Het centraal van 8 september

Het centraal van 8 september

De bewoners zijn weer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken. Je leest hier de belangrijkste puntn van 8 september terug.

René opent het centraal met een financiën. Al snel komt het zakgeld van Floor ter sprake. Romy vindt dat dit geld automatisch naar José moet gaan. Zo ging het voorheen altijd voegt ze eraan toe. Madilia is het hier niet mee eens. En vertelt dat Floor aan haar en Linda heeft beloofd dat zij haar zakgeld mogen verdelen. Maar dit kon ze niet aangeven bij René, omdat haar vertrek anders is gegaan. Al snel praat iedereen door elkaar. Cemal vindt juist dat het zakgeld van Floor apart gehouden moet worden. Achteraf komen er vaak toch nog facturen binnen geeft hij als argument. Weer wordt het rumoerig in de groep maar hier maakt Billy snel een einde aan. Een voor een geven de bewoners vervolgens hun mening maar ze komen er niet uit. Daarom besluiten de bewoners te stemmen. Door middel van dit stemmen wordt besloten dat het zakgeld voor deze keer naar Linda en Madilia gaat. Ook worden er nieuwe afspraken gemaakt voor de toekomst. Een deel van het zakgeld van de vertrekkende bewoner zal gaan naar de nieuwe bewoner, over het andere deel mag de oud bewoner beslissen. Ook onroerende goederen kunnen weggegeven worden.

Het volgende besproken punt is de wedstrijd. Een tijdje geleden heeft Billy een wedstrijd in het leven geroepen. De bewoner die tot de eerstvolgende nominatieronde het meeste geld verdient zal vrijstelling krijgen voor het stemmen en kan dus ook niet naar huis gestuurd worden. Op dit moment staat Fay bovenaan gevolgd door Beau en Romy. Beau neemt het woord over om iets over de Utopia markt te vertellen. En geeft aan dat ze druk bezig is met de voorbereidingen en dat dit goed gaat. Billy komt op het idee dat José op de markt kan laten zien hoe zij haar schaduwschilderijen maakt. Zowel José als de groep reageert hier enthousiast op. Ook de andere evenementen komen ter sprake. Morgen organiseren Demi en Fay Twintopia. Fay vertelt dat er 11 tweelingen zullen komen. Ook vertellen de twee wat over de indeling en de planning. De groep luistert aandachtig en het belooft een mooie dag te worden. Na de tweeling vertelt Cemal dat de kaartjes voor de Ladies Night online staan. Ook vertelt Cemal wat hij nog allemaal gaat doen voor het evenement. Ik vind het zo jammer dat ik er niet bij ben reageert Romy op sarcastische toon, doelend op het feit dat zij en de andere vrouwen de avond van het evenement buiten de poorten van Utopia uit eten gaan. Ik hoop dat jullie het redden zonder ons voegt ze eraan toe.

René spreekt daarna de groep streng toe. Er moet volgens hem geld verdiend worden. Om deze reden heeft hij besloten dat hij niet meer voor de bv gaat bouwen maar zich gaat richten op het maken van meubels om deze te verkopen. De groep is het met deze instelling eens en met z’n allen besluiten ze hun best te doen om zo veel mogelijk geld te verdienen. Linda haakt hierop in door te vertellen over haar tapas. Ze heeft al behoorlijk wat aanvragen gehad en ook Noah vertelt dat de bloembollen goed lopen. Na een redelijk rustig centraal gaat de groep uit elkaar om aan deze regenachtige vrijdag te beginnen. Ik vind dat er een fijne sfeer is sluit Romy af.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 2.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. anneke at 12:02

  Wat ik niet begrijp dat er mensen zijn die daar bollen kopen.
  Ik had altijd mijn bollen besteld bij een tuindersbedrijf en daar krijg je of nieuwe spullen of je geld terug.
  Ik zie dat bij Utopia niet erg lukken , omdat de kleding al een hele klus is laat staan de bollen
  Hun gaan bollen in kopen en dan voor meer geld verkopen
  In deze moeilijke tijd ga je toch dure bollen kopen om hun een wilde avond te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *