Het centraal van 29 september

Het centraal van 29 september

De bewoners hebben vandaag ook alweer van alles besproken in een centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste besproken punten van 29 september terug.

René opent het centraal met de financiën en heeft goed nieuws. Utopia bv staat namelijk nog steeds dik in de plus.  We staan boven de 10.000 euro voegt hij eraan toe. Maar er zijn een aantal mensen die in het rood staan voegt Linda eraan toe. En dat kan volgens haar niet. Ook Billy heeft er wat over te zeggen. In het rood staan is geen optie! Als er geen geld is kun je het ook niet uitgeven benadrukt ze. Wat later komen de kosten van de feestdagen ter sprake. De bewoners zijn van plan nu al te beginnen met sparen voor de kerstdagen en Oud en Nieuw. Iedere maand zullen de bewoners 100 euro sparen zodat ze met kerst 300 euro hebben om te besteden aan een leuk diner.

Demi en Fay vertellen vervolgens aan de groep dat ze hebben besloten om niet op het voorstel van Billy in te gaan. Er zal dus geen rooster komen voor het dragen van de kleding van de winkel ter promotie. Eerder was hierover veel commotie, en de tweeling geeft aan dat de bewoners nog steeds gewoon kledingstukken mogen lenen van hen, net als voorheen. Daarna vraagt Cemal of alle bewoners weer alleen spullen van hun eigen boodschappen kunnen pakken. Momenteel worden er boodschappen van elkaar gepakt zonder te vragen. Laten we er rekening mee houden dat iedereen gewoon van zijn eigen boodschappen pakt en niet van anderen voegt hij eraan toe.

De kaartverkoop van de Utopia markt wordt ook nog besproken. Deze verloopt goed laat Billy weten. Verder is Jacco druk bezig met de horror aankleding. Cemal die voor het eerst de verantwoordelijkheid heeft over de Utopia markt, heeft contact gezocht met allemaal leuke standhouders. Daarnaast wordt besproken dat de kwaliteit van de Gooische Luifel weer terug moet naar topniveau. Noah wil weer zijn eigen patat gaan snijden. En denkt dat het winstgevend kan zijn voor de hele markt als gasten terug willen komen voor de patat en bovendien vindt hij het niet erg om deze taak op zich te nemen. Daarna vertelt Chipp dat hij een idee heeft. Als groot van Jacco wil hij sjaaltjes maken met zijn naam erop om deze vervolgens te verkopen. Hier wordt naar zijn idee veel naar gevraagd en dus wil hij hier gehoor aan geven. Jacco vindt het een super leuk initiatief van Chipp. Naast de sjaaltjes is Chipp van plan cadeaubonnen te maken. Ook Linda is productief geweest, ze is klaar met het maken van haar tasjes en is van plan hier vandaag foto’s van te maken. Deze zullen vandaag op de webshop worden geplaatst.

Billy neemt weer het woord en laat weten dat ze graag een onafhankelijke rechter wil die gedurende de week beslissingen kan nemen zodat er tussen het centraal van maandag en het centraal van vrijdag geen gezeik heerst over bepaalde punten. Ze oppert democratisch iemand aan te wijzen die deze taak op zich neemt. Dit moet er voor zorgen dat nutteloze discussies verminderen. Denk er even over na vervolgd ze. Maandag zal hier een beslissing over worden gemaakt. De groep praat nog even door over verschillende zaken maar de structuur is inmiddels ver te zoeken. Uiteindelijk is Billy degene die besluit dat het genoeg is geweest. Laten we er maar mee stoppen, wat een chaotisch centraal sluit ze af.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *