De bewoners staan 15.000 euro in de min, er is weer crisis!

De bewoners staan 15.000 euro in de min, er is weer crisis!

Spoed centraal! Dit keer over de financiën in Utopia. Vandaag hebben René en Cemal maar liefsr 20 facturen binnengekregen van de maanden februari tot en met mei. Cemal laat de groep weten dat ze er slecht voor staan. Deze week zullen ze namelijk ook nog een rekening van de belasting binnenkrijgen. Dit betekent dat de bv op dit moment 15.000 euro in de min staat. Dan zijn we weer in de crisis antwoordt Billy. De hele groep schrikt duidelijk van het hoge bedrag en Floor vraagt zich af waarom deze facturen van oude maanden ineens opduiken. Ik snap niet waarom dit ineens als een verrassing naar bovenkomt voegt ze eraan toe. Hier is eigenlijk geen duidelijk antwoord op maar volgens Billy heeft het te maken met de wisselingen van de verantwoordelijken voor de financiën. Dat soort dingen kunnen alleen in Utopia zegt Jessie. En merkt op dat veel geschatte kosten, vaak hoger uitpakken. Daarnaast verdwijnen er veel facturen, aangezien sommige bewoners af en toe persoonlijke facturen vergeten. Maar hoe kunnen we dit voorkomen, hoe gaan we dit oplossen vraagt Romy zich af. Bas stelt vervolgens voor om voortaan alle facturen via de mail te ontvangen, zodat het gelijk gesorteerd kan worden. Hier lijkt de hele groep het mee eens te zijn behalve René. Hij laat aan de groep weten dat er veel te veel wordt uitgegeven. De oorzaak ligt dus hier en niet ergens anders. De houding van René staat Bas duidelijk niet aan en hij verlaat zuchtend het spoed centraal. De groep spreekt vervolgens af dat Floor René en Cemal zal gaan helpen en mee zal kijken met het verwerken van de facturen.

Dan wordt al snel onrustig en de groep begint door elkaar heen te praten. Het is duidelijk dat ze in de problemen zitten en niemand zit hierop te wachten. De sfeer wordt grimmig en de verwijten vliegen over de tafel. De spanningen lopen hoog op, vooral tussen René, Billy en Jessie. Al een aantal keer heeft René laten weten dat sommige bewoners teveel bestellen. Maar daarbij noemt hij geen namen, wat Jessie en Billy nogal irriteert. Maak je f*cking beschuldigingen hard, leugenaar schreeuwt Jessie over de tafel. Maar volgens René is Jessie een grote factor in deze crisis. Het geruzie maakt onmiddellijk einde aan de vergadering en de bewoners lopen gefrustreerd weg van de tafel. We komen zo terug met een vervolg. Hou de site dus in de gaten!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 60    Gemiddelde: 4.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Ria at 12:23

  Ik heb het ak eerder gezegd Boekhouden is een vak en niet alleen kopen en verkopen wat daartussen zit is winst .Ja nu komt de belasting had Jessi ook moeten weten die is met het meeste geld weg.De rest zal toch eens een keer wat moeten gaan verdienen voor de BV.Bas kan boo weglopen maar die loopt er al jaren de kantjew vanaf.

 2. Zomaar een lezer at 08:24

  Een factuur betekent dat er iets besteld is. Als ze een boekhoudprogramma gebruiken zal daar toch een map of kolom voor zijn.

  En anders is het simpel om daar in een excel-bestand een overzicht van te maken in een kolom: te verwachten kosten.

 3. Jans at 06:54

  ieder zijn eigen schuld ze doen en kopen maar elke keer nieuwe kleding ze komen binnen met een kratje moet je kijken wat ze mee nemen als ze vertrekken.
  hele dag lopen ze te eten je ziet ook bijna niemand werken voor geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *