Het centraal van 2 juni

Het centraal van 2 juni

De bewoners zijn alweer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 2 juni terug.

Het centraal vind plaats aan de grote tafel. Ook nieuweling Madilia sluit aan. Cemal is er alleen niet bij omdat hij wat langer doorslaapt. Kevin opent het centraal en deelt mede dat het niet noodzakelijk is om elke dag een centraal te houden. Laten we het gewoon bij maandag en donderdag houden voegt hij eraan toe. De minimalisten die geld willen verdienen en hierover wat te zeggen hebben kunnen op de andere dagen aansluiten bij de ondernemersvergadering. Dan neemt René het woord en vertelt de rest hoe zij er financieel voor staan. Al gauw gaat het over de nieuwe structuur. Voordat de bewoners de structuur van Bas in laten gaan hebben zij een tijdelijke verdeelsleutel nodig. René oppert een idee maar de bewoners zijn hier niet enthousiast over. Hierdoor ontstaat er een kleine brainstorm waarbij verschillende verdeelsleutels worden geopperd. Uiteindelijk is de conclusie dat de bewoners voorlopig tot Bas zijn structuur is uitgewerkt, zo door gaan zoals ze nu bezig zijn. Na de markt zal er aan de nieuwe structuur gewerkt worden. Billy oppert dat ze met de aankomende nieuwe structuur niet genoeg zal verdienen om haar nieuwe neus te bekostigen. Dit zorgt voor een kleine discussie tussen haar en Jessie waaruit Billy geen bevredigend antwoord kan opmaken. Geïrriteerd besluit ze probleem even naast zich neer te leggen. Na het probleem van Billy zijn de boodschappen het onderwerp van gesprek. Het is de bedoeling dat bij de nieuwe structuur er elke week voor 250 euro aan basisboodschappen wordt gedaan. Daarnaast ontvangt elke bewoner 75 euro voor eigen boodschappen. De bewoners overleggen over welke producten bij de basisboodschappen horen en welke niet. Na een tijdje praat iedereen door elkaar en is het een chaotisch centraal geworden. Billy maakt hier een einde aan door de groep streng toe te spreken. Hierna gaat de groep lichtelijk gefrustreerd uit elkaar en zit het centraal erop.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 60    Gemiddelde: 1.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Ria at 16:20

  Het is een schande de uitgave voor de boodchappen mijn neus mijn neus betaal maar mee aan de BTW afdracht Jessi en Billy hebben goed uitbetaald gekregen,dus laten ze de schuldenlast ook maar op zich nemen

 2. Leo at 15:09

  Het zou vanzelf minder moeten gaan worden wanneer er niet steeds weer hele drommen mensen daar veel geld uitgeven op die markt.

 3. ikkem at 10:48

  75*15=1175
  1175*4,3=4837,5
  250*4,3=1075
  1075+4837,5=5912,5

  Dat noemen zij bezuinigen, belachelijk voor worden, dat is verder uitermate luxe verwennerij.
  Elke bewoner krijgt € 10,714 per dag en nog samen aan € 35,71 aan basisboodschappen bij en nog niet blij, en nog ruzie maken over basisboodschappen. Wat een verrotte gezelschap. Vele families moeten er met minder dan € 10 per dag mee doen en dan nog voor het hele familie.
  Naar mijn mening is voor iedereen zat te eten voor € 80 per dag, deze komt op € 2480 per mand.

  Dan weer haar kromme neus aan de orde, bah.

 4. Ineke at 10:23

  KAN HET IETSJE MINDER
  Wat een geld voor de wekelijkse boodschappen. 75 euro per persoon om aanvullende boodschappen te kopen en een algemeen budget van 250 euro. Dit betekend zo’n 90 euro pp per week, in het dagelijkse leven willen heel veel mensen dit bedrag per week hebben .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *