Het centraal van 1 september

Het centraal van 1 september

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten terug.

René opent het centraal af. De meditatiekoning heeft een nieuwe balansrekening gemaakt omdat de oude voor wat verwarring zorgde. En laat weten dat er geen persoonlijke dingen meer gekocht kunnen worden. Alleen het persoonlijke boodschappengeld van 75 euro kan uitgegeven worden. Niet aan kleding en andere verwante zaken maar aan cosmetica, verzorgingsproducten en boodschappen.

Dan komt het evenement Summer fair ter sprake die eind september zal plaatsvinden. Beau heeft aan alle bewoners gevraagd naar leuke ideeën voor de markt. Ze vertelt de verschillende ideeën op die zijn genoemd. Billy wil graag een workshop bespetteren geven. Johan heeft het idee om dj-lessen te gaan geven en Beau wil graag een bruidsmodeshow organiseren. Fay neemt daarna het woord en laat weten dat Twintopia toch doorgaat. Twee meisjes van het songfestival komen langs, ze komen helaas niet zingen aangezien de geluidsinstallatie te duur was. Demi en Fay willen ook graag een testje doen met alle bewoners, mensen worden twee uurtjes aan elkaar gebonden en moeten balans, kracht en lenigheidstesten doen.

Billy zegt dan dat ze met zijn allen kijken naar de verschillende ruimtes die ze hebben en kijken hoe die meer functioneel ingericht kunnen worden, zodat er meer geld verdiend kan worden. Ze neemt als voorbeeld La Madi, zij verdient nu 250 euro per maand voor de schoonheidssalon en dat vindt ze te weinig voor die ruimte. Wellicht wordt er een restaurantje in deze ruimte gemaakt. Dan kunnen Linda, Floor en zij daar de tapas gaan verkopen. Die loopt nu al goed in de webshop. Vervolgens begint Beau over de 500 euro die ze gewonnen heeft. Ze heeft een vergunning om iets te bouwen in Utopia. En wil graag een B&B oprichten, een idee wat Madilia ook heel leuk vindt. Billy stelt voor om een eventuele samenwerking aan te gaan. Daar wordt door beide nog niet heel enthousiast op gereageerd.

Cemal vertelt dat hij zich aan het feit dat iedereen nu in Utopia wil wat de ander wil. Het is geen kleuterklas benadrukt hij. Er moeten volgens hem duidelijke regels komen voor het bestellen van materialen om geld mee te verdienen. Iedereen wil namelijk geld verdienen voor de bv maar daar moeten wel inkopen voor gedaan worden en dat kan niet altijd. Bas oppert om de helft van het zakgeld uit te geven aan investeringen. Er wordt gestemd voor dit plan en iedereen is het ermee eens. Ik ben het er zeker mee eens, ik wil namelijk mijn schroeven hebben reageert René. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. anneke at 12:14

  Beau die iets met bruiden wil doen, heeft ze daar ook verstand van.
  En als je iemand laat komen doen het niet voor niks.
  Om weer met elkaar verbonden zitten , hebben we ook nog niet gehad .
  En als ze met elkaar verbonden worden zal ik het eerlijk vinden als ze eens mensen die ze niet mogen aan elkaar koppelen
  Baeu die een &B wil die is er toch al alleen er slapen daar mensen, en welke mensen willen daar nu slapen.
  Cemal vind het net een kleuterklas, net of hij geen kind is.
  Hij wil alleen in zijn blote barst rond lopen. Zag ook net even dat Romy droog gen***t werd door Johan allemaal erg volwassen
  Zo krijgen de mensen die betalen alleen nog maar de lantarens te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *