Team Billy wint de kookwedstrijd

Team Billy wint de kookwedstrijd

Afgelopen avond vond de kookwedstrijd plaats in Utopia. In dit bericht hebben we een samenvatting voor je gemaakt zodat je helemaal op de hoogte bent van hoe het evenement is verlopen.

De gasten druppelen langzaam het Utopia terrein binnen. Iedereen neemt plaats en Billy neemt het woord om iedereen welkom te heten. De dames doen vervolgens een dansje onder luid gejuich van de gasten. Jacco pakt daarna de microfoon en zorgt voor een muzikaal optreden. Chefkok John Gerdson vertelt de gasten dat hij de groep heeft geleerd een soep te maken, en blij verrast is over het niveau van de groep. Billy serveert de velouté uit. Ze oogt wat gespannen maar werkt stug door om het de gasten naar de zin te maken. Demi en Fay halen wat later de lege soepkommen op. Een gast vraagt het recept van de bloemkoolsoep van de meiden aan Demi. Natuurlijk vertelt zij dit meteen door aan haar team en er wordt enthousiast gereageerd. Team Billy gaat daarna door met de voorbereidingen van de volgende gang. Ook team Chipp is ondertussen druk bezig en het plezier straalt er vanaf. Romy en Madilia maken een start met het voorbakken van de frietjes. John geeft een compliment aan de dames. De kip is volgens hem verrukkelijk. Bij de mannen heerst er meer rust in de keuken. Ze hebben wellicht een kleine voorsprong, aangezien zij een echte kok in hun midden hebben, namelijk Bas. Jeroen en Jacco bedienen hun gasten met een grote glimlach. De dames serveren alvast een appelcompote met kaneel uit. De borden worden bij beide teams opgemaakt. Bij team Billy komt de kip uit de oven en bij team Chipp halen ze de kip van de grill. Chefkok John is wel erg veel met het mannenteam bezig vindt Billy. En vraagt zich af of het allemaal wel goed gaat. De mannen zijn rustig en maken in alle kalmte de borden op. Demi begint het hoofdgerecht uit te serveren. Ze vertelt de gasten dat er patatjes, salade en een heerlijke kip drumstick op het bord liggen. Team Chipp heeft zichtbaar lol in de kookwedstrijd en gaan vrolijk verder met koken, borden opmaken en serveren. De gasten zitten heerlijk te eten en er heerst een gezellige sfeer. Het vrouwenteam is lichtelijk chaotisch bezig, dat ziet John ook. Hij geeft verschillende tips en zorgt dat het tempo wat op geschroefd wordt.

Beide teams zijn al druk bezig met het nagerecht. De vrouwen doen de aardbeien in een glas en garneren dat met aardbeiensap, munt en slagroom. De mannen serveren het nagerecht op een bord. Chefkok John laat het mannenteam weten dat ze een tafel gemist hebben, zij zijn vergeten een hoofdgerecht uit te serveren. Het was Chipp zijn taak om hier toezicht op te houden. Hij had aan zijn gasten moeten vragen of alles naar wens was. Een puntje waar volgende keer op gelet moet worden. Bij de dames zijn wat extra toetjes gemaakt die lekker worden opgegeten. Daarna delen de teamcaptains de enveloppen uit, hier draait het allemaal om. Hoeveel geld halen de teams op? De gasten grijpen naar hun portemonnee en vullen de enveloppen. Billy gaat langs een paar tafels en vraagt of de gasten het naar hun zin hebben, er wordt enthousiast gereageerd. Chefkok John neemt vervolgens het woord en vraagt of de enveloppen zijn kant op kunnen komen. Hij zal het geld rustig tellen en de gasten kunnen op het terras nog genieten van een drankje. Chefkok John trekt zich daarna terug en gaat het geld in de enveloppen tellen. Terwijl beide teams druk bezig zijn met het opruimen van de keuken telt John het geld. Als het geld geteld is wil John beide teams graag naast zich hebben en vraagt of ze een drankje in hun hand willen nemen om mee te proosten. De meiden proosten alvast met elkaar en gillen daarbij luid. John neemt het woord en laat weten dat hij trots is op beide teams maar dat er maar één de winnaar kan zijn. Hij neemt de hand van Billy en Chipp. John vraagt aan de gasten om tromgeroffel en roept dat hij de winnaar bekend gaat maken. Billy’s hand gaat omhoog en daarmee is haar team de winnaar van de avond. De meiden gillen het uit en vliegen elkaar om de hals. Billy zegt tegen de gasten dat ze enorm trots is op haar team en weer hun best gaan doen voor het volgende evenement. Team Billy heft het glas op haar gasten en hoopt dat ze hen snel weer ziet.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 40    Gemiddelde: 1.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *