Het centraal van 26 juni

Het centraal van 26 juni

De bewoners komen bij elkaar om van alles te bespreken in een centraal. Hier lees je de belangrijkste besproken punten van 26 juni terug.

Billy opent het centraal met een strenge mededeling. Ze vindt dat 9:00 uur ook echt 9:00 uur moet zijn. Dus niet tien over negen gaat ze verder. Cemal is het met haar eens en zegt dat er sancties tegenover te laat komen moeten komen te staan. Vervolgens gaat hij verder met de financiën. Het is een korte update waarbij Cemal vertelt dat de groep op dit moment bijna 10.000 euro omzet heeft behaald. We gaan dus best goed benadrukt hij. De bestverkopende Utopianen deze maand zijn Jessie, Karin en Billy. René wil hier graag op inhaken en begint over zijn eigen zakgeld te vertellen. Ik wil aan jullie duidelijk maken dat er een factuur is binnengekomen waar ik niet op had gerekend. Dus ja, ik sta in de min en dat is niet netjes.

Daarna gaat het over de evenemten. Al snel gaat het over het evenement van Jeroen. Dit evenement is de laatste tijd al veel besproken en Jessie laat weten dat hij het niet eens is met de organisatie van het evenement. Misschien moet het hele evenement niet doorgaan zegt hij. Dat Jeroen akkoord heeft gegeven op een band van 400 euro kan volgens Jessie niet. Dit omdat hij hier geen akkoord voor heeft gegeven en Jeroen niet genoeg kaarten heeft verkocht om deze kosten terug te verdienen. Ik ben bang dat we verlies gaan draaien benadrukt hij. Billy is het met Jessie eens en vertelt dat Jeroen niet netjes heeft gehandeld. Jeroen laat de hele tirade over zich heen komen en luistert met zijn armen over elkaar naar wat Jessie en Billy te zeggen hebben. Jessie hakt uiteindelijk de knoop door en geeft aan dat de band niet gaat komen. Aan Jeroen de keuze of het evenement door gaat of niet. Jeroen antwoordt dat het evenement zonder band niet veel voorstelt en daarom besluit hij dat hij de stekker eruit trekt. Ja tuurlijk, altijd zo negatief antwoordt Romy. Als reactie hierop ontstaat er een discussie waarbij Jeroen en Romy erg fel naar elkaar zijn. René en Floor zijn het er niet mee eens dat het evenement wordt afgezegd. Dat is volgens hen wel erg kort door de bocht. Floor zou graag in oplossingen denken. We kunnen deze week nog kaarten verkopen gaat ze verder. Al gauw krijgt ze meerdere bewoners mee in deze positieve vibe en wordt er gebrainstormd over alternatieven. Uiteindelijk besluit de groep om vanmiddag een nieuwe planning te maken voor het evenement van Jeroen maar Jeroen ziet dat niet zo zitten. Ik heb er gewoon geen zin meer in moppert hij. Dit valt bij de groep verkeerd omdat ze hem proberen te helpen. Maar Jeroen blijft bij zijn punt, ik heb er gewoon geen zin meer in, klaar voegt hij eraan toe. Billy noemt het slappe hap van Jeroen waarna hij het evenement verlaat en de groep verder gaat met het volgende onderwerp.

Op naar het volgense punt, de Lip Sync Battle. Romy noemt het een geslaagd evenement maar heeft wel een puntje van kritiek. Het stoort de haar dat niet iedereen zich aan de planning heeft gehouden en heeft geholpen met de opbouw en de afbouw van het evenement. Jessie wil op zijn beurt weten wie zijn taken niet heeft uitgevoerd maar dit kan Romy op dit moment niet zeggen omdat ze de planning niet bij de hand heeft. Wat de f*ck is dit dan, als je geen namen hebt gaat Jessie verder. Wat de f*ck praat jij zo tegen mij reageert Romy. Uiteindelijk spreekt de groep af om voortaan meer op te ruimen en elkaar aan te spreken als iemand zich niet aan de planning houdt.

Dan gaat het nog even over de merchandise. De sfeer is inmiddels al weer wat beter. Madilia vertelt over de armbandjes waar ze mee bezig is en over de salon. Billy vertelt het een en ander over de zitzakken en over haar tuinbroeken. Na een lang centraal gaat de groep uit elkaar..

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 60    Gemiddelde: 1.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. Zomaar een lezer at 11:58

    Eigenlijk zou niemand meer wat moeten kopen, laat ze zich maar eens een poosje zien te reden van zelfvoorzienende acties.

    Utopia is geen Utopia meer, in een echt Utopia worden wel beslissingen genomen maar in goed overleg en niet door 2 bewoners die zich koning en koningin wanen in het kleine koninkrijk.

    Utopia hoort in mijn ogen te zijn: voor elkaar en met elkaar.

    Anders: opheffen die hele huidige handel inclusief bewoners en opnieuw starten met strenge restricties wat betreft gedrag. En zelfverrijking verbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *