Jeroen en Floor presenteren een nieuwe manier van werken

Jeroen en Floor presenteren een nieuwe manier van werken

Het overleg rondom de nieuwe structuur start met flink wat irritaties rondom Jeroen. Hij was vandaag te laat voor zijn eigen presentatie en dat kon de groep niet zo waarderen. Na een turbulente start heeft eindelijk iedereen zich verzameld in de loods en kan het overleg beginnen.

Floor en Jeroen willen graag een taakverdeling rondom de webshop en de financiën, zodat iedereen iets doet waar hij of zij zich goed bij voelt. De twee vragen aan iedereen of ze willen aangeven wat ze graag willen doen, zodat zij daar rekening mee kunnen houden. Jeroen legt daarna uit dat ze met drie kleuren willen werken in het werkproces. De drie kleuren staan voor niet op voorraad, besteld en verwerkt. Zo kan de groep die met de bestellingen bezig zijn duidelijk zien waar in het proces ze staan. Daarna gaat hij over op de inkomsten. In dit systeem werkt het als volgt, hetzelfde wat je aan zakgeld krijgt, gaat ook in je potje voor persoonlijke doelen. Aan dit potje mag je niet aankomen, zo kan iedereen per persoon sparen voor zijn doel. In het systeem van Jeroen en Floor ligt de verdeling eerlijker. Als iemand een extra evenement organiseert om extra geld binnen te halen, wordt de winst verdeeld over iedereen. Het gaat er volgens hen om dat iedereen gelijk kan groeien. Dit plan wordt door sommigen goed ontvangen maar er is ook weerstand vanuit de groep. Zo hebben Bas en Fay het idee dat deze verdeling niet eerlijk is. Iemand die niet heeft geholpen met een extra evenement, krijgt namelijk toch geld. Bovendien zijn sommige persoonlijke doelen veel duurder dan andere vinden zij.  Er ontstaat een lange discussie over de financiële verdeelsleutel, waardoor Billy een eind aan wordt gemaakt. De groep dwaalt af en het is tijd om door te gaan naar meer concrete punten vindt ze. Ik heb geen idee waar het over gaat, jullie plan moet duidelijker worden voor de groep.

Floor besluit vervolgens de samenvatting van het plan, die ze samen met Jeroen heeft gemaakt voor te lezen aan de groep. Hopelijk zal dit wat meer duidelijkheid creëren. Er wordt uitgelegd dat er meer structuur aangebracht zal worden in het maken, bestellen en versturen van producten. Dit ligt in het nieuwe systeem niet meer bij één persoon maar er wordt iemand verantwoordelijk gemaakt voor elk aspect van het proces. Zo kan er voor gezorgd worden dat er minder fouten worden gemaakt en dat er meer duidelijkheid komt. Tijdens het voorlezen van Floor krijgt de groep gelegenheid om vragen te stellen, die direct door haar en Jeroen worden beantwoord. Waar de groep in eerste instantie veel weerstand leek te hebben tegen het plan, lijken ze langzaamaan toch wat positiever te worden. Maar toch zijn er een aantal mensen nog niet overtuigd. Chipp, Romy en Bas hadden meer verwacht van het plan van Jeroen en besluiten naar buiten te lopen en de vergadering te verlaten. De groep valt uit elkaar en zowel binnen als buiten wordt gepraat over de nieuwe werkwijze. Zal het plan van Jeroen doorgaan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 40    Gemiddelde: 1.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Grumpy at 11:23

    Wat een kleuterklas is het aan het worden. Werken met kleurtjes omdat ze het anders niet snappen.
    Verdeeldheid in de groep is ook duidelijk. Er zijn er 3 die het baasje willen spelen: Jeroen, René en Chipp maar Billy wacht haar kans af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *