zullen zij dus strijden om de titel en natuurlijk de prijs.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *