Het centraal van 25 augustus met veel discussie over de financiën

Het centraal van 25 augustus met veel discussie over de financiën

Tijd voor het centraal, volgens verschillende bewoners zou het vrij heftig worden. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 25 augustus terug.

Bas neemt als eerste het woord. Er is volgens hem bijna 2500 euro aan zakgeld wat ze niet kunnen gebruiken, omdat het er niet fysiek is. En haalt vervolgens 2500 euro tevoorschijn, die bedoeld is voor het kinderboek. Dit wil ik uitkeren als zakgeld maar alle ongezonde en luxe uitgaven zullen dan dubbel worden belast voegt hij eraan toe. Al snel volgt er veel weerstand uit de groep, onder andere Jacco en Johan willen niet dubbel gaan betalen voor hun sigaretten. Er worden veel vragen gesteld over het plan van Bas. De voornaamste reden dat hij dit wil doen, is om de bv te ontlasten. De dubbele belasting wordt namelijk een inkomstenbron voor de bv. Er wordt gestemd en er wordt besloten dat dit plan er niet komt.

Daarna hebben de bewoners het over de algemene financiële situatie in Utopia. Er heerst veel onvrede over de uitgaven en onder andere Romy snapt niet waarom telkens al het geld dat ze bezitten ook wordt uitgegeven. De lijst met het overzicht wordt ondertussen rondgegeven maar ook daarover is veel onduidelijkheid. Dan neemt Fay het woord. En laat weten dat ze boos is om de houding van de bewoners. We praten nu wel maar laten we geld gaan verdienen! Demi en ik zijn de enigen die geld binnen brengen op dit moment vervolgd ze gefrustreerd. Er volgt weer weerstand op de uitspraak van Fay. Volgens Jacco en Billy verdienen ook anderen een hoop geld, ook al is dat niet op dagelijkse basis.

Billy begint daarna over de factuur die gisteren is ontdekt. Een factuur van 279 euro die Cemal deze week moet betalen. Ze wil dit toch graag bespreken in het centraal, ondanks dat het gisteren ook al veel is besproken. Ik gooi ‘m er toch ff in benadrukt ze. Bas legt uit dat dit zijn uitgaven waren, die hij van zijn zakgeld en vanuit het dierenfonds heeft betaald. Ook Romy wil nog wel wat weten. Ze heeft gisteren van alles gehoord over een niet kloppende begroting van de Baas Beach Party en wil weten hoe het precies zit. Linda vindt het op haar beurt vreemd dat er uiteindelijk 50 kaarten minder zijn verkocht, maar er toch ruim 300 euro meer is uitgegeven. Bas legt uit dat deze extra uitgaven over de onvoorziene kosten gaan, die hij van René niet hoefde mee te berekenen in de begroting. Maar klopt het nou of niet vraagt Romy fel. Bas zegt dat er ergens iets verkeerd staat en dat hij niet over de begroting heen is gegaan. Billy is er klaar mee dat alles zo onduidelijk is en laat dat dan ook weten. Tyf lekker op met zijn allen roept ze boos, waarna ze de loods uit beent. Aan tafel wordt rustig verder gepraat over de onduidelijke situatie rondom de financiën. Ondertussen uit Billy haar frustraties buiten bij Jacco.

Na een hoop discussie de afgelopen dagen, komt de 500 euro die Beau heeft gewonnen afgelopen weekend weer ter sprake. Neem die 500 euro gewoon terug zegt Beau rustig. Ik heb geen zin meer om mij telkens te verdedigen. Maar de groep vindt nu toch dat Beau het geld mag houden. Na een lange discussie wordt besloten dat Beau haar 500 euro niet hoeft in te leveren. Cemal vertelt daarna dat hij nu zes maanden lang de financiën heeft gedaan en dat hij op zoek is naar een goede plaatsvervanger. Ik ben wel een beetje klaar met al het gezeur voegt hij er teleurgesteld aan toe. Het is tijd voor andere mensen om die functie te bekleden benadrukt hij. René geeft aan dat hij het het liefst in zijn eentje zou doen. Romy wordt daarna emotioneel en vindt dat Cemal het heel goed heeft gedaan. Ik vind dat we minder moeten zeiken met zijn allen voegt ze er verdrietig aan toe. Floor vraagt of Cemal echt wil stoppen, of dat het naar aanleiding van gisteren is. Cemal antwoordt dat hij geen zin meer heeft in alle negatieve energie en daar is hij helemaal klaar mee. Ik wil positiviteit in mijn Utopia!

Madilia laat dan aan de groep weten dat ze wel geïnteresseerd is om een keer mee te kijken met de financiën. Maar volgens Chipp is het inmiddels wel duidelijk dat er één iemand verantwoordelijk moet worden voor deze taak. Maar benadrukt dat er natuurlijk wel hulp kan komen met bijvoorbeeld geld tellen als dat nodig is. Er wordt besloten dat er na de Utopia markt wordt teruggekomen op dit onderwerp. Iedereen zal nadenken over een mogelijke verantwoordelijke voor de financiën. Na veel discussie worden overigen onderwerpen kort besproken. Zo komen de aankomende evenementen aan bod en wat er nog moet gebeuren. Er wordt ook een nieuw onderwerp in het leven geroepen, namelijk manieren om geld te verdienen. De bewoners spuien hun ideeën over diensten en producten die ze kunnen aanbieden om meer geld binnen te brengen voor de bv. Na ruim een uur komt er vervolgens een einde aan het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *